Free High angle crop anonymous chef rolling yummy omelette with tomatoes and radish on frying pan by using wooden spatula Stock Photo

Αν είσαι του αυγού, τότε σίγουρα θα έχεις πειραματιστεί σε σχέση με τους τρόπους παρασκευής του και θα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις μια ομελέτα με πιο περίεργα συστατικά, εκτός από τις κλασικές -ντομάτα-τυρί-πιπεριά που τιμάς συχνά. Αν πάλι δεν είσαι και χρειάζεσαι ένα κίνητρο για να τα βάλεις στη διατροφή σου, παρακάτω θα βρεις όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει διατροφικά το αυγό και 5 γρήγορε και γκουρμέ συνταγές ομελέτας για να τις δοκιμάσεις:

 

Το αυγό διατροφικά είναι θησαυρός γιατί:

Είναι γεμάτο πρωτεΐνες, απαραίτητες για την οικοδόμηση και την αποκατάσταση των ιστών του σώματος. Μπορεί να βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτος και ικανοποιημένος, γεγονός που καθιστά τα αυγά μια εξαιρετική τροφή για τη διαχείριση του βάρους.

Είναι φορτωμένη τροφή με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά: Για παράδειγμα, περιέχουν βιταμίνη Β12, η οποία είναι σημαντική για υγιή νεύρα κι ερυθρά αιμοσφαίρια και βιταμίνη D, η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει ασβέστιο για γερά οστά. Περιέχουν επίσης χολίνη, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου, καθώς και σελήνιο και ιώδιο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του θυρεοειδούς.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους: Η κατανάλωση αυγών για πρωινό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις το μεταβολισμό σου και να σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να τρως συνολικά λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Ευέλικτο και νόστιμο: Τα αυγά είναι απίστευτα ευέλικτα και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε σου αρέσουν ομελέτα, τηγανητά, βραστά ή ποσέ, υπάρχει πάντα τρόπος να ετοιμάσεις τα αυγά που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σου κάλυκες. Επιπλέον, τα αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια μεγάλη ποικιλία συνταγών, από ομελέτες μέχρι φριτάτες και ψητά.

 

Ομελέτα μανιταριών με λάδι τρούφας:

Συστατικά: Μανιτάρια διαφόρων ειδών 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα shiitake, portobello, πλευρώτους,  1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας, 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο τυρί, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Εκτέλεση: Χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε την κουταλιά της σούπας λάδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κατσικίσιο τυρί στο ένα μισό της ομελέτας και διπλώστε το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Ομελέτα με καβούρι και σπαράγγια:

Συστατικά: 1: 1/4 φλιτζανιού μαγειρεμένο κρέας καβουριού (ψιλοκομμένο), 1/4 φλιτζανιού μαγειρεμένα σπαράγγια (ψιλοκομμένα), 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Εκτέλεση: Χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το καβούρι, τα σπαράγγια και το τυρί στο ένα μισό της ομελέτας και διπλώστε το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Ομελέτα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γκούντα:

Συστατικά: 3 αυγά, 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδια, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα μπαλσάμικο, 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Gouda, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Εκτέλεση: Βάλτε τα κρεμμύδια με λίγο μπαλσάμικο σε μέτρια φωτιά κι αφήστε τα να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά. Χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το αποξηραμένο θυμάρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το τυρί Gouda στο ένα μισό της ομελέτας και διπλώστε το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Ομελέτα με πράσινο τσίλι και Pepper Jack cheese:

Συστατικά: 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι, 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Pepper Jack (θα το βρείτε στο σούπερ με διάφορα πιπέρια και ξηρούς καρπούς), 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Οδηγίες: Χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεσμένο κύμινο μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσινα τσίλι και το τυρί Pepper Jack σε φέτες στο ένα μισό της ομελέτας και διπλώστε το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Ομελέτα με σύκο και ροκφόρ:

3 αυγά, 2 φρέσκα σύκα (ψιλοκομμένα), 1/4 φλιτζανιού θρυμματισμένο μπλε τυρί, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Οδηγίες χρήσης: Αν θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε σοτάροντας τα σύκα για να χάσουν λίγη από την υγρασία τους. Αφαιρείτε από τη φωτιά και τ’ αφήνετε στην άκρη. Έπειτα, χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα σύκα και το μπλε τυρί στο ένα μισό της ομελέτας και διπλώστε το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση. Περιχύνετε με μέλι και μαγειρεύτε για ένα λεπτό ακόμα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.