Διαρροές ενέργειας.  Το έχεις ζήσει, σου έχει συμβεί. Δεν το θυμάσαι μάλλον τη δεδομένη στιγμή. Είναι οι στιγμές εκείνες που αντιλαμβάνεσαι πόση ενέργεια έχεις ξοδέψει και πόσο έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις την ενέργεια άλλων χωρίς να στο ζητήσουν και τελικά χωρίς αποτέλεσμα. Οι στιγμές που σταματάς να δίνεις την ενέργειά σου σε συγκεκριμένες σχέσεις κι όλως τυχαίως, παρατηρείς τη ζωή σου να βελτιώνεται σε τομείς που είναι άσχετες με τις σχέσεις αυτές.

Εργασιακά, οικογενειακά και κυρίως εσωτερικά, καθώς αρχίζεις και τα λες περισσότερο κι ενδότερα με τον εαυτό σου.  Αυτό γίνεται επειδή  αλλάζεις τρόπο σκέψης και αυτόματα αλλάζει και η συμπεριφορά σου προς όλα γύρω σου. Είσαι ένας καινούριος άνθρωπος. Έχεις άλλη διάθεση, αύρα που δεν είναι μόνο εσπερινή και σκέψη που διαλέγει προσεκτικά πού θα επιτρέψει να σπαταλήσει ενέργεια. Αλλά όταν συμβαίνουν όλα αυτά, εσύ δεν το συνειδητοποιείς άμεσα. Το βλέπεις μακροπρόθεσμα.

Ξεκινώντας μια σχέση, είτε ερωτική είτε φιλική είτε ντεμί, είτε χωρίς τίτλο για κάποιο καιρό, συμβαίνει μια διάδραση και μια αμφότερη αποδοχή. Αποδέχεσαι τα αρνητικά του άλλου κι αν υπάρχει αμοιβαιότητα παρέα με σεβασμό, αυτό γίνεται και από την απέναντι όχθη. Όταν τα αρνητικά όμως είναι συνεχή και περισσότερα, χωρίς να φαίνεται κάποια προσπάθεια αυτό βελτίωσης, τότε είναι ιδανικό το να αποχωρήσεις ήσυχα. Γιατί εσύ δίνεις την καλή σου ενέργεια και εισπράττεις πίσω κάτι που δε σου αναλογεί. Μήπως και αλλάξει βρε παιδί μου αυτή η στάση, αυτή η φάση, αυτό το όλο κάτι έχω επειδή κάτι δεν έχω.

Οπότε εσύ, αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα ή τη δυσκολία της κατάστασης αν και η αλλαγή μοιάζει αμφίβολη και θέλεις να κάνεις κάποιο course για την ενέργειά σου και να μείνεις σε αυτό. Μπορεί να είναι ψυχοθεραπεία, μπορεί να είναι καθημερινή βόλτα παραλιακά στο ηλιοβασίλεμα με ακουστικά στα αφτιά και mute ολοκληρωτικό σε τέτοιες συμπεριφορές ή πιο σοβαρά ένα life coaching με μέθοδο NLP. Το σημαντικό εδώ είναι να ασχολείσαι με αυτό και να προχωράς τη ζωή σου μακριά από το να επενδύεις την ενέργειά σου εκεί που ρουφάται αλλά δεν εκτιμάται. Απλώς έχεις μια αρχική άρνηση στο να δεις ότι πραγματικά δεν εκτιμάται.

Γιατί θα ήθελες πολύ να σου φερθούν όπως φέρεσαι. Να ασχοληθούν εξίσου πολύ μαζί σου, όπως έκανες κι εσύ επίσης. Και ναι, στα λόγια τα λέμε πολύ εύκολα και στρωτά αλλά φυσικά απαιτείται τρομερή δουλειά από εσένα και αυτό που μετράει ξέρεις ποιο είναι; Έχεις αγαπήσει αληθινά την ενέργειά σου;  Έχεις αντιληφθεί πόσο τέλειο είναι το χάρισμα αυτό που έχεις; Πολλοί θα ήθελαν να μπορούν να έχουν επίσης διαρροές ενέργειας. Αλλά είναι κλειστοί σαν στρείδια και δεν μπορούν να καταλάβουν πού και γιατί να δώσουν κομμάτια από τη δικιά τους ενέργεια. Ή από πού να σταματήσουν την διαρροή γιατί έτσι πρέπει. Γιατί δεν τους κάνει καλό. Γιατί έχουν πλημμυρίσει από νερά που δεν τους ταιριάζουν τελικά.

Είναι απόλυτα εντάξει αυτό διότι με τα χρόνια αλλάζουν τα θέλω μας, οι σταθερές μας, οι παρέες μας και όλα όσα περικλείουν το κοινωνικό μας εγώ.

Αυτό που απαιτείται να κρατάς και να κρατάμε όλοι είναι η απελευθέρωση ενέργειας που θέλουμε να συμβεί, να γίνει με τρόπο που μοιάζει σαν χάδι. Να παραπέμπει σαν να αγγίζει κάτι ευάλωτο ή εύθραυστο. Να δεις τι άξιζε που υπήρξε ή να πάρεις ένα μάθημα και να σταματήσεις τις διαρροές προς την ίδια κατεύθυνση. Γιατί πολύ καθαρά και ξάστερα, η ενέργεια και η ευτυχία, είναι states of mind, μην το ξεχνάς!

Συντάκτης: Ευτυχία Συντυχάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου