Check it out: Διαγωνισμός Διηγήματος σε συνεργασία με τη Fylatos Publishing. Πάρε μέρος εδώ!

ihobbbbb

Μπορεί να λιώνεις για ένα πρόσωπο και να μη βλέπεις την ώρα και τη στιγμή που θα πέσεις με τα μούτρα στο κινητό για να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες. Πες το texting, πες το chatting, πες το η διασκέδαση της ημέρας. Όπως και να ‘χει, είναι ορισμένες φορές που το ενδιαφερόμενο πρόσωπο σε στριμώχνει στη γωνία, με ερωτήσεις ή statements που απλά δεν ξέρεις πώς να απαντήσεις και σε λούζει κρύος ιδρώτας στη σκέψη μίας σωστής ή έστω σχετικής απάντησης. Πριν πάρεις τα κολλητάρια να σου υποδείξουν τι να πεις, σκέψου πιο έξυπνα κι αποτελεσματικά:

 

 

1. Χιούμορ το παντοτινό 

Ό,τι κι αν σου πει, όπου κι αν το πάει, υπάρχει ένας καθολικός τρόπος, που πάντα σε βοηθά να αποφύγεις τις awkward καταστάσεις, χωρίς να εξαφανιστείς από προσώπου γης. Το χιούμορ. Είτε σε ρωτάει κάτι σοβαρό και δε θες να αποκαλύψεις τη γνώμη σου, είτε προσπαθεί να εξαγάγει μία πολύ βαθιά αλήθεια σου, για την οποία δεν έχεις προετοιμάσει τον εαυτό σου, ένα αστείο πάντα σώζει την κατάσταση. Βάλε τα δυνατά σου και κάνε το πρόσωπο πίσω από το κινητό να γελάσει.

 

2. Συγγνώμη δεν κατάλαβα

Το ξέρουμε όλοι ότι κατάλαβες μια χαρά. Όλοι, εκτός από τον συνομιλητή. Δε χρειάζεται να αποδείξεις την εξυπνάδα σου σε κανέναν, οπότε απλώς παίξ’ το ανήξερος όταν βρεθείς στη δύσκολη στιγμή που δε σου έρχεται στο μυαλό η κατάλληλη απάντηση και γράψε κάτι άσχετο.

 

3. Η δύναμη της εικόνας

Πολλές φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά. Ήρθε η ώρα 0 που άνοιξες το μήνυμα που ευχόσουν να μην έχει στείλει; Αν η απάντησή σου είναι μια φωτογραφία, ήδη ξεχάστηκε το θέμα. Στείλε μια σέλφι, όπου δείχνεις τι κάνεις αυτή τη στιγμή, μα διαβάζεις, βλέπεις σειρά ή μαγειρεύεις, δεν έχει σημασία. Ακόμα, αν δε θες να αναλύσεις την προσωπική σου ζωή, στείλε ένα meme και σχολίασέ το ανάλογα.

 

4. Γενικότητες

Μπορεί να εξέφρασε μια περίεργη άποψη ή μπορεί να ρώτησε κάτι απαγορευμένο για εσένα. Γενίκευσέ το όσο μπορείς, άσε τις απολυτότητες στην άκρη, γιατί διαφορετικά τον βλέπουμε τον τσακωμό να έρχεται. Κράτα ουδέτερη στάση, ειδικά αν είστε στην αρχή.

 

5. Τραγούδι σχετικό με τη συζήτηση

Μα υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τον άλλον ή να του την πεις έξυπνα, από το να του το «τραγουδήσεις»; Βρες τον κατάλληλο τίτλο κι άσε την τέχνη της μουσικής να μιλήσει για πάρτη σου.

 

6. Ώρα για ύπνο

Φτάσαμε στο σημείο όπου έχει πάρει φόρα, φόρα, κατηφόρα κι εσύ απλώς δεν είσαι στην κατάλληλη διάθεση να απαντήσεις. Μία καληνύχτα ποτέ δεν επικρίνεται και ποτέ δεν αμφισβητείται. Ποιος είναι ο άλλος να σε εμποδίσει από την ξεκούραση; Σημείωση: Ισχύει για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ο ύπνος δίνει ζωή, γι’ αυτό και χρίζει σεβασμού.

 

7. Αυτά μόνο από κοντά

Τώρα τι κάνω; Σκέφτεσαι. Είτε επειδή το θέμα θέλει ανάλυση, είτε επειδή δεν έχεις προετοιμαστεί να συζητήσεις το συγκεκριμένο ζήτημα, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο απλά δε θες, μπορείς να το παίξεις 90’s kid, social media hater κι εναλλακτική φάση και να κάνεις μια smooth προτροπή για συνέχιση της συζήτησης από κοντά. Απλά και όμορφα.

 

8. Μα τι θα πει ο κόσμος γύρω;

Αν βλέπεις ότι το πρόσωπο πίσω από το τσατ σταδιακά προσθέτει αλατοπίπερο στη συζήτηση, προσπαθεί να την κάνει πικάντικη κι εσύ δε νιώθεις το ίδιο, απλώς ανάφερε ότι υπάρχει κόσμος γύρω σου. Έτσι και δε δείχνεις ότι δεν ήθελες και δεν μπορεί να επιμείνει με κανέναν τρόπο (εντάξει μπορεί, αλλά άμα δει ότι δεν τουμπάρεσαι εύκολα, θα σταματήσει εν ευθέτω χρόνω).

 

9. Τρέλα με δόση υπερβολής

Όταν νιώσεις μια κάποια πίεση από το πρόσωπο που μιλάς ή φλερτάρεις μέσω τσατ, απλώς βγάλε το τρελόχαρτο. Κάνε μια πλάκα, τράβηξέ το όσο πάει, πες την αλήθεια αλλά δώσ’ της όση υπερβολή παίρνει να δώσεις. Δε θα ξέρει αν μιλάς σοβαρά ή αν κάνεις πλάκ, κι απλά θα τον αφήσεις να αναρωτιέται.

 

10. Αναστροφή 180 μοιρών

Είπες κάτι που δεν έπρεπε και μετάνιωσες με την απάντηση που πήρες, μη θέλοντας να συνεχίσεις τη συγκεκριμένη κουβέντα; Πάρε τα λόγια σου και διαστρέβλωσέ τα, κάνοντας την απέναντι μεριά να νομίζει ότι κατάλαβε άλλα αντί άλλων. Δε θα μας βγάλουν αυτοί τρελοί, εμείς θα τους βγάλουμε τρελούς.

Συντάκτης: Ίλυα Τρανούδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου