«Σουσού καλησπέρα!

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα.Ήμουν σε σχέση σχεδόν 2 χρόνια μ’ ένα παιδί από την πόλη μου με κοινή παρέα, ίδιο σχολείο, φίλοι από πριν και ίδια ηλικία (18). Τα πηγαίναμε πολύ καλά κι έπαιζε πολύ ερωτηλίκι και τα σχετικά.

Όταν ξεκίνησαν οι πανελελε, πάλι όλα τέλεια. Μέχρι που εγώ πήγα πολύ στην άκρη. Στην αρχή το δικαιολογούσα και το καταλάβαινα, καθώς μου έλεγε ότι μόλις τελειώσει (εγώ δεν έδινα) το καλοκαίρι μας θα είναι απίστευτο. Πολλές υποσχέσεις και λόγια. Απομακρυνόμασταν κάθε μέρα και πιο πολύ κι ο τρόπος του απέναντί μου άλλαζε διαρκώς, με αποτέλεσμα εγώ να γίνομαι κάθε μέρα χάλια, να τα ρίχνω στον εαυτό μου, κάνοντας υπομονή πιο πολύ από το κανονικό.

Πανελλήνιες τέλος. Το καλοκαίρι ήρθε και 3 μήνες ήταν σαν να ήμασταν απλώς φίλοι που κάναμε κάτι μια στο τόσο. Σταμάτησε να προσπαθεί κι έμενε μόνο στα λόγια, ενώ παλιά ήμασταν τελείως διαφορετικά. Τον Ιούλιο όλη η παρέα πήγαμε μαζί διακοπές και συνεχίζοντας το ίδιο τροπάριο -εγώ φανερά ξενερωμένη πλέον κι αγανακτισμένη- πήγα απλώς για να περάσω καλά. Μια μέρα στο μπαρ, γνώρισα ένα αγόρι πολύ στα γούστα μου. Μιλήσαμε, μέχρι που πήγαμε και βόλτα κάπου μαζί, αλλά δεν επέτρεψα πότε να γίνει κάτι μεταξύ μας καθώς ήμουν ακόμη σε σχέση. Μέσα μου έμεινε σαν απωθημένο, όμως.

Με το αγόρι του μπαρ σπουδάζαμε εν τέλει στην ίδια πόλη κι έτυχε ν’ αρχίσουμε να κάνουμε παρέα. Με το αγόρι μου σε διαφορετικές πόλεις και τα πράγματα τα ίδια και χειρότερα, άρχισα να έχω δεύτερες σκέψεις για το άν θέλω να κάνουμε κάτι. Όμως, τελικά, μια μέρα του είπα πως καλύτερα να το αφήσουμε και χωρίς να το θέλει, συμφώνησε.

Χωρίσαμε και με το αγόρι μου (υπήρχε όμως ακόμη επικοινωνία) και μέσα σε διάστημα ενός μήνα, εγώ έκανα κάτι με το αγόρι του μπαρ, νομίζοντας ότι θα ξεπεράσω τον πρώην μου. Προφανώς το μετάνιωσα. Μετά από λίγο καιρό, έφτασε με τον πρώην το θέμα επανασύνδεσης στις συζητήσεις μας. Δεν είχα ιδέα ότι θα ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά με ρώτησε αν υπήρξε άλλος μέσα στο διάστημα που ήμασταν χώρια. Του είπα την αλήθεια. Το πήρε πολύ βαριά κι όλα χάλασαν ξανά. Για την ακρίβεια έγιναν πολύ χειρότερα.

Αργότερα ο ίδιος μου ξανάστειλε και συμφωνήσαμε να ξαναπροσπαθήσουμε. Πέρασε λίγος καιρός και τα πράγματα πήγαιναν καλά, μέχρι που μου είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί δεν μπορεί να το αντέξει και να το διαχειριστεί. Μετράμε σχεδόν 1 μήνα από τον τελικό χωρισμό μας κι εγώ είμαι χάλια, καθώς είμαι μετανιωμένη και θα έκανα τα πάντα να γυρίσω τον χρόνο πίσω.

Μιλάμε ακόμη, σχεδόν σε καθημερινή βάση, και συνήθως τυπικά, αλλά υπάρχουν φορές που ο τρόπος του είναι διαφορετικός δίνοντάς μου ελπίδες. Είναι σαν να προσπαθεί να μου δείξει ότι και καλά είναι χαλαρός και πλέον είναι ο εαυτός του και κανένας άλλος. Εμένα όλο αυτό με στεναχωρεί και με νευριάζει. Σε λίγο καιρό θα τον ξαναδώ κι έχω την εξής απορία: Να του ζητήσω να ξαναπροσπαθήσουμε; Ή να το αφήσω να περάσει, νιώθοντας κι οι 2 πράγματα και να φύγει μια αγάπη έτσι, λόγω εγωισμού;

Δώσε μου λύση, θα μου στρίψει

Το Χριστινάκι.»

 

Αγαπημενότατο Χριστινάκι μου,

Έχεις ακούσει τον λαό που λέει ότι αν κάτι τριτώσει, είναι σαν να παγιώνεται; Το ξαναπροσπαθήσατε μια, το ξαναπροσπαθήσατε δυο, είναι σαν αμάξι που δεν παίρνει μπρος κι εσύ προσπαθείς με το ζόρι ξανά και ξανά μήπως πάρει από φιλότιμο, μέχρι που τελικά μένει κι από μπαταρία κι εκεί που ήταν να πληρώσεις μια μιζούλα (έτσι νομίζω το λένε), πληρώνεις και για καινούρια μπαταρία.

Για να μη φλυαρούμε, η λύση που ζητάς είναι στο ΥΓ.11.

 

ΥΓ.1: Τα λες όλα στην πρώτη παράγραφο. Ίδια πόλη, ίδια παρέα, ίδιο σχολείο όσο καιρό ήσασταν μαζί. Πόσα από αυτά είναι ακόμα ίδια;

 

ΥΓ.2: Αν δεν τα πηγαίνατε καλά στο «ερωτηλίκι» στα 18 σας πότε θα τα πηγαίνατε ας πούμε;

 

ΥΓ.3: «Πανελελέ»; Κάτι παρόμοιο άκουγα από κάτι πιτσιρίκους του γείτονα που ετοιμάζονταν να τελειώσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Τουλάχιστον το γραφείο καθηγητών λέγεται ακόμα έτσι ή το λέτε αρχιλοχάδικο;

 

ΥΓ.4: Μα κι αυτός να διαβάζει στις πανελελέ; Τόσο φλώρος πια;

 

ΥΓ.5: Αγάπη μου σε είκοσι χρόνια από τώρα, θα θυμάσαι και θα γελάς που γνώρισες το αγόρι που γνώρισες κι επειδή δεν κάνατε κάτι παραπάνω νομίζεις ότι δεν έγινε και κάτι. Αλλά αυτή είναι κουβέντα που τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις ακόμα.

 

ΥΓ.6: Χωρίς να το θέλει, είναι «το δέχτηκε». Αν συμφώνησε, τότε σημαίνει ότι κι αυτός το θέλει απλώς ήθελε να το παίξει θιγμένος. Κι αυτό θα το καταλάβεις σε λίγα χρόνια, όχι άλλα είκοσι. Επίσης θα το ακούσεις πολλές φορές ακόμη.

 

ΥΓ.7: Όταν κάποιος δε θέλει να χωρίσει, γυρίζει γη και ουρανό να διορθώσει το λάθος του, άσχετα με το αν τελικά θα το καταφέρει.

 

ΥΓ.8: Α, όπα, τώρα διάβασα το παρακάτω. Είχατε χωρίσει αλλά μιλούσατε συνέχεια. Α εντάξει. κατάλαβα.

 

ΥΓ.9: Καλά έκανε και το πήρε βαρέως. Ας μη ρωτούσε.

 

ΥΓ.10: Γιατί να γυρίσεις τον χρόνο πίσω; Για να ξαναζήσεις το κλάσιμο που έτρωγες μέχρι που έμαθε ότι πήγες με άλλον;

 

ΥΓ.11: Εγωισμός θα ήταν να μη μιλάτε καθόλου μικρό μου κορίτσι. Εσείς είστε στον βούρκο που και οι δυο νομίζετε ότι ποδοπατάτε τον εγωισμό σας, εσύ με το να τον κυνηγάς ενώ δε σε θέλει άλλο, κι αυτός με το να σε δέχεται ενώ έχεις πάει με κάποιον άλλο. Η απλή και ξεκάθαρη αλήθεια είναι ότι απλώς έχετε συνηθίσει ο ένας την παρουσία του άλλου στη ζωή σας, και δεν προχωράτε με το να κόψετε οριστικά την επικοινωνία.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού