Πόσο περίπλοκες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πώς οι συνθήκες και τα στερεότυπα τις επηρεάζουν; Ένα μεγάλο κομμάτι των σχέσεων και δη των ερωτικών αποτελεί ο σεξουαλικός τομέας. Οι άνθρωποι έχουν ένστικτα και ανάγκη να ενωθούν με το ταίρι τους. Είτε αυτό σημαίνει πως θα επιλέξουν έναν άνθρωπο είτε πολλούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα, για μικρό, ακόμη και για μία νύχτα.

Τίποτα δεν είναι κατακριτέο και το σεξ είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί στη συνύπαρξη δύο ανθρώπων. Το πάθος, ο ερωτισμός, η αγάπη, η καύλα της στιγμής. Όλα θα οδηγήσουν σε μία απίστευτη έκρηξη συναισθημάτων όταν τα κορμιά ενωθούν.

Κι όμως τα ταμπού κι οι προκαταλήψεις που υφίστανται και κυριαρχούν στη σημερινή εποχή, μας έχουν οδηγήσει ν’ αντιμετωπίζουμε το σεξ σαν κάτι ενοχικό, κάτι που δεν είναι σωστό, επιτρεπτό κι αποδεκτό. Νιώθουμε ενοχές για κάτι φυσιολογικό και το έχουμε μετατρέψει εμείς οι ίδιοι σε κάτι μη αποδεκτό απ’ τους γύρω μας.

Η ένωση δύο ανθρώπων υπό τις οποιεσδήποτε συνθήκες είναι απλώς μέρος του παιχνιδιού. Είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και υγιές που μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι κάτι άρρωστο, βρόμικο κι ανήθικο. Καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιεί το κορμί του, όπως εκείνος επιθυμεί και ν’ απολαμβάνει το σεξ όπως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του. Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν σεξ μόνο μέσα στη σχέση τους, με τον άνθρωπό τους, μ’ αυτόν που έχουν ανάγκη κάθε λεπτό. Δεν μπορούν να δοθούν σε ξένα χέρια αν δεν υπάρχει οικειότητα, τρυφερότητα κι εμπιστοσύνη.

Άλλοι άνθρωποι αναζητούν το σεξ σε στιγμές που νιώθουν ότι έχουν ανάγκη τη σαρκική επαφή. Ζουν τα πυροτεχνήματα, νιώθουν την έκρηξη κι απολαμβάνουν την ηδονή. Δεν είναι απαραίτητο γι’ αυτούς να έχουν σχέση, καθώς βρίσκουν αυτό που ψάχνουν σ’ ένα ζευγάρι όμορφα μάτια, στη χημεία της στιγμής, στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, πολύ έντονο και τους μένει αξέχαστο.

Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι ανήθικο ή μεμπτό. Έχουμε φτιαχτεί για να νιώθουμε, να ενωνόμαστε με τον άνθρωπο που μας ταιριάζει και ν’ απολαμβάνουμε τις στιγμές και το πάθος. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε κανέναν τον τρόπο που θα διαχειρίζεται τη σεξουαλική του ζωή.

Δυστυχώς, το σεξ πλέον αποτελεί τεράστιο ταμπού, όσο κι αν παριστάνουμε όλοι μας ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί. Θεωρούμε ότι αυτή η ένωση είναι κάτι ανήθικο, προσπαθούμε να κάνουμε κρυφά την όποια κίνηση, κρίνουμε εύκολα τους άλλους για το περιστασιακό σεξ, αποφεύγουμε να μιλάμε γι’ αυτό και ξαφνικά γίναμε όλοι πρεσβευτές του ήθους και της αξιοπρέπειας.

Αξιοπρέπεια και ήθος είναι να διαχειρίζεται καθένας το σώμα του και τη σεξουαλικότητά του, όπως επιθυμεί κι όπως τον γεμίζει, χωρίς να έχει το φόβο της κατάκρισης απ’ τους γύρω του. Ήθος είναι να μάθουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να μάθουμε παράλληλα πως κι οι άλλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς να είναι υπόλογοι και υποχρεωμένοι ν’ απολογηθούν για τις πράξεις και τις προτιμήσεις τους.

Το σεξ είναι η ένωση δύο ανθρώπων. Είναι φυσιολογικό και πάρα πολύ όμορφο. Ενώνει το σώμα και την ψυχή, ικανοποιεί τις πιο τρελές φαντασιώσεις, οδηγεί σε απόλυτα συναισθήματα και γι’ αυτό καλό είναι όλοι μας να σεβόμαστε τη σεξουαλική ζωή του άλλου και ν’ απολαμβάνουμε τη δική μας στο έπακρον.

Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου