Ασχολίες για δύο, λένε, κι εννοούν βόλτες χέρι-χέρι σε πλακόστρωτα, περιπλανήσεις με το αυτοκίνητο, διακοπές, μπάνια, ρομαντικά δείπνα κι άλλες τέτοιες ερωτικές δραστηριότητες για να γεμίζει ο χρόνος και να αδειάζει το μυαλό. Κι εσύ τους ακούς να μιλούν κι από μέσα σου σκέφτεσαι πως παραλείπουν κάτι που για εσάς είναι must: ηλεκτρονικά παιχνίδια για δύο!

Παιδικό, ή και παιδιάστικο για κάποιους, διασκεδαστικό, ενδιαφέρον κι ίσως σέξι για εσάς. Πιάνετε χειριστήρια, κονσόλες ή παίρνετε θέση μπροστά σε οθόνες υπολογιστών και νιώθετε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη. Είτε ξεκινήσατε ισάξια ικανοί, είτε ο ένας δίδαξε τον άλλον, η διαδικασία ήταν εξαρχής απολαυστική. Κάπως έτσι ξεκλέψατε αγγίγματα, βρήκατε αφορμή να περνάτε περισσότερες ώρες μαζί και να προσκαλέσει ο ένας τον άλλο στο σπίτι του με το τέλειο άλλοθι ενός αθώου παιχνιδιού.

Κι η αφορμή έγινε συνήθεια. Τερματίζετε πίστες, αποστολές, παίζετε σε κοινή ομάδα ή ένας εναντίον ενός, μπαίνετε σε διαδικτυακά παιχνίδια ή τριγυρνάτε μαγαζιά για να βρείτε το επόμενο κατάλληλο για εσάς. Αγοράζετε ίδια μπλουζάκια με το λογότυπο του αγαπημένου σας παιχνιδιού, χαζεύετε βιντεάκια με σχολιασμούς γι’ αυτό και τρέχετε σε εκδηλώσεις που το αφορούν.

Βρήκατε κοινό τόπο κι έτσι φτιάχνετε έναν κόσμο που καταλαβαίνετε μόνο εσείς. Με ατάκες, συνθήματα, ονόματα από ήρωες που στους άλλους ακούγονται πολύ εξωπραγματικά κι ίσως και λίγο αδιάφορα. Δέχεστε κοροϊδευτικά σχόλια παντός τύπου, αλλά το μόνο που σκέφτεστε είναι πως, στ’ αλήθεια, δεν ξέρουν τι χάνουν.

Χάνουν στιγμές έντασης κι ανταγωνισμού που καταλήγουν σε ήττες, που εγωιστικά αποζητούν έναν γύρο ακόμη για εκδίκηση ή σε νίκες, που καταλήγουν σε ερωτικές περιπτύξεις για επιβράβευση. Τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν κι οδηγούν σε ένα πάθος που οι πολλοί αδυνατούν να φανταστούν.

Κάπως έτσι προκύπτουν νέοι φίλοι με αντίστοιχα ενδιαφέροντα, ζευγάρια που έχουν την ίδια τρέλα και δημιουργείται τελικά ένας κύκλος στον οποίο νιώθετε κι οι δύο οικεία. Περισσότερο οικεία ενδεχομένως απ’ την αμηχανία των ραντεβού σε καφέ ή μπαρ, όπου ο πάγος δε σπάει και τόσο εύκολα.

Κι αργότερα, στη σχέση, όταν τα περισσότερα έχουν ειπωθεί ή έχουν ήδη γίνει, τα παιχνίδια μπορούν να απασχολήσουν τις κενές ώρες σας και να σας δώσουν υλικό για κουβέντα και εξερεύνηση. Ίσως προκύψουν και μεταμφιέσεις –ερωτικές και μη– σε ήρωες των παιχνιδιών που θα προσφέρουν στη σχέση πολύ γέλιο κι ίσως ξυπνήσουν περίεργες φαντασιώσεις.

Έτσι έρχονται κι οι εκπλήξεις με σχετικά δώρα, οι συλλογές που είναι το πρώτο κοινό σας δημιούργημα κι ίσως θέτονται και μακρινοί στόχοι για θεματικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Κι αν δεν μπορείτε να βρίσκεστε σε ίδιο χώρο, αντί να αποκοιμιέστε πάνω απ’ το ακουστικό, συνδέεστε μέσω των υπολογιστών σας και ξενυχτάτε βάζοντας γκολ, σκοτώνοντας τέρατα, γυρεύοντας σεντούκια κι εξιχνιάζοντας μυστήρια. Κι αν το γκολ δεν μπαίνει, αν το τέρας έχει ανεξήγητες δυνάμεις, τα σεντούκια δεν ξεκλειδώνουν και τα μυστήρια δεν οδηγούν πουθενά, πέφτετε για ύπνο ξέροντας πως αύριο θα ‘στε και πάλι μαζί για να τα παλέψετε.

Κι έτσι ερωτεύεστε περισσότερο. Μέσα από γέλια, νεύρα, φωνές, επιμονή, εμμονή, συναγωνισμό κι ανταγωνισμό μαθαίνετε ο ένας τον άλλο. Ενδιάμεσα απ’ τα παιχνίδια ξεκινούν όμορφες συζητήσεις και χωρίς άγχος και κόμπλεξ καθένας ξεδιπλώνει τον εαυτό του. Άλλωστε, το κύριο και βασικό σας παιχνίδι είναι αυτό που ερωτικά παίζεται με πρωταγωνιστές εσάς τους ίδιους.

Συντάκτης: Εβίτα Λυκούδη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη