Φαντάσου να θες κάτι με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, να το επιδιώκεις και εν τέλει κάθε φορά να βρίσκεσαι στο σημείο εκκίνησης, όσο δρόμο κι αν έχεις διανύσει. Κάνε εικόνα κάθε φορά που χώριζες, που σε απατούσαν, που ήσουν στο δρόμο για τον ψυχίατρο με outfit λετσαρίας, να υπάρχει παντού ο big brother με το άγρυπνο βλέμμα του πάνω σου. Ως γνωστόν τηλεθέαση έχεις μόνο στα ευτράπελα. Ο κόσμος ψοφάει για ίντριγκα. Τσουχτερό αγκάθι ο ρόλος της γυναίκας από αρχαιοτάτων χρόνων. Αν δε φέρει καλούς απογόνους στον κόσμο χάνει κάτι από την αίγλη της. Τουλάχιστον έτσι τη μεγαλώνουν να πιστεύει. Υπάρχει ένα check list που αν δε βάλεις τα τσέκια σου, σου χορηγούν τύψεις και γλωσσοφαγιά σε τιμή ευκαιρίας.

Κάνε τώρα εικόνα να σου απευθύνει η Jennifer Aniston προσωπικά τον λόγο λέγοντάς σου υπερήφανα πως εκείνη ποτέ της δεν είχε τέτοια λίστα με κουτάκια. Λέγοντάς σου πως είναι οκ να μη βαίνουν όλα βάσει σχεδίου. Η Anniston είναι αναμφισβήτητα μια από τις ηθοποιούς της καρδιάς μας αλλά όσο απεγνωσμένα κι αν κυνήγησε ένα συγκεκριμένο ρόλο, έφτανε μόνο ως το casting. Τον ρόλο της μητέρας. Ξέρεις τι λένε, από αγκάθι βγαίνει ρόδο.

Η σχέση της Jennifer με τη μητέρα της ήταν μη υγιής. Μεγάλωσε σε δύσκολο περιβάλλον και παρότι κατάφερε μετά από χρόνια να συμφιλιωθεί με τον πατέρα της, με τη μητέρα της, Nancy Dow δεν πέρασε τόσο αναίμακτα ο χρόνος. Αργότερα, θέλησε να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και να αποφύγει με προσοχή τις νάρκες στις οποίες η ίδια έπεσε ως παιδί. Άλλωστε, της είχε διδάξει η ίδια της η μητέρα όλα τα dont’s. Ειδικά όταν αποφάσισε να γράψει βιβλίο αφιερωμένο στη σχέση των δύο και να χρησιμοποιήσει off the record πτυχές που ενθάρρυναν την Aniston να συνεχίσει να μην έχει σχέσεις μαζί της για καμιά 15αριά χρονάκια στο σύνολο.

Πέρασε τεράστιο διάστημα που μάζευε το κουράγιο και το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά και να ελαφρύνει, όχι μόνο τη δική της ψυχή αλλά και τη δική σου. Πέρασε τεράστιο διάστημα που μάζευε το κουράγιο και το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά και να ελαφρύνει, όχι μόνο τη δική της ψυχή αλλά και τη δική σου. Παραδέχτηκε πως δεν υπήρξε μέθοδος αύξησης πιθανότητας σύλληψης που δεν ακολούθησε- η εξωσωματική βρίσκεται επίσης μέσα σε αυτές. Έπινε μέχρι και κινέζικο τσάι προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της. Παράλληλα με τον εσωτερικό πόλεμο, τις προσδοκίες της ίδιας και των συντρόφων της κατά καιρούς, είχε να υψώσει ασπίδες και ενάντια των προσδοκιών κάθε ρεπόρτερ που την καταδίωκε. Κάθε φυλλάδας που απεικόνιζε την ίδια σε λήψη από γωνία που προκαλεί σύγκρυο, σχηματίζοντας ένα τεράστιο κόκκινο κυκλάκι που αναβοσβήνει γύρω από την κοιλιά της με τίτλο: «Έγκυος ή απλά άφησε τελείως τον εαυτό της; Σοκ η Rachel των Friends παχουλοκομψή».

Η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της στην Ellen De Generis πως γυρνώντας από διακοπές με τον τότε σύζυγο της Justin Theroux την περίοδο που είχε χάσει τη μητέρα της, το σπίτι ήταν περικυκλωμένο από παπαράτσι. Αναφέρει σκωπτικά μάλιστα πως από τον υπερβάλλοντα ζήλο τους νόμιζε πως είναι η Kim Kardashian πίσω της και ο φακός θέλει εκείνη. Κυνηγούσαν, όμως, εκείνη. Γιατί καλή μου Jennifer δε βγήκες σαγηνευτική εδώ; Γιατί δε σε κολακεύει ο φακός; Μήπως τα κατάφερες μετά από τόσο κόπο;  Ήταν η στιγμή που αποφάσισε να πάρει το βάρος πολλών γυναικών στις πλάτες της και να μιλήσει ανοιχτά για τις απαιτήσεις της κοινωνίας από μια γυναίκα και από τη λέξη ”αποτυχία” καρφιτσωμένη στο κούτελό της, αν δε γίνει μάνα. «Όλοι μου χρέωναν πως είναι το τίμημα του εγωισμού μου που πληρώνω γιατί διάλεγα καριέρα αντί οικογένειας και γι’αυτό ο Brad επέλεξε την Angelina.» Και να σου οι φωτογραφίες με τον Brad, τη Jolie και τη μεγάλη τους φαμίλια λίγο μετά τον χωρισμό το 2005.

Τι δε θα έδινε κάποιος να την είχε προειδοποιήσει να καταψύξει τα ωάριά της εγκαίρως, εκμυστηρεύτηκε στο Allure. Με αυτό τον τρόπο θα έκανε μια τεράστια χάρη στον εαυτό της, μα σήμερα όντως πλέον 53 and fabulous αναφέρει πως το καράβι αυτό έχει σαλπάρει. Σε σένα που όσες εξωσωματικές και αν έκανες δε φούσκωσε η κοιλίτσα σου, σε σένα που τα κατάφερες μα ένα ατύχημα σου στοίχισε το πλασματάκι σου πριν ακόμα το φέρεις στον κόσμο, σε σένα που τρέχεις από γιατρό σε γιατρό καρδιοχτυπώντας μήπως τα επίπεδα γονιμότητάς σου είναι ανύπαρκτα, σε σένα που χτυπάνε υπενθυμίσεις ότι διανύεις γόνιμες μέρες, σε σένα που είσαι single αλλά χτύπησε το βιολογικό σου ρολόι, όπως σε χτυπάνε και τα στερεότυπα, και τέλος σε σένα που σου λένε πως δεν μπορεί το παιδί σου να μεγαλώσει με δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες. Θα ήθελες να ξέρεις πώς είναι το μετά και σε έχουν πείσει πως θα είναι μια ζωή με μετάνοια και θλίψη βαθιά. Η Jennifer Aniston σου κάνει ένα γενναιόδωρο πατ πατ στον ώμο λέγοντάς σου πως έχει μηδενικές τύψεις εφόσον ξέρει πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της. Να μετανιώνεις για όσα δεν έκανες.

Πλέον μπορεί να ξεκουραστεί από το βαρίδι που της φόρεσαν παρά τη θέλησή της. Normalize μια γυναίκα που δεν έπαθε Δήμητρα Παπαδοπούλου στο ”Σ’αγαπώ μ’αγαπάς” και πέρασε τα -άντα χωρίς να νιώθει λειψή. Η αγαπημένη σου Jennifer Aniston νιώθει πως εκείνη η μέρα αφύπνισης ήταν η αφετηρία να βγει από τη χειμερία νάρκη. Μάλιστα, ονόμασε αυτό το κεφάλαιο της ζωής της ”Phoenix Rising”, μυθικό σύμβολο της ελπίδας και της αναγέννησης. Μήπως ήρθε και η δική σου στιγμή;

Συντάκτης: Δάφνη Κανελλοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου