Σίγουρα έχεις φανταστεί την ημέρα του γάμου σου. Σίγουρα το έχεις συζητήσει με τους εν δυνάμει κουμπάρους σου και έχετε κάνει σχέδια για το πώς αυτό το γεγονός θα σας μείνει αξέχαστο! Ξεκινώντας από το μπάτσελορ που το θέλετε φαντασμαγορικό, μέχρι τη στιγμή του γαμήλιου μυστηρίου που καταλήγει στο πιο ωραίο μεθύσι της ζωής σας. Και το να έχεις πολλούς κουμπάρους; Αποτελεί εννοείται ευτύχημα, γιατί δείχνει ότι σε αγαπούν πολύ περισσότεροι άνθρωποι (απ’ όσους πίστευες) και ότι θέλετε αμφότεροι να επισφραγίσετε τη φιλία σας. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που αυτοί δε γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά πρέπει να φέρουν εις πέρας αυτό το μεγαλόπνοο project;

Όταν αποφασίζεις να σε παντρέψουν περισσότεροι από ένας άνθρωποι, οφείλεις να σκεφτείς αρχικά αν μπορούν να συνεργαστούν οι άνθρωποι αυτοί. Το να τα βρίσκουν δεν είναι απαραίτητο. Αλλά μια ευγενής άμιλλα είναι το ζητούμενο. Μπορεί να γνωρίζονται και ίσως να είναι και φίλοι πέρα από ότι έχουν βρεθεί σε κοινή παρέες. Και αυτό είναι το ευτυχές side of the coin. Γιατί φυσικά άτομα που αλληλοσυμπαθιούνται, θα τα πάρουν όλα πιο χαλαρά. Θα γελάσουν κατά τη διαδικασία και δεν θα κάνουν τίποτα σαν να είναι αγγαρεία. Αντίθετα, θα γίνουν τα κανονίσματα ευκολότερα με προγραμματισμό και πάντα με χιούμορ.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν είναι έτσι οι συνθήκες, είναι δική σου δουλειά να δημιουργήσεις ένα κλίμα καλό και με ιδέες. Να γίνεις κατά κάποιο τρόπο ο leader μιας ομάδας που έχει ένα συγκεκριμένο project με στόχο την υλοποίηση του γάμου σου και φυσικά αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να μην κάνεις διακρίσεις ανάμεσά τους. Δηλαδή σε κοινές συναντήσεις ιδανικά, να προσκαλούνται όλοι ώστε να αρχίσουν να γνωρίζονται μεταξύ τους κι εσύ να προτρέπεις κουβεντούλες που θα υποδεικνύουν κοινά ενδιαφέροντα. Να μην τονίζεις τα θετικά χαρακτηριστικά μόνο του ενός ή να μην αφήνεις στην τύχη του εκείνον με τον οποίο δεν είστε τόσο κοντά. Όλοι έχουν κάτι να δείξουν και να πουν. Το πώς θα το αναδείξουν ίσως χρειάζεται ένα δικό σου boost με ιστορίες που ξεκινούν από τα ξέφρενα εργένικα χρόνια ή εκείνα του στρατού που κάνουν την παρέα να αναπολήσει και να γελάσει.

Αυτά μπορούν να συμβούν ένα βράδυ στην ταράτσα σας με κοκτέιλ δια χειρός φίλου bartender ή μέχρι και σε μπάρμπεκιου στο πατρικό στο χωριό που ο κύριος Μιχάλης θα θέλει να τους κερνάει όλους ρακές κι εκεί να δεις πώς λύνεται η γλώσσα. Άσε που οι Κυριακές στο χωριό και σε ηρεμούν και σου φέρνουν αναμνήσεις από ανέμελα παιδικά χρόνια που σε φέρνουν κοντά στους υπόλοιπους.

Οι ευκαιρίες μπορεί να θεωρηθούν ιδανικές όταν εσύ χρησιμοποιήσεις το μαγικό ραβδάκι για να δώσεις στην ομάδα σου αυτό που της αξίζει και εκείνο που θα σας φέρει όλους βήμα-βήμα πιο κοντά στο στόχο, με πνεύμα ομαδικότητας και κέφι. Οι ηγετικές ικανότητες από πλευράς σου δεν είναι must, αλλά είσαι ο συνδετικός κρίκος τους και αυτός που γνωρίζει τι χρειάζεται να βγει στην επιφάνεια. Σκέψου ότι είναι σαν να μανατζάρεις ένα μοντέλο για κάποιο διαγωνισμό. Αυτό που απαιτεί η περίσταση είναι τα καλά στοιχεία του καθενός να αναμειχθούν και να δημιουργηθεί το απόλυτο πάρτι γεμάτο χαρά για όλους! Αν γουστάρεις και κάτι πιο διδασκαλικό, μάζεψέ τους όλους, πάρε ένα πίνακα και μαρκαδόρους (γιατί στην κιμωλία ίσως έχουν αλλεργία οι κουμπάροι) και δώσε σαφέστατες οδηγίες με πυγμή και αυστηρότητα! Θα εκτιμήσουν το αστείο και θα ακολουθήσουν πιστά! Φτιάξε τη βάση και το προφίλ τους για να καταφέρετε όλοι μαζί το γάμο σου! Γίνε ο Professor τους, χωρίς να χρειαστεί να ληστέψετε τράπεζα! Βρες τους ψευδώνυμα και κανόνισε δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι κουμπάροι μόνοι τους! Να βγουν να ακούσουν Ρέμο μέχρι το ξημέρωμα ή να πάνε γήπεδο και εκδρομές με τα ταίρια τους!

Κλείνοντας, είναι σαφές ότι το άγχος εσένα σε έχει κυριεύσει και έχεις και τους κουμπάρους να συντονίσεις, αλλά μην το αφήσεις να κερδίσει! Να έχεις στο μυαλό σου ότι με συνεχή ανησυχία και άγχος, κανένας γάμος δε στέφθηκε με επιτυχία. Το κέφι της παρέας και η ατέρμονη χαρμόσυνη προσμονή για το γεγονός είναι τα αξεσουάρ συναισθημάτων που οφείλουν να σε κατακλύζουν! Καλή απόλαυση και καλά στέφανα!

Συντάκτης: Ευτυχία Συντυχάκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.