Το καλοκαίρι όπως έχουμε πει και πιο παλιά είναι μια περίοδος ιδιαιτέρως σιχαμερή για τον Μαρκήσιο. Όλη αυτή η χαρά και η ευτυχία που ξεπετάγεται στα πέριξ τού σπάνε τα νευρά. Επειδή όμως τα σπάνε μόνο σε αυτόν, και όλοι οι υπόλοιποι χαίρονται και χαμογελούν σαν χαζοχαρούμενοι, υπάρχει μια γενικότερη αύξηση στον έρωτα στο φλερτ και στις ξεπέτες. 

Δεν είναι κακό. Διακοπές πας, θα πιεις τα ποτά σου, θα πας στην παράλια, θα δεσπόζει μια γενικότερη χαρούμενη διάθεση η οποία το τραβάει το φλερτ. Εκεί δυστυχώς όμως είναι που ο οποιοσδήποτε οφείλει να προστατέψει τον εαυτό του και να καταλάβει έναν χρυσό κανόνα. 

Ότι κατά πάσα πιθανότητα μετά το σεξ, δε θα υπάρχει καμία απολύτως συνέχεια. 

Όταν έχεις πάει διακοπές με την παρέα σου, θες κατά κύριο λόγο να πας διακοπές με την παρέα σου. Θέλετε να χαβαλεδιάσετε παρέα, να πείτε τις μαλακίες σας και γενικότερα να ξεφύγετε από την κατάσταση που επικρατεί στην μίζερη ζωή σας. 
Όσοι και να προσπαθήσει ο άλλος, δε θα μπει στην παρέα σου, κυρίως γιατί κατά πάσα πιθανότητα είναι και αυτός εκεί με την δικιά του. Όποτε, δεδομένα, αφού βγάλετε τα μάτια σας, θα πάει ο καθένας στην παρέα του και δε θα ξαναβρεθείτε, ή αν ξαναβρεθεί θα είναι στο φιλικό. 

Είναι πάρα πολύ δύσκολο μια καλοκαιρινή ξεπέτα να γίνει σχέση, γιατί και οι δυο είναι στην φάση του «θέλω να περνάω καλά». Όταν και οι δυο είναι χαλαροί, σε διακοπές, θέλουν όλα τα θετικά της σχέσης –δη το πήδημα– και κανένα από τα αρνητικά – δηλαδή όλα τα υπόλοιπα

Έτσι, βρίσκονται, χαλβαδιάζουν, βγάζουν τα μάτια τους και υστέρα πάνε για άλλα και οι δυο. Από εμπειρία σας μιλάει ο μέγας Γκουρού του Έρωτος, και θέλει να σας προειδοποιήσει ότι αν τυχόν φάτε κόλλημα από καλοκαιρινή ξεπέτα, την έχετε πατήσει πλήρως. Μην μπείτε στο τριπάκι των μηνυμάτων και των τηλεφώνων, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να σας κοροϊδεύει όλη η παρέα του έτερου Καππαδόκη με τον οποίο κάνατε το τέρας με τα τέσσερα πόδια και τις δυο πλάτες. 

Δεν λέει ο Μαρκήσιος να μην δοκιμάσετε να ξαναβρεθείτε, ειδικά αν το σεξ ήταν καλό, αλλά δεν είναι οι διακοπές περίοδος για να μπαίνεις σε σχέση. Στείλε ένα μήνυμα βρε αδερφέ, και αν δε δεις ανταπόκριση ή αν δεις ότι είναι στα «δεν ξέρω, θα δούμε, θα σε πάρω» και τα σχετικά, άσ’ το και πήγαινε για άλλα. 

Αρχικά γιατί και εσύ θα χαλαστείς και θα ξενερώσεις που εξαφανίστηκε ο άλλος και κατά δεύτερον γιατί θα πρήξεις και την παρέα σου και την δικιά του. Δέξου το γεγονός ότι έκανες σεξ και σταμάτα να κλαίγεσαι. Οι άλλοι δεν έκαναν, οπότε μην τους το τρίβεις στην μούρη. 

Είναι ωραίο πράγμα οι καλοκαιρινές ξεπέτες. Είναι εύκολες, είναι ωραίες και κάνουν τις διακοπές σου σαφώς καλύτερες. Μην τις περνάς όμως για κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, γιατί θα ξενερώσεις, θα ξενερώσεις και τους άλλους, και θα σε αφήσουν να κλαίγεσαι μόνος σου, όπως σου αρμόζει.

Μπαγλαμά!

Συντάκτης: Μαρκήσιος Παπαχώστας