Φιλόδοξοι και αυτοδημιούργητοι. Οι άνθρωποι που όσος καιρός και αν περάσει, ακόμα και αν έρθουν πάνω κάτω οι εποχές, θα μας αρέσουν και θα μας γοητεύουν. Έξυπνοι, δυναμικοί, έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους και ανυπομονούμε να πάρουν και εμάς στα χέρια τους. Είναι αυτοί οι απίστευτοι τύποι που τα έχουν καταφέρει όλα μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια κανενός, χωρίς τη στήριξη της μαμάς και του μπαμπά, έχουν φτάσει ψηλά και στέκονται στο απόλυτο βάθρο τους για να μας μαγνητίζουν.

Έχουν καταφέρει να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν μόνοι τους, να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες και τελικά να βγουν νικητές. Θαυμάζουμε το δυναμισμό τους, το χαμόγελο της επιτυχίας που φοράνε καθημερινά, το μυαλό τους και την ευστροφία τους. Άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης. Άνθρωποι που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν πολύ περισσότερα απ’ τον καθένα. Είναι αυτοί που θαυμάζουμε. Αυτοί που εμπιστευόμαστε. Αυτοί που εκτιμάμε και «υποτασσόμαστε».

Βαρεθήκαμε τα παιδάκια που ζουν στο μίζερο κόσμο τους, που φοβούνται να παλέψουν με τη ζωή και το βάζουν στα πόδια στην πρώτη δυσκολία. Βαρεθήκαμε αυτούς που τα έχουν βρει όλα έτοιμα και χωρίς κανένα κόπο και καμία προσπάθεια, βολεύονται. Είναι πολύ περισσότερο ελκυστικοί οι άνθρωποι που έκαναν πραγματικότητα τους στόχους τους με τις δικές τους δυνάμεις. Οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι, κερδίζουν αμέσως το σεβασμό μας και την εκτίμησή μας και αυτός είναι ο λόγος που τους ερωτευόμαστε λίγο παραπάνω. Το μυαλό και η προσωπικότητά τους μας τραβάνε σαν μαγνήτης και παραδινόμαστε.

Ειδικά ο σύντροφός σου πρέπει να είναι φιλόδοξος άνθρωπος, που πατάει βέβαια στη γη και δεν ονειροπολεί. Αντίθετα, έχει στόχους, σχέδια και όραμα για το τι θέλει να χτίσει και να δημιουργήσει στη ζωή του. Κανείς μας δεν αναζητά έναν άνθρωπο που δεν ξέρει τι θέλει, που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζούγκλα της καθημερινότητας και που λυγίζει στην πρώτη δυσκολία. Θέλουμε ανθρώπους που είναι αρκετά δυνατοί ώστε να σταθούν στο πλευρό μας και να μας στηρίξουν. Θέλουμε μια αγκαλιά, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα μας τα προβλήματα γιατί εκεί βρίσκουμε την ασφάλεια που επιζητάμε.

Οι άνθρωποι που δε μένουν στα ίδια, αλλά επιμένουν για το ακατόρθωτο, για το κάτι παραπάνω, που έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να φτάσουν ψηλά σε κάθε πτυχή της ζωής τους, είναι αυτοί που θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά μας. Είτε είναι οι φίλοι μας, είτε είναι η σχέση μας, είναι άνθρωποι που επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας και που αγαπάμε. Αυτοί που δημιούργησαν τη ζωή τους μόνοι τους και έκανα το άσπρο μαύρο, είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί και πλέον δυσεύρετοι.

Γι’ αυτό σταματήστε να γκρινιάζετε, να βρίσκετε παντού δυσκολίες και εμπόδια και αρπάξτε τη ζωή στα χέρια σας. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν άνθρωπο να στέκεται βράχος στην πορεία της ζωής του, να έχει φιλοδοξίες και στόχους, να παλεύει για να τους κάνει πραγματικότητα. Και είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν την προσπάθεια αυτή τη βασίζει εξ ολοκλήρου στον εαυτό του, χωρίς τις πλάτες κανενός. Το να δημιουργείς από το πουθενά και να μην έχεις μάθει να ζεις με τα έτοιμα και με μασημένη τροφή, είναι τα βασικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να λάμψεις και να διαφοροποιηθείς από τη μάζα. Τι ζητάμε στην τελική; Λιγότερη μιζέρια και περισσότερη ντομπροσύνη.

 

Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή