Στη ζωή όλα είναι επιλογές. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας περνάνε από διάφορες φάσεις, οι ανάγκες κι οι επιθυμίες μας αλλάζουν, ανάλογα κι οι προτεραιότητές μας. Όλα αυτά προσαρμόζονται σύμφωνα με τον κάθε χαρακτήρα.

Όταν διανύεις μια περίοδο που αισθάνεσαι την ανάγκη να μείνεις μόνος και να απολαύσεις τη ζωή σου, οι επιλογές σου τότε ακολουθούν αυτή σου την επιθυμία. Δε βρίσκεται στις προτεραιότητες σου μια σχέση ούτε είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις γι’ αυτήν. Θες να δοκιμάσεις, να γνωρίσεις καινούργια πράγματα και να αποκτήσεις μια εμπειρία παραπάνω.

Βγαίνεις με την παρέα σου, διασκεδάζεις και ξενυχτάς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φλερτάρεις και σε φλερτάρουν ανεξέλεγκτα. Και κάπου εκεί μπαίνουν κι οι λεγόμενες ξεπέτες. Νύχτες, δηλαδή, με συντροφιές που διαρκούν λίγο, αλλά σε κάνουν να περνάς καλά. Είναι και θέμα χαρακτήρα αν θα τις επιλέξεις, δεν μπορούν να τις διαχειριστούν όλοι ούτε να τις υποστηρίξουν. Ωστόσο, οι περισσότεροι, έστω και μία φορά, ξόδεψαν μια νύχτα πάθους, που το επόμενο πρωί δε μένει τίποτα να τη θυμίζει.

Υπάρχουν κι αυτοί που διασκεδάζουν με τις περιστασιακές γνωριμίες και τους αρκεί μία νύχτα για να περάσουν καλά. Κι αυτό συμβαίνει γιατί είναι συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουν πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε θα μπορούσαν να μπουν σε μια σχέση και να φερθούν όπως πρέπει.

Αντίθετα, έχουν την ανάγκη να γνωρίσουν ανθρώπους, να αποκτήσουν εμπειρίες και να μάθουν. Δε υπάρχει λόγος να τις υποτιμάμε ούτε να τις κατακρίνουμε όταν ακούμε γι’ αυτές. Εξάλλου, όταν ξέρεις τι και γιατί το κάνεις, δεν μπορεί κανείς να σου προσάψει κάτι. Είναι επιλογή σου.

Άλλωστε κι οι ξεπέτες μας προσφέρουν κάτι, μας διδάσκουν. Μέσα σ’ αυτές ανακαλύπτεις τον εαυτό σου κι ελέγχεις τα όριά σου, μαθαίνεις τι θες και τι δεν αντέχεις. Υπάρχει κι η περίπτωση, βέβαια, να πειραματίζεσαι μέχρι να βρεις το άτομο που θα σου ταιριάξει. Υπάρχουν και σχέσεις, που ξεκίνησαν από ένα απλό ανούσιο βράδυ κι έγιναν τώρα οι ιδανικές. Τίποτα δεν αποκλείεται. Δεν είναι ανάγκη, όμως, να επενδύεις σε όποιον άνθρωπο συναντάς κι είναι καλύτερο να ξέρεις απ’ την αρχή τι ζητάνε από σένα κι ας είναι αυτό μια νύχτα μόνο. Εξίσου απολαμβάνεις κι εσύ την ελευθερία σου. Ζήσε το, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματίζεσαι.

Το πρόβλημα με τις ξεπέτες ξεκινά όταν δεν εξελίσσονται ανάμεσα σε ελεύθερα άτομα, γιατί συχνά κι οι δεσμευμένοι οδηγούνται εκεί. Μόλις αισθανθούν ότι η σχέση έχει καταντήσει μονότονη και θεωρούνται όλα δεδομένα, αρχίζουν να αναζητούν την επιβεβαίωση. Κι αυτή έρχεται σε άλλες αγκαλιές της μιας βραδιάς, που μόνο κολακεία και στιγμιαία ικανοποίηση προσφέρουν. Δεν υπάρχει συναίσθημα στις ξεπέτες. Δε συγκρίνονται με όσα νιώθεις μέσα σε μια σχέση.

Γι’ αυτό μη ρισκάρεις μια σχέση για μερικές στιγμές ηδονής. Αν το μετανιώσεις θα καταλήξεις με τύψεις και μια διαρκή ανησυχία να μη μαθευτεί και διαλυθούν όλα. Μια στιγμιαία ευχαρίστηση μπορεί να γκρεμίσει τη ζωή σου. Γι’ αυτό καλύτερα να μην μπεις σε αυτήν τη διαδικασία. Αν η σχέση σου δε σε καλύπτει πια, προτιμότερο είναι να χωρίσεις παρά να αρχίσεις τις ξεπέτες. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν κάτι γίνει μία φορά, θα συνεχιστεί σίγουρα. Άσε τους ελεύθερους να αποκομίζουν εμπειρίες και να απολαμβάνουν τις ξεπέτες τους, μαθαίνοντας από αυτές. Δε διανύετε την ίδια περίοδο στη ζωή σας. Οι ελεύθεροι μετράνε περισσότερο της στιγμές και λιγότερο το συναίσθημα.

Σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι, απόλαυσέ τη! Η ζωή είναι μικρή κι είναι στο χέρι σου να τη διαμορφώσεις, όπως επιθυμείς. Μην ξεχνάς ποτέ, είμαστε οι επιλογές μας. Γι’ αυτό κι οφείλουμε να είμαστε πάντα σίγουροι γι’ αυτές.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γιώτα Κολιμάτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη