Check it out: Διαγωνισμός Διηγήματος σε συνεργασία με τη Fylatos Publishing. Πάρε μέρος εδώ!

ivyiyvoivyvl

Σουσού μου,

«Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω στο θέμα αν δεν κάνω πρώτα μια περίληψη του τι έχει προηγηθεί με το άτομο αυτό. Ο Λ. και εγώ ήμασταν μαζί· δυο χρόνια μεγαλύτερος αυτός, αλλά ήμουν η πρώτη του σοβαρή σχέση, η πρώτη κοπέλα που είπε πως αγαπάει και γενικότερα δέθηκε συναισθηματικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης μας έκανα υπομονή για πολλά πράγματα: για το γεγονός ότι δεν εκφράζονταν ή για το ότι συμπεριφερόταν λες και δεν είναι σε σχέση. Στον δεύτερο χρόνο της σχέσης μας τα πράγματα έφτιαξαν κατά 80%, μετά από πολλές δυσκολίες και δράματα. Ενώ όλα πήγαιναν καλά, μαθαίνω ότι όταν κάναμε διάλειμμα (για δικούς του λόγους) βγήκε με μια πολύ μεγαλύτερή του, αλλά όπως μου είπε δεν έκανε κάτι μαζί της γιατί με σκεφτόταν. Όμως κι ενώ τα είχαμε βρει, έστελνε μηνύματα σε φίλο του και ρώταγε πώς θα γίνει να την…

Μετά από πολλά παρακάλια και κλάματα από την πλευρά του -πράγμα που έβλεπα πρώτη φορά από τον ίδιο- τον συγχώρησα και συνεχίσαμε μαζί (μούντζωσέ με) κι όλα πήγαιναν τέλεια. Το καλοκαίρι μπήκε στρατό Κύπρο. Τρεις μήνες κάναμε να βρεθούμε. Όταν γύρισε κι ενώ ανυπομονούσα τόσο πολύ γι’ αυτό, άρχισε να με γράφει για τους φίλους του (πράγμα το οποίο παραδέχτηκε και ζήτησε συγγνώμη). Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να το κάνει με αποτέλεσμα να φτάσω στα όριά μου και να τον χωρίσω. Δεν προσπάθησε να μου αλλάξει γνώμη.

Μετά από λίγο καιρό κι ενώ ήταν εξαφανισμένος και το μόνο που έβλεπα από αυτόν ήταν το να ακολουθεί καινούργια άτομα και να κάνει σπαμ σε κοπέλες, είπα πως δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ. Στην προσπάθειά μου να το ξεπεράσω πήγα με τον πρώην μου, με τον οποίο συνεχίσαμε για κάποιο διάστημα. Το θέμα είναι ότι τον θέλω ακόμη, τον αγαπώ ακόμη και μου λείπει.

Έχω κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά είναι θυμωμένος και δε μου μιλάει (έμαθε για τον πρώην) κι όταν μου μιλάει, μου μιλάει άσχημα. Ένας καλός μας φίλος μου λέει να το προσπαθήσω, αφού πρώτα του δώσω λίγο χρόνο να ξεθυμάνει. Το προσπαθώ αλλά είμαι χάλια. Έχω σταματήσει να τρώω και ό, τι τρώω το ξερνάω, κλαίω πρωί και βράδυ και κοιμάμαι ελάχιστα. Τι να κάνω; Να το παλέψω γιατί αυτό μου λέει η καρδιά μου ή να το πάρω απόφαση ότι πρέπει να σταματήσω για το δικό μου καλό;»

 

ΥΓ. 1: Χίλια συγνώμη για το σεντόνι.

 

ΥΓ. 2: Όλοι μου οι φίλοι λένε ότι προφανώς μου αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και ότι σε αυτόν δεν αξίζει να δώσω εγώ άλλη ευκαιρία.

 

ΥΓ. 3: Η καρδιά μου όμως λέει άλλα.

 

ΥΓ. 4: Το ανέλυσα τόσο πολύ, όχι για να δικαιολογηθώ, αλλά για να καταλάβεις ότι έχω συγχωρέσει πολλά κι εγώ.

 

ΥΓ. 5: Σε παρακαλώ βοήθησέ με, βρίσκομαι σε αδιέξοδο.

 

 

Αγαπημενότατη Άγνωστή μου Χ,

 

Δεν είσαι σε κανένα αδιέξοδο. Το μόνο σου πρόβλημα είναι ότι είσαι (σίγουρα) μικρή και δεν έχεις ζήσει αρκετές φορές τον κύκλο που κλείνει άδοξα, όπως και να έχει όμως κλείνει. Κι όσο πιο άπειρη είσαι, τόσο νομίζεις ότι μπορείς να τον ξανανοίξεις προκειμένου να κλείσει αλλά υπό συνθήκες με τις οποίες δεν έχεις πρόβλημα να αποδεχθείς. Σαν να ζητάς το χρόνο να γυρίσει πίσω. Αδύνατο.

 

ΥΓ. 1: Δεν πάει να το έχει πει κι άλλες δέκα φορές το «σ’ αγαπώ» πριν από σένα. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν ισχύει ούτε για σένα.

 

ΥΓ. 2: Καλά πώς γίνεται να μην εκφραζόταν και ταυτόχρονα να σου λέει (και καλά) πως σε αγαπά; Εκεί που βλέπατε τηλεόραση σου έλεγε «σ’ αγαπώ» και δάγκωνε την πίτσα; Ρε μήπως το έλεγε στην πίτσα κι όχι σε σένα;

 

ΥΓ. 3: Παιδιά δεν υπάρχει «διάλειμμα», μην μπερδεύεστε με το σχολείο. Που ακόμα και στο σχολείο, μετά το διάλειμμα μπαίνει άλλος καθηγητής και κάνει άλλο μάθημα. Χωρισμός είναι.

 

ΥΓ. 4: Προφανώς οι δικοί του λόγοι για το διάλειμμα σου έγιναν γνωστή όταν έμαθες για το άλλο ψυχουλάκι, αλλά δεν έβαλες μυαλό.

 

ΥΓ. 5: Αποπειράθηκε να σε κερατώσει (και δεν τα κατάφερε επειδή το άλλο το ψυχουλάκι δεν του έκατσε), μπήκε στρατό κι όταν γύρισε με άδεια αντί να σε βλέπει έκανε dolce vita, τον χώρισες και δεν έκανε καν προσπάθεια να σε μεταπείσει κι ακόμη καθόμαστε και συζητάμε. Και θα μου καεί και το φαγητό. Πάω να δω το φούρνο και επιστρέφω.

 

ΥΓ. 6: Κάηκε τελικά.

 

ΥΓ. 7: Αν τον ήθελες τόσο, δε θα είχες πάει ποτέ με τον πρώην σου. Δε θα σου έβγαινε καν, θα αηδίαζες και μόνο στην ιδέα να σε αγγίξει κάποιος άλλος. Απλώς νόμιζες ότι έτσι θα τον εκδικηθείς έστω κι έμμεσα, ή θα κλέψεις πίσω λίγη από τη χαμένη σου αξιοπρέπεια. Και τελικά έχασες κι άλλη, με αποτέλεσμα να απολογείσαι σαν να φταις ενώ ποτέ δεν έφταιξες.

 

ΥΓ. 8: Και το μπριάμ που έκαψα αν το φάω κι εγώ εμετό θα κάνω. Εσύ πάλι προτίμησε αυτό τον εμετό που έχεις από τον εμετό που θα είχες αν έβλεπες τον εαυτό σου σαν τρίτος να παρακαλάει κάποιον που δεν τον θέλει και δεν τον σέβεται.

 

ΥΓ. 9: Ή την ώρα που έγραφες το ΥΓ. 2 ήσουν από εμετό και ζαλιζόσουν, ή οι φίλοι σου είναι διπολικοί. Τελικά αξίζει ή δεν αξίζει δεύτερη ευκαιρία;

 

ΥΓ. 10: Άσε θα απαντήσω εγώ. Όχι.

 

ΥΓ. 11: Κάθομαι και γράφω λες και θα με ακούσεις. Πλάκα έχω κι εγώ πολύ με πάω.

 

ΥΓ. 12: Μην αναλώνεσαι σε συγγνώμες σε μένα, τη μεγαλύτερη τη χρωστάς στον εαυτό σου για το κακό που του κάνεις.

 

 

Φιλιά στα μούτρα,

 

Η Σουσού σου.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού