gio405

Είναι συνήθως εκείνες οι προτάσεις της στιγμής, σε μέρη ανύποπτα που ίσως και να μην τα φανταζόσουν καν, αν σου έλεγαν να προσδιορίσεις τα μέρη που θα ήθελες να σου γίνει μια πρόταση γάμου κι όμως εκείνος το τόλμησε. Δεν έχει γιατί, η μαγεία είναι εκεί, ούτε ο ίδιος δεν το σκέφτηκε, του βγήκε και το είπε, τόσο απλά και όμορφα. Δε θα ήταν λίγο στημένο αν είχε επιλέξει καιρό πριν την κατάλληλη στιγμή που θα το έλεγε προετοιμάζοντας ακόμα και τις φράσεις του; Ο αυθορμητισμός της στιγμής δε θα είχε πια χαθεί;

Πάμε να στήσουμε το σκηνικό. Εκείνος σου λέει να ντυθείς λαμπερά, θα πάτε κάπου έξω, ντύνεται κι εκείνος και πάτε. Ο ρόλος τον προσώπων, καθαρά τυπικός, παίρνουμε το παράδειγμα. Στη μέση της βραδιάς θα σκύψει, θα σου προσφέρει ένα δαχτυλίδι, θα σου ζητήσει να γίνεις η γυναίκα του, θα κλάψεις και χαρούμενοι και οι δύο θα συνεχίσετε το φαγητό σας σχεδιάζοντας το κοινό σας μέλλον από εδώ και πέρα. Ωραία, κανείς δεν αμφισβήτησε τέτοιου είδους προτάσεις και μπράβο σε όποιον τις κάνει πράξη. Αλλά υπάρχουν και κάποιες πιο απλές, πιο αθόρυβες ίσως, που σημαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα κι ας μην έγιναν μέσα στην πολυτέλεια και τη χλιδή.

Γιατί είναι και κάποιοι που προτίμησαν ένα παγκάκι, ένα ηλιοβασίλεμα, ένα λούνα παρκ, ένα βουνό ή μια θάλασσα για τοποθεσία κι ένα καπάκι από αναψυκτικό, ή ένα ψεύτικο δαχτυλιδάκι για να επισφραγίσουν την αγάπη τους. Δεν είναι πιο φτωχοί, ούτε λιγότερο ερωτευμένοι, απλά προτίμησαν να κοιτάξουν τον άνθρωπό τους στα μάτια και να το πουν. Εξάλλου όταν υπάρχει αγάπη η απάντηση είναι πάντα η ίδια είτε φοράς τις φόρμες σου, είτε το ακριβό σου φόρεμα. Αν θέλεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου δε θα το σκεφτείς καν δεύτερη φορά για να απαντήσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δεν είπε κανείς πως οι περισσότεροι δεν ψοφάνε να γίνουν υπερπαραγωγές, να εντυπωσιάσουν και μετά υπάρξει το πολυπόθητο κουτάκι. Αλλά αν ρωτήσεις , τότε οι περισσότεροι αν όχι όλοι, θα απαντήσουν απρόβλεπτα. Θα προτιμήσουν να νιώθουν την καρδιά τους να φτερουγίζει από αγωνία μέχρι να έρθει η ανακοίνωση του συντρόφου τους παρά να είναι στημένοι με ένα έτοιμο ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Γι’ αυτό, κορίτσια και αγόρια, μην περιμένετε άσπρα άλογα και χρυσόσκονες, ξέρετε αν ο άνθρωπος της καρδιάς σας βρίσκεται δίπλα σας και δε χρειάζεται να ψάξετε αλλού για να τον βρείτε, αν ήδη τον έχετε. Μην περιμένετε πότε επιτέλους θα σας κάνει την πρόταση κι αν αργεί δε σημαίνει πως δε σας αγαπάει, μη βάζετε αρνητικές σκέψεις στο κεφάλι σας. Ίσως να θέλει λίγο χρόνο, αλλά όταν το κάνει, η στιγμή θα είναι τέλεια. Μην περιμένετε δαχτυλίδια για να χαρείτε. Μια αστεία στιγμή, μια αυθόρμητη πρόταση που με τα χρόνια θα γίνει μια ανάμνηση γλυκιά που θα τη θυμάστε και θα γελάτε παρέα με τα παιδιά σας, αυτά έχουν αξία κι αυτά να επιζητείτε, είναι στιγμές που έρχονται μόνο μια φορά στη ζωή μας, ας είναι λοιπόν και οι ομορφότερες.

Συντάκτης: Ειρήνη Καμπανού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!