Αγαπημένη μου Μαντάμ Σουσου,

είμαι τρελά ερωτευμένη με τον δεύτερο μου ξάδερφο! Είμαστε περίπου ένα χρόνο μαζί… παρόλα τα προβλήματα που έχουμε με τους γονείς μας εμείς συνεχίζουμε..είναι απίστευτος άνθρωπος, μου φέρεται πολύ όμορφα περνάω πολύ ωραία μαζί του!

Αλλά θέλω τι γνώμη σου…είναι ανώμαλο όλο αυτό;; τι πρέπει να κάνουμε;; να το ρισκάρουμε ή να το σταματήσουμε;; Εγώ τον θέλω το ίδιο και αυτός…

  

Αγαπημενότατη, τρισμέγιστη ‘Αγνωστη,

σε ευχαριστώ πολύ για το γράμμα σου και που αποφάσισες να με συμβουλευτείς. Πραγματικά, με τιμάς, γι’ αυτό θα σε τιμήσω κι εγω με τη συμβουλή μου.

Η φίλη μου, η λαϊκιά Σοφία, λέει «πρώτα και δεύτερα, πάρτα και κράτα τα, τρίτα και τέταρτα, πάρτα και πέτα τα».

Η θρησκεία λέει καλύτερα όχι, αλλά νομίζω σε παντρεύει αν πιέσεις αρκετά ή αν δώσεις φακελάκι στο σωστό παππούλη.

Ο νόμος επίσης σου το επιτρέπει.

Τέλος, η Βιολογία λέει ότι είσαι ασφαλής, αν θέλετε να κάνετε και παιδιά.

Άρα νομίζω ότι το μεγαλύτερό σας πρόβλημα είναι η οικογένεια. Νομίζω ότι αν είστε κοντά με την οικογένειά σας, κι έχουν τις παγιωμένες αντιλήψεις τους για το τι είναι ανωμαλία και τι όχι, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τους πείσετε με λογικό τρόπο.

Ακόμα δηλαδή κι αν έχετε έγγραφο με υπογραφές από τον επικεφαλής του Γενικού Χημείου του Κράτους, από τον Τσίπρα, τον Ιερώνυμο ή από τη φίλη μου τη Σοφία που τραγουδαει σε σκυλάδικο στην Εθνική, αυτοί θα συνεχίζουν να ορίζουν για εσάς τι είναι ανωμαλία. Ούτε καν η δική μου υπογραφή θα σας βοηθούσε.

Η μόνη διέξοδος θα είναι να κάνετε του κεφαλιού σας ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους, μπας και ζήσουμε κι εμείς καλύτερα. Άλλωστε, αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να έχει η πεθερά σου (ή μάλλον η θεία σου).

Αν και στη μηδαμινή περίπτωση που οι απόψεις των γονιών σας είναι σωστές ή αν σε γλωσσοφάνε και γεννήσεις παιδάκι με νανισμό, σκέψου πάντα ότι μπορεί να κάνει καριέρα σε τσίρκο ή στο Game of Thrones.

 

Με αγάπη πάντα,

η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού