Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

d154

Ποιος γουστάρει τις επαναλήψεις επεισοδίων που παίζονται χρόνια τώρα; Εντάξει, βλέπεις την ίδια αγαπημένη σου σειρά δύο και τρεις φορές, αλλά κάποια στιγμή δεν τη βαριέσαι; Δε θες κάτι καινούργιο και φρέσκο; Πόσο μάλλον όταν δεν είναι όλα τα επεισόδια καλά. Έτσι είναι ωραίο να αντιμετωπίζουμε τα πάντα στην ζωή μας, στον έρωτα, στο φαγητό, στις αποφάσεις.

Δε σου δημιουργείται η ανάγκη να δεις, να γευτείς ή να ζήσεις κάτι που δεν ξέρεις την συνέχεια και το τέλος; Που θα ‘χεις μια γλυκιά αγωνία για το τι έκπληξη θα επιφυλάξει η επόμενη ημέρα ή τι καινούργιο θα συναντήσεις στην επόμενη γωνία; Μια καινούργια και ανεξερεύνητη διαδρομή. Αυτό οφείλουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας κάθε μέρα. Να ξυπνάμε κάθε πρωί με διάθεση, πρόθεση και αγωνία για το τι διαφορετικό θα συναντήσουμε. Να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα σαν μια ευκαιρία να ζήσουμε νέα πράγματα, να μάθουμε κάτι που δεν ξέραμε πριν, να δοκιμάσουμε μια καινούργια γεύση, να δούμε κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί. Γιατί τις επαναλήψεις επεισοδίων που παίζονται καιρό όλοι τις βαριούνται κάποια στιγμή. Και η αλήθεια είναι πως χάνει και την ουσία του, τη δυναμική του και ίσως την αξία που είχε αρχικά, κάτι που παίζεται σε επανάληψη συνεχώς. Δοκίμασε για παράδειγμα να τρως το αγαπημένο σου φαγητό για δυο συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς καμία παραλλαγή. Θα είναι κάθε φορά τόσο απολαυστικό όσο την πρώτη μέρα; Δε θα το βαρεθείς; Δε θα θες να φας και κάτι άλλο;

Απολαυστικό είναι να κρατάς αυτά που σου αρέσουν και σε κάνουν να νιώθεις καλά ως βάση, χωρίς όμως να λες όχι σε καινούργιες εμπειρίες και ευκαιρίες. Διότι έτσι αποκτά νόημα και η ζωή. Σταμάτα λοιπόν να επαναλαμβάνεσαι, να ακολουθείς την ίδια ρουτίνα και τα ίδια μοτίβα. Σταμάτα να κάνεις τα ίδια λάθη και να παίρνεις τις ίδιες αποφάσεις κάθε φορά. Να επιμένεις σε καταστάσεις και ανθρώπους που δε σε γεμίζουν. Σε επιλογές που σε αδειάζουν. Μην περιμένεις τα πράγματα να αλλάξουν και τη ζωή σου να καλυτερέψει αν δεν αλλάξεις εσύ τον τρόπο που λειτουργείς. Διάλεξε το άγνωστο κι αγκάλιασέ το. Στον έρωτα μην κάνεις πίσω, μη συμβιβάζεσαι, μην περιμένεις. Απλά ζήσε τον! Άνοιξέ του διάπλατα την πόρτα. Κι αν διαλέγεις συνεχώς ίδιους ανθρώπους, αν μπαίνεις σε καταστάσεις που από την αρχή ξέρεις το τέλος, αναρωτήσου γιατί και αυτή τη φορά κάν’ το διαφορετικά. Πήγαινε σε άλλη γωνιά της ζωής, διάλεξε κάτι διαφορετικό κι εξερεύνησε ένα καινούργιο μονοπάτι στο οποίο τουλάχιστον δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις μόλις το διανύσεις. Όσο τρομακτικό κι αν είναι καμιά φορά το άγνωστο άλλο τόσο ωραίο μπορεί να αποδειχτεί. Ναι, μια επιλογή που δεν ξέρεις τι θα σου φέρει μπορεί να αποδειχτεί και λάθος. Σκέψου όμως και την πιθανότητα να αποδειχτεί και η καλύτερη επιλογή της ζωής σου. Επίσης, εξίσου λάθος είναι να κάνεις συνεχώς τις ίδιες επιλογές χωρίς να είσαι ευχαριστημένος. Εάν ο δρόμος που έχεις ακολουθήσει μέχρι τώρα δε σε γεμίζει άλλαξε τον. Βάλε αλατοπίπερο στη ζωή σου και μπαχαρικά στο φαγητό σου.

Ξεκίνα λοιπόν, να τα κάνεις όλα ανάποδα, όλα διαφορετικά. Πάρε ρίσκα. Άνοιξε την πόρτα στο άγνωστο ακόμα και αν είναι ημιτελές. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι θα σου φέρει. Άσε πίσω σου το γνωστό και βαρετό. Ξύπνα αύριο και πες «Όχι, σήμερα θα κάνω τα πράγματα διαφορετικά. Έτσι για να δω τι θα γίνει». Βάλε να ακούσεις ένα τραγούδι που δεν έχεις ξανακούσει, πάρε διαφορετική διαδρομή για να πας στη δουλειά, δοκίμασε να φας κάτι που δεν έχεις φάει ποτέ. Ξεκίνα να διαχειρίζεσαι διαφορετικά τις καταστάσεις και τους ανθρώπους στη ζωή σου. Κάνε διαφορετικές επιλογές για να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Φέρε τα πάνω κάτω. Γιατί; Μα γιατί έχει πλάκα!

Συντάκτης: Ρέα Τσαπατσάρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου