«Καλησπέρα σας,

Χώρισα πρόσφατα μετά από σχέση 4 χρόνων. Τα 2 μέναμε μαζί. Θα κλείναμε 4 χρόνια στα γενέθλιά του, αλλά αντί γι’ αυτό…

Σκέφτηκα να του έστελνα ραβασάκι μέσω του pillowfights. Θα ήταν καλή ιδέα; Χωρίσαμε μετά από πίεση λόγω καραντίνας. Εκείνος έλεγε ότι δε νιώθει έτσι όπως θα έπρεπε να νιώθει κάποιος για την κοπέλα του. Υπάρχει περίπτωση να με ξαναερωτευτει ή να το αποκλείσω; Για μένα ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Με στήριξε σε πολλά επαγγελματικά θέματα αλλά και θέματα υγείας. Ήταν ο άνθρωπος που έγραφα μικρή στο ημερολόγιό μου ότι ψάχνω για σύντροφό μου και τον βρήκα σαν να τον έστειλε κάποιος.

Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να τον πλησιάσω πάλι. Του έχω γράψει ήδη μια κάρτα με τα συναισθήματά μου προς εκείνον, μαζί με ένα άλμπουμ μας με φωτογραφίες. Του είπα να το ανοίξει μόνο κι αν νιώσει ποτέ ξανά κάτι για μένα. Έχω χάσει το χαμόγελό μου, την ενέργειά μου, τη διάθεσή μου, 5 κιλά σε 9 μέρες και νιώθω ότι έχασα κι όλο το πλάνο του μέλλοντός μου. Νιώθω μισή. Είχα σκεφτεί τόσα πολλά για εμάς και ξαφνικά έγιναν παρελθόν. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι για κανέναν.

Να του έστελνα το ραβασάκι; Ή θα ξενέρωνε; Είναι άνθρωπος γενικώς που βάζει όρια στον εαυτό του, δεν έχει ξαναγυρίσει σε πρώην του από ό,τι μου έχει πει, ενώ σε μια κουβέντα που κάναμε παλαιότερα και τον είχα ρωτήσει τι θα έκανε αν χωρίζαμε μου είπε πως δε θα υπήρχε επιστροφή. Ήταν απόλυτος. Σε αυτή την κάρτα που του έγραψα, του λέω ότι αν νιώσει ποτέ κάτι η καρδιά του, να την ακούσει και να μην πάει βάσει του μυαλού- δεν είναι πάντα σωστό. Κι ας έχει πάρει τα πράγματά του από το σπίτι μου (για μένα αυτό δε σημαίνει κάτι).

Ευχαριστώ πολύ Α.»

 

 

 

Αγαπημενότατη Α. μου,

 

Το «αυτός ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου» μπορείς να το λες μετά λόγου γνώσεως μόνο αν είσαι 65 ετών και άνω, που η ακμή έχει περάσει και το δεδομένο είναι η εμπειρία. Επειδή δε μου φαίνεσαι για 65, καλό είναι να έχεις και λίγη εμπιστοσύνη στον χρόνο. Αυτός θα απαντήσει όλες τις παραπάνω απορίες σου κι όχι εγώ. Κι ως προς το τι θα κάνει αυτός, αλλά κι ως προς το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

 

ΥΓ. 1: Και να το διαβάσει μέσω ημών, δεν έχει σημασία μόνο το τι νιώθεις εσύ γι’ αυτόν αλλά και το τι νιώθει, αν νιώθει, αυτός για σένα.

 

ΥΓ. 2: Μπορεί να σε πλήγωσε, αλλά σε σύγκριση με κάτι άλλα φιντάνια που την «πίεση», είτε αυτή προέρχεται από καραντίνα είτε από επαγγελματικά είτε από πεθερικά, την εκτονώνουν σε παράλληλες σχέσεις, μπορώ να πω ότι ήταν πολύ τίμιος.

 

ΥΓ. 3: Να σε ξαναερωτευτεί, ναι μπορεί. Αλλά σίγουρα όχι στο άμεσο μέλλον. Όταν θα μπορούσε να σε ξαναερωτευτεί, πολύ αμφιβάλλω για το αν εσύ θα γύριζες.

 

ΥΓ. 4: Κατανοητή η ανάγκη σου να μην τον χάσεις, αλλά να ξέρεις αγαπάκι μου ότι όταν ο άλλος έχει πάρει μια απόφαση κι εμείς τον πιέζουμε με κάθε τρόπο να την αλλάξει, χειροτερεύουμε ακόμα περισσότερο τη θέση μας.

 

ΥΓ. 5: Αυτό το «5 κιλά σε 9 μέρες» το ζήλεψα πολύ πάντως.

 

ΥΓ. 6: Φυσικά κι έχεις χάσει το χαμόγελο και την ενέργειά σου και θα είσαι έτσι για καιρό ακόμα. Όμως θα περάσει. Κι ακόμα κι αν δεν ξαναγυρίσει ποτέ, θα μείνει μια ανάμνηση από μια καλή σχέση με καλή επικοινωνία. Πολύ καλύτερη από αυτές που θα έμεναν αν παρέμενε σε σχέση μαζί σου ενώ δε νιώθει πια όσα ένιωθε.

 

ΥΓ. 7: Όπως σου είπα και παραπάνω και κάρτα να του στείλεις και πυροτεχνήματα να του ανάψεις, η απόφασή του έχει παρθεί. Και το να πιέσεις την κατάσταση θα φέρει –στην καλύτερη περίπτωση– οίκτο κι όχι έρωτα που χρειάζεται ένα ζευγάρι για να προχωρήσει.

 

ΥΓ. 8: Πολλά σημαίνει το να έχει πάρει τα πράγματά του. Για σένα δε σημαίνει κάτι γιατί απλώς δε θες να δεις την αλήθεια.

 

ΥΓ. 9: Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα θα πρέπει να μάθεις να ζεις χωρίς αυτόν.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

 

Θελουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού