«Αγαπητή Σουσού,

Νιώθω το λιγότερο ξεδιάντροπη και μόνο που έχω τέτοιες σκέψεις, πόσω μάλλον τώρα που τις εκφράζω κιόλας. Εδώ κι 1 χρόνο βγαίνω με ένα παιδί, το οποίο φυσικά αγαπάω πάρα πολύ, αλλά τελευταία λόγω απόστασης οι ζωές μας και τα θέλω μας δε συμβαδίζουν ιδιαίτερα. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, μου έχει γνωρίσει έναν φίλο του εδώ και 4 μήνες με τον οποίο ταίριαξαν τα θέλω μας κι οι απόψεις από την πρώτη κιόλας φορά που συζητήσαμε. Κι ερχόμαστε στο τώρα, που ενώ το παιδί που βγαίνω έχει φύγει, εγώ κι ο φίλος του έχουμε μείνει στην ίδια μικρή μας πόλη και βρισκόμαστε έξω τυχαία συνέχεια.

Μου έχει προτείνει 2 φορές να βγούμε, αλλά δεν ξέρω με τι διάθεση το προτείνει, φιλική ή ερωτική. Μ’ αρέσει, δε θα στο κρύψω και νιώθω απαίσια γι’ αυτό. Πρώτη φορά νιώθω ότι ταιριάζω τόσο με άνθρωπο, αλλά μήπως όλο αυτό είναι απλώς ένας ενθουσιασμός; Μήπως το βλέπω έτσι, γιατί μου φταίει που λείπει και το παιδί που βγαίνω; Αξίζει να τα χαλάσω όλα για κάποιον που δεν ξέρω καν αν θα μπορέσουμε να είμαστε μαζί λόγω της φιλίας του με τον άλλον; Να βγω μαζί του για να δω τι τρέχει πλέον μεταξύ μας, αφού νιώθω αυτή την έλξη να υπάρχει;

Σώσε με Σουσού, γιατί το μυαλό μου έχει γίνει ένα μεγάλο κουβάρι.

Φιλιά, η ρομαντική άγνωστη Χ.»

 

Aγαπημενότατη άγνωστή μου Χ,

Τελευταία φορά που τσέκαρα, το να βγεις για ένα ποτό δεν είναι ποινικό αδίκημα, ούτε κέρατο. Τώρα, μπορεί να γίνει ποινικό αδίκημα αν ας πούμε πιείτε μέχρι και τα λεμόνια στο μπαρ και πάρετε σβάρνα καμιά γιαγιά που πάει στον εσπερινό με το αμάξι και κέρατο αν επιλέξεις ο δρόμος να σας βγάλει σπίτι σου ή σπίτι του, ή και κάπου αλλού- σίγουρα όμως όχι στου αγοριού (σου).

ΥΓ.1: Ξεδιάντροπη κορίτσι μου δεν ένιωσε η Καμίλα που φόρεσε το στέμμα της Νταϊάνα μας, θα νιώσεις εσύ; Ρεαλιστικά να το δεις, δε βγαίνει.

ΥΓ.2: Βγαίνετε έναν χρόνο μου λες, αγαπάς μου λες, σχέση δε μου λες αν υπάρχει. Γιατί κι εγώ βγαίνω έναν χρόνο κάθε Πέμπτη να πάω ζούμπα αλλά στο γυράδικο του Τάκη καταλήγω.

ΥΓ.3: Έφυγε και πού πήγε, στα καράβια;

ΥΓ.4: Αν είναι τόσο μικρή, αυτή η μικρή σας πόλη, λογικό το βρίσκω να έχεις 2 από την ίδια παρέα. Δεν υπάρχουν επιλογές μάνα μου.

ΥΓ.5: Όταν είναι ο φίλος εκεί, ο φίλος του φίλου προτείνει κανένα ποτάκι ή δεν του βγαίνει τότε;

ΥΓ.6: Και συγγνώμη, πήγες κι έκανες σχέση από απόσταση με κάποιον που δεν ταιριάζεις; Τι αισιοδοξία είναι αυτή, τι αυτοπεποίθηση!

ΥΓ.7: Νομίζω πάντως ότι για να σου προτείνει να βγείτε στα μουλωχτά, μάλλον δεν έχει και σκοπό να τον κάνει κουμπάρο στον γάμο σας.

ΥΓ.8: Άμα έφτασες να στείλεις γράμμα βρε μάνα μου στη Σουσού να σε διαβάσει το πανελλήνιο, σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει ήδη αν αξίζει. Απλώς θες να στο πει και κάποιος άλλος. Άσε να μαντέψω, Ζυγός;

ΥΓ.9: Έλξη υπάρχει, γιατί ενώ δεν ξέρεις αν σε θέλει, έχεις ήδη ενοχές που θα βγεις. Γιατί θα βγεις. Κι έχεις ενοχές γιατί ξέρεις ότι, από πλευράς σου, δεν είναι φιλικό. Κι αυτό, είναι αρκετός λόγος για να χωρίσεις, βγεις δε βγεις.

 

 

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού