Article of the day: Η Χρυσούλα Τ. αναλύει γιατί όταν δενόμαστε θέλουμε να κρατάμε ανοιχτά ενδεχόμενα. Δες εδώ.

pwl190

Έχουν κάτι οι άτιμοι, που σε ελκύει. Σίγουρα κι εσύ έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κοιτά επίμονα το αγόρι που βρίσκεται πίσω απ’ το μπαρ. Δεν έχεις ποτέ, όμως, μια ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση «τι είναι αυτό που σε τράβηξε;».

Κι αφού κατάφερε να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον για κάποιο λόγο, τις περισσότερες φορές, χωρίς να το ξέρει, έχει κερδίσει μια σταθερή πελάτισσα, που προσπαθεί να τον κάνει να της δώσει σημασία. Εκείνος με αυτό το στιλ του «τώρα βρίσκομαι στο βασίλειό μου και κάνω ό,τι θέλω», ανεξάρτητα με το πώς είναι εμφανισιακά, χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός, snob ή συμπαθητικός, έχει κάτι! Με αυτήν την ιδιότυπη κοινωνικότητά του έχει καταφέρει να αποκτήσει το σταθερό κοινό του.

Αυτές οι μυστήριες φοιτητικές σου βραδιές περνούν κι εσύ για χάρη του χτίζεις το συγκεκριμένο μαγαζί με την παρέα σου για μια και μόνο ματιά του. Αυτό, θα μου πεις, μπορείς να το κάνεις για κάθε αγόρι που μπορεί να σου αρέσει και να θέλεις να συχνάζεις στα μέρη που πάει κι εκείνος, για να τον γνωρίσεις. Αν δεν το βλέπεις καθαρά, υπάρχει μία διαφορά: Αυτός ο μπάρμαν σε κάνει να νιώθεις κάπως «υπό» εκείνη την ώρα που κάθεσαι απέναντί του. Αυτό το ψηλό τειχάκι που σας χωρίζει είναι το βασίλειό του κι από εκεί μέσα έχει τον έλεγχο για όλα. Πίσω από αυτό, φαντάζει διαφορετικός, μπορεί και πιο ωραίος και πιο γοητευτικός από ό,τι πραγματικά είναι. Αν τον έβλεπες τυχαία μια μέρα στο δρόμο, ίσως να μην τον πρόσεχες καν.

Απ’ το βασίλειο του, το μπαρ, μπορεί να παρατηρήσει όλα τα θηλυκά του μαγαζιού. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να στοχεύσει. Να βρει το επόμενο περιστασιακό θύμα του ή ακόμα και να γοητευτεί αληθινά –αν και το τελευταίο έχει λίγες πιθανότητες και μάλλον σύντομη ημερομηνία λήξης, αφού οι πειρασμοί άρα κι οι ευκαιρίες είναι πολλές.

Για να μη στα πολυλογώ, τα στάδια που θα ακολουθήσει για να σε ρίξει είναι πολύ στάνταρ. Κάθεσαι στο μπαρ του κι από ό,τι φαίνεται σε κοιτάει και του αρέσεις. Ωπ, εκεί σκέφτεται πως απέκτησε νόημα το βράδυ του. Έρχεται, φτιάχνει λίγο το μαλλί του, σε ρωτάει τι θα πιεις κι αφού σε κοιτάει επίμονα μέσα στα μάτια, σου βάζει το ποτό σου. Εσύ, εντωμεταξύ, νομίζεις πως του έχεις κάνει το κλικ και βέβαια υπάρχουν λίγες πιθανότητες να σκεφτείς πως ότι απλά κι εσύ είσαι μία από τις υποψήφιες που του αρέσουν, για να ανεβάσει σε αριθμό τη λίστα του.

Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, άνετος, συνεχίζει τη δουλειά του ρίχνοντάς σου κάποιες κλεφτές ματιές που σε μαγνητίζουν. Εσύ διασκεδάζεις με την παρέα σου μέχρι που έρχεται κάποια στιγμή προς το μέρος σου, γεμάτος θάρρος και σιγουριά και σου αρχίζει τις λεγόμενες «παπάτζες», διάφορα γλυκόλογα και κολακείες που σε ποιον δεν αρέσουν.

Ξεκινάει να σε κερνάει, περνάει το χέρι του μέσα απ’ τα μαλλιά σου και σε φέρνει πιο κοντά του. Να τη, κίνηση ματ. Το παιχνίδι το έχει ίσως κερδίσει. Εσύ, τυφλωμένη, χωρίς να ξέρεις τι σου αρέσει με ακρίβεια πάνω του, έχεις πέσει πλέον στην «μπαρμανοπαγίδα» του.

Και τελικά έγινε! Περνάτε όμορφα μαζί κάποια βράδια κι εσύ νομίζεις πως ζεις το όνειρο και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πώς έριξες αυτόν τον μπάρμαν, για τον οποίο μιλάνε όλες στα μέρη που πηγαίνεις. Ωστόσο, τον έχεις προσέξει πρώτη, μην το ξεχνάς. Επίσης, μην ξεχνάς πως κάνει αυτό το καταραμένο επάγγελμα.

Τα στερεότυπα τον θέλουν να μη δένεται με καμία, σπάνια να κάνει σχέση και στην περίπτωση που πεις πως κάνει, ξέρεις πως την ευκαιρία για κέρατο την έχει κάθε βράδυ στα ποδιά του, ώστε να μπει στον πειρασμό κάποια στιγμή να στο φορέσει. Σίγουρα, υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις στον κανόνα, πάντα όμως πίστευες πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Πίστεψες κι εσύ, έστω και για λίγο, πως το όνειρό σου θα κρατήσει και θα είστε μαζί; Μπα, γκρεμίστηκε λίγα βράδια αργότερα, όταν έπρηξες τις φίλες σου να βγείτε για ποτό στο στέκι σας, μόνο και μόνο για να τον δεις. Δεν καθόσουν σπιτάκι σου, να δεις μια ρομαντική ταινιούλα, κουκουλωμένη με την τέλεια κουβερτούλα σου. Τι το ήθελες;

Σαν να ξύπνησες λίγο απότομα απ’ το όνειρο, όταν μπήκες στο μαγαζί και τον είδες να μιλάει με κάποια πολύ κοντά και να τη φλερτάρει, όπως ακριβώς έκανε και με σένα, λίγα βράδια πριν. Φταις κι εσύ, όμως. Δε σου έταξε τίποτα, για να αρχίσεις να ασχολείσαι παραπάνω μαζί του και να ελπίζεις. Σε θόλωσε με την παπάτζα του και ξέχασες τότε που λέγατε με τις φίλες σου σε συζητήσεις ότι οι μπάρμεν έχουν την τάση να είναι «πέφτουλες» και κάνουν τα ίδια σε όλες.

Έμπλεξες κι εσύ με μπάρμαν; Το μετάνιωσες, έτσι;

Συντάκτης: Γιώτα Κολιμάτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη