«Καλησπέρα μαντάμ Σουσού,

Αφήνω τους προλόγους στην άκρη και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Ήμουν χρόνια κολλητή μ’ ένα παιδί, (ας τον πούμε Α.). Είχε παίξει κιόλας κάτι αλλά κράτησε πολύ λίγο. Παραμείναμε πολύ καλοί φίλοι και μου είχε ξεκόψει το ερωτικό. Έλα όμως που εγώ είχα αισθήματα (για λίγο καιρό νομίζω κι αυτός είχε) αλλά ο βλάκας δεν έλεγα τίποτα για να μη χαλάσω τη φιλία μας. Τέλος πάντων, πήγαινε έτσι η κατάσταση για πολλά χρόνια, ώσπου πριν 2,5 χρόνια, είπα πως θα κάνω το μεγάλο βήμα και θα του πω τι νιώθω. Άλλωστε, δε με ένοιαζε η απόρριψη- τι είχαμε τι χάσαμε. Του στέλνω λοιπόν ένα ωραίο μήνυμα, τα λέω όλα, τα βγάζω από μέσα μου και μετά, ούτε γράμμα ούτε γραφή. Εγώ να πέσω να πεθάνω. Τελικά, κάποια στιγμή απάντησε, τσακωθήκαμε πολύ άσχημα κι από τότε τίποτα. Πότε δεν κατάλαβα γιατί φέρθηκα έτσι, ούτε και γιατί αυτός μου μίλησε τόσο άσχημα. Έψαχνα μανιωδώς να βρω τον λόγο του καβγά αλλά τίποτα. Είχα τύψεις και δεν μπορούσα να τον βγάλω από το μυαλό μου.

Με τα πολλά, πέρασαν 2 χρόνια (εγώ κολλημένη με τον Α.) κι έτσι, ως δια μαγείας, σκάει μύτη μαναράκι (ας τον πούμε Κ.). Τα βλέπω κόκκινα. Ξεχνάω και τον Α και καβγάδες κι όλα. Τελικά, τώρα είμαι κολλημένη με τον Κ. φουλ. Καλά πάει το πράγμα, όμως έχω αρχίσει πάλι ν’ αναρωτιέμαι γιατί τσακώθηκα τότε με τον Α. κι έχω αρχίσει πάλι να θέλω να μάθω την αιτία. Και σε ρωτώ, πιστεύεις πως αν του στείλω και τον ρωτήσω στα ίσα, θα φανώ απελπισμένη κι αξιολύπητη; Ή να μη δώσω σημασία και να κυνηγήσω τον Κ.;

ΥΓ.: Πολυλογώ πολύ, το ξέρω, αλλά τι να κάνω; Η άμοιρη η κολλητή μου έχει βαρεθεί να τ’ ακούει, οπότε έπρεπε να βρω άλλη λύση.

Η άγνωστή σου X.»

 

 

Αγαπημενότατή μου Άγνωστη Χ,

Αφήνω κι εγώ τους προλόγους λοιπόν και μπαίνω στο φρέσκο ψητό, γιατί ο Α. είναι πια μπαγιάτικο. Προχώρα με τον Κ. αφού πάει καλά και πρόσεχε μη βάλεις όλο το ταπεραμέντο σου γιατί τον βλέπω τον Κ. να τα φτιάχνει με τον Α. και μετά να συνεχίζεις στο υπόλοιπο αλφάβητο.

 

ΥΓ. 1: Ευτυχώς που άφησες τους προλόγους γιατί θα είχα φτάσει 80 κι ακόμη θα διάβαζα.

 

ΥΓ. 2: Αν είχε παίξει κάτι, έστω για λίγο, δεν ήσουν κολλητή. Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά.

 

ΥΓ. 3: Αν έπρεπε να το ξεκόψει το ερωτικό, έπρεπε να το έχει ξεκόψει πριν γίνει κι όχι μετά, αλλά τέλος πάντων.

 

ΥΓ. 4: Τι δεν ήθελες να χαλάσεις; Α ναι, τη φιλία σας, σωστά.

 

ΥΓ. 5: Η κατάσταση πήγαινε έτσι για χρόνια κιόλας, αλλά ίσως μωρέ να ξύπναγε ένα πρωί και να άλλαζε κάτι. Γιατί ο έρωτας είναι σαν τα άσπρα μαλλιά. Εκεί που δεν είχες, ξυπνάς ένα πρωί κι ανακαλύπτεις δυο άσπρες τρίχες.

 

ΥΓ. 6: «Άλλωστε δε σε νοιάζει η απόρριψη, τι είχατε τι χάσατε». Το κρατάμε αυτό.

 

ΥΓ. 7: Γιατί να πέσεις να πεθάνεις, δεν κατάλαβα. Αφού «Άλλωστε δε σε νοιάζει η απόρριψη, τι είχατε τι χάσατε».

 

ΥΓ. 8: Μετά από τόσα χρόνια που είχαν περάσει και τόση επιμονή από την πλευρά σου, εξακολουθείς και το βρίσκεις παράλογο που σε πατόχεσε; Και στην τελική ποιο είναι το πρόβλημα; «Άλλωστε δε σε νοιάζει η απόρριψη, τι είχατε τι χάσατε».

 

ΥΓ. 9: Στην τάξη σου έσκασε το μαναράκι; Άρα πας σχολείο; Άρα ποια χρόνια πέρασαν που έλεγες πιο πάνω; Στο μαιευτήριο καλέ τον γνώρισες, δίπλα θερμοκοιτίδα;

 

ΥΓ. 10: Όχι, καθόλου απελπισμένη δε θα φανείς, προς Θεού. Ούτε έχεις φανεί ως τώρα. Αλλά και να φανείς, δεν πειράζει. «Άλλωστε δε σε νοιάζει η απόρριψη, τι είχατε τι χάσατε».

 

ΥΓ. 11: Τις ίδιες βολικές απαντήσεις που έψαχνες στο λεγάμενο και θα ζητάς σε λίγο κι από τον καινούριο φίλο μας, τις ίδιες ζητάς κι από τις κολλητές σου. Κι αφού αποδεδειγμένα δεν ακούς, δεν υπάρχει και λόγος να προσπαθούν. Όλοι οι προαναφερθέντες.

 

 

Φιλία στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού