Είναι και αυτοί οι τύποι των ζευγαριών που τους ταιριάζει ακριβώς εκείνη η φράση που λέει ότι «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Βρε καλά μου, βρε χρυσά μου παιδιά, αφού όλοι ξέρουν ότι είστε μαζί, γιατί βασανίζεστε και καταπιέζετε τους εαυτούς σας κρατώντας (αποτυχημένα) τα προσχήματα μπροστά σε άτομα ακόμα και πολύ κοντινά σας; Τι θα αλλάξει αν ο περίγυρος μάθει την επιλογή σας να είστε μαζί κι αφού αυτή είναι μια απόφαση που αφορά εσάς τους δυο, τι θα σας νοιάξει η γνώμη των τρίτων;

Είναι σίγουρα δύσκολο, ειδικά αν ανήκετε στην ίδια παρέα κι όλοι σας ήξεραν για φίλους, να τους ξεφουρνίσετε μια μέρα πως ξαφνικά είστε μαζί. Δεν ξέρετε πώς να το ξεκινήσετε, τι να πείτε, πώς θα αντιδράσουν. Έχετε κομπλάρει, φαντάζεστε ότι θα νιώθετε αμήχανα μπροστά τους και καταλήγετε στο συμπέρασμα πως η καλύτερη λύση είναι να τους το κρύψετε, έστω προσωρινά για να πάρετε μια αναβολή χρόνου μέχρι να βρείτε το κουράγιο.

Αρχίζετε, λοιπόν, ένα θεατράκι του τύπου ότι περνάτε αδιάφοροι ο ένας στον άλλον και πως οι ζωές σας είναι όπως πριν. Φιλάκια, αγκαλίτσες και σαλιαρίσματα κομμένα όταν είναι μπροστά οι κολλητοί κι όσο αντέξετε.

Λάθος και πάλι λάθος, αφού αργά ή γρήγορα θα σας καταλάβουν κι αυτό θα είναι παραπάνω από γελοίο. Συν ότι δείχνει πως δεν τους εμπιστεύεστε. Αυτοί όλοι απ’ τους οποίους διαλέξατε να κρατήσετε κρυφή τη σχέση σας, είναι οι πιο στενοί σας άνθρωποι μετά την οικογένειά σας κι είναι επίσης κι εκείνοι που σας ξέρουν καλύτερα απ’ όλους.

Ένα επίμονο βλέμμα, ένα άγγιγμα που κράτησε κάτι δευτερόλεπτα παραπάνω, η λάμψη στα μάτια σας είναι αρκετά για να καταλάβουν ότι κάτι παίζει μεταξύ σας κι απλά μετά από διακριτικότητα και για να δουν πού σκοπεύετε να το πάτε, θα παίξουν κι αυτοί το δικό σας παιχνίδι. Θα κάνουν με επιτυχία τους χαζούς, απλά και μόνο για να σας αφήσουν λίγο χρόνο μέχρι να τους το πείτε από μόνοι σας.

Προσοχή, όμως, γιατί κι οι φίλοι άνθρωποι είναι κι έχουν μια άλφα υπομονή. Μην τους φτάσετε στα όριά τους, λέγοντάς τους ψέματα για πολύ καιρό. Ναι, θα κατανοήσουν την αμηχανία σας στην αρχή να αποκαλύψετε τη σχέση σας, αλλά αν αυτό συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως και να νευριάσουν και να θιχτούν -και με το δίκιο τους, εδώ που τα λέμε.

Κάποιος που σας αγαπάει και θέλει να λέγεται φίλος αληθινός, θα χαρεί με τη χαρά σας και θα ‘ναι δίπλα σας -αρκεί να μην τον κοροϊδεύεται μέσα στα μούτρα του. Θα εκτιμήσει περισσότερο να του πείτε την αλήθεια απ’ την αρχή παρά να κρύβεστε πίσω απ’ το δάχτυλό σας.

Εκείνος που θα σνομπάρει ή θα κοροϊδέψει που από φίλοι ξαφνικά αποφασίσατε να γίνετε ζευγάρι ή σε άλλη περίπτωση που θα κριτικάρει την επιλογή σας και θα βιαστεί να σας πει πως δεν κάνει για σας αυτός ο άνθρωπος ή δεν ταιριάζετε, ίσως τελικά να μην ήταν ποτέ πραγματικός φίλος σας. Μην αφήσετε τέτοιους ανθρώπους να μπουν ανάμεσά σας, είναι δηλητήριο για μια σχέση και περιττοί στη ζωή μας.

Ζήστε αυτό το όμορφο που γεννήθηκε ίσως εκεί που δεν το περιμένατε και κρατείστε μαζί σας μόνο όσους χαίρονται για σας.  Μη χαραμίζετε ενέργεια και στιγμές απ’ τη ζωή σας παίζοντας ανώφελο κρυφτούλι!

Αν κρύβεστε από κάποιον είναι μόνο απ’ τον εαυτό σας -κι εκεί επίσης αποτυχημένα.

Συντάκτης: Ειρήνη Καμπανού
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη