%ce%b4%cf%83%cf%86%ce%b4%cf%83%cf%86

Καλοκαιράκι ήρθε κι είναι μερικοί που τρέχουν σε διατροφολόγους, ψάχνουν δίαιτες στο ίντερνετ, ρωτάνε θείους, φίλες και ξαδέρφια ή απλώς αποφασίζουν να κάνουν στροφή σε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Βέβαια, μέσα σ’ όλα αυτά την πληρώνει και το καημένο το ταίρι που πρέπει να σ’ ακολουθήσει σ’ αυτήν την τρέλα για να μη σε βάζει σε πειρασμούς. Θεωρείς όντως ότι πρέπει να γίνει το ταίρι σου το diet buddy σου;

 

Μπορεί να μη θέλει

Ό,τι τρέλα μας κατέβει στο κεφάλι πρέπει να μας ακολουθεί; Μπορεί να μη θέλει ο άνθρωπος να κάνει διατροφή. Πρέπει δηλαδή εσύ να το βάλεις με το ζόρι να κάνει δίαιτα.

 

Μπορεί να νιώθει καλά με το σώμα του

Εδώ, θέλω να σου πω ότι υπάρχει κόσμος που νιώθει καλά με το σώμα του, σε αντίθεση με σένα που ίσως κάτι να θέλεις να αλλάξεις και πήρες την απόφαση της διατροφής. Και ναι, βάζω κι εμένα μέσα δε βγάζω την ουρά μου από έξω. Μπορεί επομένως να μη θέλει να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες ή η ρουτίνα της γυμναστικής του, γιατί τον καλύπτουν μια χαρά.

 

 

Δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους

Η δίαιτες βγαίνουν για τον καθένα προσωπικά. Άλλες ανάγκες έχεις εσύ, άλλες εγώ κι άλλες το ταίρι σου. Οπότε σίγουρα δεν μπορεί ν’ ακολουθεί τη δική σου διατροφή. Αν θες να τον βάλεις σε πρόγραμμα κι εάν θέλει και το ίδιο το ταίρι, θα πρέπει να βγει πρόγραμμα ειδικό για αυτό. Δεν μπορεί ο ένας να τρώει τις ίδιες μερίδες που τρώει ο άλλος, καθώς δεν έχετε τις ίδιες θερμιδικές ανάγκες.

 

Μπορεί να μην του αρέσουν τα φαγητά που εσύ τρως

Ειδικά αν πρόκειται για προγράμματα διατροφής που είναι αυστηρά κι αποκλείουν κατηγορίες τροφίμων, όπως ο βιγκανισμός ή η gluten free δίαιτα. Άσε που μπορεί να έχει και αλλεργίες σε κάτι που εσύ πρέπει να τρως. Δεν είμαστε να παίζουμε μ’ αυτά. Φάε εσύ τα δικά σου κι άσε το ταίρι να τρώει αυτά που του αρέσουν.

 

Μπορεί να βαριέται

Όπως και να το κάνεις, μια διατροφή δεν είναι και εύκολη. Θέλει ζυγαριές, ζυγίσματα, γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες. Πράγμα που μετά από κάποιο διάστημα καταντάει και λίγο κουραστικό.

 

Μπορεί να μην προλαβαίνει

Όλοι στην καθημερινότητά μας τρέχουμε και δε φτάνουμε. Για ν’ ακολουθήσεις μια διατροφή θέλει να έχεις και λίγο χρόνο. Μπορεί το ταίρι να μην έχει αυτό τον χρόνο να κάθεται να μαγειρεύει από την προηγούμενη ημέρα για να πάρει το ταπεράκι του στη δουλεία ή απλώς να θέλει ν’ αράξει στον καναπέ του κι όχι να μετράει γραμμάρια.

 

Μπορεί να νιώσει καταπίεση

Όπως και να το κάνουμε το να στερείσαι το φαγητό, αν δεν είναι μια επιλογή που κάνεις για σένα και την υγεία σου αλλά για λόγους συμπαράστασης, δημιουργεί και κάποια νεύρα. Μια καταπίεση τη νιώθεις όταν στερείσαι πράγματα που κάποτε απολάμβανες. Αυτό μπορεί να βλάψει τη σχέση σας.

 

Μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα

Όπως είπαμε και πριν, τα κάθε πρόγραμμα διατροφής βγαίνει για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι κάπως θα πρέπει να πληρώσεις τον διατροφολόγο. Αλλά όχι και μόνο αυτό. Άλλα να παραγγείλεις μια πίτα, άλλο τρία σουβλάκια και σαλάτα χώρια και ψάρι και φρούτα και γάλατα αμυγδάλου. Το ταίρι μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσει οικονομικά τη διατροφή σου.

 

Ανταγωνισμός και ψέματα

Θα βγει με φίλους, θα φάει κάτι, θα στο κρύψει για να μην του την πεις. Θα γίνετε ο ένας η αστυνομία του άλλου- άσε που θα συμπεριφέρεστε κι ανταγωνιστικά για το ποιος το κρατάει πιο θερμά.

 

Καλή και η διατροφή παιδιά -δε λέω- αλλά είναι σπορ για έναν. Μπορείτε να κάνετε εσείς ό,τι θεωρείτε καλύτερο για τον εαυτό σας αλλά καλύτερα αφήστε τους άλλους έξω απ’ αυτό. Φανταστείτε να ήσασταν εσείς στη θέση να κάνετε διατροφή που δε διαλέξατε και δεν επιθυμείτε. Πολύ μικρή η ζωή για τόση πίεση.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Θεοδώρα Αντωνιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου