Δε μιλάς πολύ. Τις περισσότερες φορές διαισθάνομαι τι νιώθεις, αλλά πάντα μένει ένας χώρος σκοτεινός, που τον κρατάς μόνο για σένα. Και πάντα είμαι περίεργη, όπως κάθε ερωτευμένος, να μάθω όλα όσα κρύβεις στις μύχιες σκέψεις σου και στην ψυχή σου. Κάθε αγκάθι, κάθε πληγή, κάθε λόγο που σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτά λέω, αλλά στην πράξη δεν κάνω τίποτα.

Σε αφήνω να ξετυλίξεις μόνος σου το κουβάρι των συναισθημάτων σου και είμαι εκεί, παρατηρητής στη δική σου προσπάθεια να βιώσεις την αγάπη μας. Και κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι, όσο με αφήνεις, πώς αισθάνεσαι, γίνομαι διπλά χαρούμενη. Ίσως είναι καλύτερα που δεν ξέρω τι νιώθεις, ίσως είναι προτιμότερο να με αιφνιδιάζεις με τις άναρχες εκδηλώσεις αγάπης σου, ίσως τελικά μου αρέσει η κρυψίνοιά σου.

Και ποιος δε θέλει να του δείχνουν ότι τον αγαπούν, ειδικά με μικρές πράξεις που ομορφαίνουν την καθημερινότητα. Δε χρειάζονται πολλά για να κάνεις έναν άνθρωπο που σε αγαπά ευτυχισμένο. Όποιος είναι αληθινά ερωτευμένος μαζί σου δεν έχει ανάγκη, ούτε από πράξεις εντυπωσιασμού, ούτε από χλιδάτες διακοπές, ούτε από επιβεβαίωση ότι τον γουστάρεις μέσα από αναρτήσεις. Έχει ανάγκη εσένα και μόνο.

Γι’ αυτό σου λέω, δε θέλω πολλά για να γίνω ευτυχισμένη. Καλώς ή κακώς, η ζωή με κέρασε αρκετά λεμόνια κι έχω αρχίσει να εκτιμώ πλέον την ελάχιστη ζάχαρη. Ξέρεις, αυτές τις μικρές χειρονομίες που μπορεί γι’ άλλους να μη σημαίνουν τίποτα, αλλά για μένα σημαίνουν πολλά.

Πάμε μια βόλτα στη θάλασσα, πες το μου έτσι ξαφνικά. Πάρε με απ’ το χέρι να περπατήσουμε κατά μήκος της ακτής και κάποια στιγμή φίλα με. Άφησέ με να σε νιώθω, όσο ακούμε τους παφλασμούς των κυμάτων, και κράτησέ με γερά στην αγκαλιά σου όταν αρχίσω να κρυώνω. Άρχισε να μου μιλάς για τ’ αστέρια και να μου λες ιστορίες απ’ τα παιδικά σου χρόνια. Κάνε με ένα μικρό κομμάτι σου κι εμένα. Βάλε με στο δικό σου χωροχρόνο.

Ζωγράφισέ μου μια μουντζούρα στη χαρτοπετσέτα, καθώς τρώμε. Από αυτές που ζωγραφίζεις πάντα όταν θέλεις με κάτι ν’ απασχολείς τα χέρια σου. Ζωγράφισε κάτι που μόνο εμείς οι δυο μπορούμε ν’ αντιληφθούμε και κανένας άλλος. Κάτι δικό μας, ολόδικό μας.

Φέρε μου ένα μπουκέτο λουλούδια σε ανύποπτη στιγμή, όχι σε κάποια γιορτή, απλώς για να μου προσφέρεις κάτι. Δεν είναι ανάγκη να έχουν περιτύλιγμα ή να είναι από κάποιο ανθοπωλείο, ακόμη και αγριολούλουδα ή στάχυα αρκούν για να δείξουν την αγάπη σου. Πάρε μου ένα χωνάκι παγωτό, καθώς θα βολτάρουμε στην πόλη τη νύχτα.

Ζήτα απ’ το φίλο σου που παίζει μουσική να σκαρώσετε μαζί δυο-τρία στιχάκια κι έλα ένα βράδυ να μου κάνεις καντάδα. Έλα να με διαψεύσεις ότι οι καιροί έχουν αλλάξει κι ότι ο ρομαντισμός έχει χαθεί. Έλα να μου δείξεις ότι ακόμη ο κόσμος νιώθει, ότι εσύ νιώθεις.

Δείξε μου με απλό τρόπο τι νιώθεις για μένα. Κλείσε ένα εισιτήριο κάπου χωρίς να με ρωτήσεις. Άφησέ μου ένα ποστ ιτ ότι με περιμένεις το βράδυ έξω απ’ τον κινηματογράφο. Περίμενέ με εκεί με ποπ κορν αγκαλιά κι ένα χαμόγελο. Κάνε με να αισθανθώ μοναδική για σένα. Αποτύπωσε την ιστορία αγάπης μας και κάνε μου ένα πολύτιμο δώρο.

Με το που ανοίξω τα μάτια μου το πρωί τραγούδα μου με τη φάλτσα φωνή σου, μόνο και μόνο, για να μου φτιάξεις τη μέρα και να φύγουμε κι οι δυο χαρούμενοι απ’ το σπίτι. Τραγούδησέ μου δυνατά αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και θα νιώσω κι εγώ μαζί σου καλά. Άσε να μας παρασύρει η τρέλα σου κι η ενέργειά σου.

Μαγείρεψέ μου μια μέρα, κάνε κάτι για να με περιποιηθείς, να ξέρω ότι μπήκες στον κόπο να φτιάξεις κάτι μόνο για μένα. Κάνε μου μια έκπληξη κι αφιέρωσέ μου ποιοτικό χρόνο.

Δε χρειάζονται μεγάλες κινήσεις για να μου δείξεις την αγάπη σου. Μικρές χειρονομίες είναι αρκετές για να με κάνεις ευτυχισμένη. Γράψε μου δυο-τρεις λέξεις να μου πεις πώς νιώθεις, τραγούδα μου στο αυτί το πρωί για να ξυπνήσω, στείλε μου ένα μήνυμα ενώ είμαστε στον ίδιο χώρο να μου πεις πόσο όμορφη με βρίσκεις σήμερα, μαγείρεψέ μου κάτι για να με περιποιηθείς. Στα απλά βρίσκεται η ουσία των συναισθημάτων.

Μην προσπαθείς να με εντυπωσιάσεις, λοιπόν, με μεγάλες κινήσεις και περίπλοκες ιδέες. Βάλε αγάπη στα μικρά και καθημερινά και κάνε με να αισθανθώ ευτυχία.

 

Συντάκτης: Αναστασία Νάννου