Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες λειτουργούν οι άνθρωποι σχετικά με τα ραντεβού τους. Είναι αυτοί που σπάνια θα επιλέξουν να βγουν ραντεβού διότι το θεωρούν χάσιμο χρόνου, άβολο, δεν ξέρουν πώς να το ζητήσουν ή νιώθουν πιο άνετα στα πλαίσια μας παρέας να εκδηλωθούν, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που διασκεδάζουν να βγαίνουν όσα ραντεβού χρειαστεί μέχρι να επισημοποιηθεί ή και να τελειώσει η σχέση.

Καμιά φορά όμως, όση διάθεση κι αν έχεις να βγαίνεις ραντεβού, αν δεν προχωράει το πράγμα μπορεί να σε κουράσει, να σου φέρει θυμό και τελικά, ενώ σε ενδιαφέρει ο άνθρωπος που βγαίνεις, να καταλήξετε να τα σπάσετε από το πόσο αργά κυλάει η μεταξύ σας φάση. Μετά, δε, από αμέτρητα ραντεβού υπάρχει ο κίνδυνος να βαρεθείς και να μη θέλεις ξανά να βγεις με κανέναν, χαλώντας έτσι και την αίσθηση που σου αφήνει ένα ραντεβού μέσα σου.

 

 

Το πρόβλημα ξεκινάει στην περίπτωση που σου έχει γίνει εμμονή να πετύχει. Όταν βγαίνεις συνέχεια και η κατάσταση παραμένει χλιαρή, χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα, οδηγείσαι ένα βήμα πιο κοντά προς την απογοήτευση κι αυτό γιατί παλεύεις με αυτό που φαντάζεσαι κι όχι με αυτό που όντως ζεις. Μια διαρκής ξενέρα σε σχέση με τα ραντεβού σου, τα οποία φαντασιακά στήνεις με σκοπό να πάνε τέλεια, μπορεί να σε οδηγήσει στο λεγόμενο dating burnout.

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι απελπισμένος ως προς το πώς κυλάει, να πιάνεις τον εαυτό σου να έχει στρες κι άγχος όσο περνάει η ώρα γιατί δε σε φιλάει, δεν έκανε κίνηση να συνεχίσετε, δεν ξέρεις αν πρέπει να πληρώσεις, μήπως βαριέται με όσα λες. Τόσες σκέψεις που αφορούν αποκλειστικά εσένα, αφού δεν τις μοιράζεσαι, που το μυαλό σε προτρέπει να παρατήσεις το συγκεκριμένο άθλημα καθώς σε εξαντλεί.

Αν παρατηρήσεις πως τα ραντεβού που βγαίνεις δεν πάνε καλά γιατί δεν μπορείς να τα ευχαριστηθείς, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου κι άφησέ τα για ένα μικρό διάστημα, ακόμα κι αν συνεχίσεις να μιλάς με το άτομο που έβγαινες. Αυτό θα σε βοηθήσει να φύγει λιγάκι η προσδοκία και το άγχος της επόμενης συνάντησης, αφού ξέρεις πως δε θα συμβεί για λίγο καιρό. Ενδεχομένως αυτό το διάστημα απουσίας σου από τα ραντεβού να σε κάνει να γνωρίσεις αργότερα τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνεις- κι ίσως εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις πως δεν ταυτίζεται με όσα νόμιζες μέχρι τώρα. Παράλληλα θα σε βοηθήσει να πάρεις μία ανάσα και να σταματήσεις να σκέφτεσαι συνεχώς αν πληροίς και τα κριτήρια του παρτενέρ σου, εστιάζοντας στον εαυτό σου.

Δίνοντας λίγο χρόνο, μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή και το επόμενο ραντεβού που θα επιλέξεις συνειδητά, να έχει θετικά αποτελέσματα. Έτσι, όταν ξαναβγείς στο παιχνίδι αυτό, θα δεις πως θα είσαι πιο ήρεμος και λιγότερο επιτηδευμένος. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλεις αλλά πιο σημαντικό είναι να επιλέγεις το κατάλληλο timing για να το διεκδικήσεις.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να δεις με θετικό τρόπο ένα ραντεβού μετά από ένα burnout. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, σκέψου ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να δίνοντας περισσότερο χρόνο σε κάποια γνωριμία μπορεί στην πορεία να σε εντυπωσιάσει. Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι κάνεις κάτι λάθος ή ότι δεν υπάρχει τρόπος να αφεθείς στη στιγμή. Αν είσαι συνειδητοποιημένος γι’ αυτό που επιθυμείς πραγματικά να έρθει στη ζωή σου, τότε θα έρθει ακριβώς όταν είσαι έτοιμος γι’ αυτό. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, κάνεις ένα βήμα μπροστά στον έρωτα. Κι αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας, είναι όμως μια επιλογή που μπορείς να δοκιμάσεις. Άλλωστε, τόσες νύχτες έχασες να βγαίνεις χωρίς να περνάς καλά, τι θα χάσεις αν κάνεις μια στροφή 180 μοίρες;

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Συντάκτης: Μελίνα Κοσμίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου