«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

new-folder1

Έρωτας και μηνύματα, δυο λέξεις αλληλένδετες με μεγάλη σημασία στις σχέσεις. Όταν ερωτεύεσαι η συμπεριφορά σου αλλάζει. Μετατρέπεσαι σε πιο πράα μορφή από αυτή που ήσουν στην καθημερινότητά σου, πιο ευχάριστη και τρυφερή. Μερικές φορές δυσκολεύεσαι κι εσύ ο ίδιος να πιστέψεις, πως κάνεις όλα εκείνα που κάνουν και οι ερωτευμένοι. Κάποτε σου φαίνονταν αστεία, τώρα όμως μιλάς με το ίδιο νάζι κι αναζητάς το ταίρι σου σαν εξαρτημένος, παρ’ όλο που το είχες δει την προηγούμενη μέρα.

Συνεπώς όλα αυτά επηρεάζουν και τις πράξεις σου, σε μια σχέση είναι αδύνατον να κάνεις το αδιάφορο και το χαλαρό. Μπορεί στο παρελθόν να σ’ ενοχλούσαν τα απανωτά μηνύματα και οι επανειλημμένες κλήσεις, γι’ αυτό άλλωστε στις αρχές που το φλερτ είναι ακόμα φρέσκο αποφεύγεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όταν η σπίθα αναπτύσσεται και γίνεται πυροτέχνημα, τα μηνύματα περνάνε στον αυτόματο και το κινητό βαράει όλη τη μέρα- κι από τους δυο σας.

Ποια είναι όμως τα μηνύματα που ξεχωρίζουν από τη μάζα;. Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται, τα πιο όμορφα μηνύματα που στάλθηκαν και διαβάστηκαν ποτέ, κρύβονται στα μοναχικά βράδια. Είναι εκείνα που γράφτηκαν πάνω σε μια στιγμή έξαρσης σκέψεων και συναισθημάτων. Εκείνα κατά τα οποία ο ένας κοιμόταν ενώ ο άλλος έμενε ξάγρυπνος να σκέφτεται και ν’ αναλύει στο μυαλό του αυτό που του συμβαίνει. Το περιεχόμενο τους διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο ενώ ταυτόχρονα εξαρτάται από τον τρόπο που έκλεισε η προηγούμενη συζήτηση. Η έκτασή τους δεν είναι καθόλου μικρή, αντιθέτως, έχει το μάκρος σεντονιού και συνδυάζει πολλά θέματα. Μέσα σ’ αυτή την πληθώρα από λέξεις το άτομο εξομολογείται πράγματα και σκέψεις που δείλιαζε να πει από κοντά. Αναφέρει τη δύναμη και την εξέλιξη των συναισθημάτων, εκφράζει φόβους κι ανησυχίες ενώ σχεδόν ποτέ δε λείπουν τα σχέδια και τα όνειρα για ένα κοινό μέλλον. Σε περίπτωση όμως που η συζήτηση είχε κλείσει με νεύρα κι εντάσεις, το μήνυμα περιέχει λόγια καρδίας, συγνώμες, μετανιωμένους εγωισμούς και θέληση επίλυσης της διαφωνίας.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η εξωτερίκευση των κρυμμένων σκέψεων κι επιθυμιών και η δημιουργία ενός χαμόγελου. Αναμφίβολα, το να ξυπνάς και να βλέπεις ένα τρυφερό μήνυμα σχετικά μ’ εσένα και την σχέση σας, αυτομάτως σου δημιουργεί αίσθημα εγγύτητας, ακόμα κι αν είστε στην αρχή. Όταν το δεν κρύβει υποχρέωση, προσδοκία ή τεστάρισμα, όταν η πρόθεση είναια γνήσια και ξεκάθαρη κι έχει ως μόνο στόχο να έρθετε πιο κοντά.

Λαμβάνοντας ένα τέτοιο μήνυμα, αντιλαμβάνεσαι ίσως πως συμμερίζεται τους φόβους και τις ανησυχίες σου -ειδικά αν το να εκφραστεί δεν είναι τόσο πηγαίο- νιώθεις ως ένα βαθμό μια ανακούφιση. Γιατί καταλαβαίνεις πως δεν είσαι ο μόνος που προβληματίζεται και νοιάζεται για το μεταξύ σας. Επιπλέον, μια εξομολόγηση συναισθημάτων μπορεί να διώξει τυχόν ανασφάλειες κι ενδοιασμούς καθώς εδραιώνεται η αμοιβαία έλξη και σταδιακά εξαλείφεται η σύγκριση με το παρελθόν.

Γι’ αυτό αν δυσκολεύεσαι να εκφραστείς και η γλώσσα σου γίνεται κόμπος κάθε φορά που σε κοιτάει στα μάτια, προτίμησε να τα γράψεις. Μη φοβηθείς να εξομολογηθείς, ακόμα και πράγματα γι’ εσάς που υπό άλλες συνθήκες δε θα έλεγες. Μην αφήνεις τίποτα να σε καίει. Μπορεί μέχρι να ξυπνήσει και ν’ απαντήσει να κοντεύεις να σκάσεις από αγωνία, αλλά κι αυτό έχει τη γλύκα της προσμονής. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς βλέποντας στην οθόνη σου το όνομα που σκέφτηκες τελευταίο πριν κοιμηθείς.

Συντάκτης: Ρία Τσιακμάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου