«Καλή μου Σουσού, 

Δεν ξέρω αν απαντάς ακόμη σε γράμματα, αλλά εγώ θα το στείλω κι ό,τι γίνει. Για πολύ καιρό, ήμουν απόλυτα ερωτευμένη με τον σύντροφο του καλύτερου φίλου μου (είναι γκέι). Έχουμε απίστευτα πολλά κοινά, με καταλαβαίνει, νιώθω πως με αισθάνεται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον έχω γνωρίσει. Κι ενώ ήξερα ότι δεν μπορεί τίποτα να γίνει μεταξύ μας, λόγω του κολλητού μου, μια νύχτα που τα είχα κοπανίσει έκανα κίνηση να τον φιλήσω! Εκείνος, όπως καταλαβαίνεις τραβήχτηκε και μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα μεταξύ μας. Δεν καταλαβαίνεις πόση ντροπή ένιωσα Σουσου!

Είμαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί κανείς μας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα καλά το περιστατικό (ναι του το είπε) και τελικά σταματήσαμε να μιλάμε ο ένας στον άλλο. Ξέρω ότι δε θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε μαζί και δε θα έκανα ποτέ τίποτα για να πληγώσω τον φίλο μου. Αλλά έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος τώρα, και δεν μπορώ να το ξεπεράσω, ενώ μου λείπουν κι ως φίλοι. Έχω βγει με πολλούς ανθρώπους, με μερικούς από τους οποίους ταιριάζω πολύ αλλά κανείς δε με κάνει να νιώθω όπως εκείνος. Γιατί; Γιατί; Τι μπορώ να κάνω; Έχω βαρεθεί πια.»

 

Αγαπημενότατη άγνωστη Χ μου,

Δεν έχω καταλάβει γιατί μου έστειλες, αφού στην ουσία δε ρωτάς και κάτι. Θες πίσω τον κολλητό, θες τον γκόμενο του κολλητού, θες να πάρεις τα βουνά, κανείς δεν ξέρει αγαπητή μου. Ωστόσο, αν περιμένεις να σου δώσουν και κανένα βραβείο καλύτερης φίλης, τότε τσάμπα περιμένεις, ούτε συμμετοχής δε σε βλέπω να παίρνεις.

ΥΓ1. Shit happens, ερωτεύτηκες. Το ότι το άφησες να μεγαλώσει μέσα σου είναι το ζήτημα, τόσο που ρίσκαρες και τη φιλία σου και τη σχέση του φίλου σου.

ΥΓ2. Ναι είχατε πολλά κοινά, θέλατε κι οι δύο άντρες.

ΥΓ3. Ήξερες ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι μεταξύ σας αλλά τον φίλησες για να δεις αν πλένει καλά τα δόντια του;

ΥΓ4. Λόγω του κολλητού σου πάντα, όχι ότι το παιδί ήθελε τον κολλητό κι όχι την κολλητή.

ΥΓ5. Καταλαβαίνω πώς δεν καταλαβαίνω, έτσι νιώθω κι εγώ όταν με πιάνουν 3 το βράδυ μπουκωμένη με μια πάστα στο ψυγείο μέσα στα σκοτάδια.

ΥΓ6. Μα απορώ γιατί, εγώ περίμενα να σε καλέσουν να παίξετε και μια μπιρίμπα (αν κα σας λείπει άλλος ένας). Άλλο κολλητό έχεις;

ΥΓ7. Τον φίλο σου τον πλήγωσες όταν του φάσωσες τον γκόμενο, να τα λέμε κι αυτά.

ΥΓ8. Νομίζω πρέπει λίγο να συζητήσουμε πώς ορίζεις τη φιλία στο μυαλό σου, γιατί μάλλον κάπου το χάνουμε στη μετάφραση.

ΥΓ9. Και καλά κάνεις. Να προχωρήσεις και να βγεις και να ξαναβγείς και κάποια στιγμή θα σου κάτσει το 10άρι το καλό. Απλώς καλού-κακού, ρώτα και τι γνώμη έχει για την Barbara κι αν σου απαντήσει “ποια Barbara” βουρ στον πατσά.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού