paul3632

Σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση που λέει πως «τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά». Ο καθένας την έχει ερμηνεύσει με τον τρόπο που τον βολεύει, ανάλογα με την περίπτωσή του, μα εμείς πάμε να δούμε ένα διαφορετικό παρακλάδι της.

Έχει τύχει σε πολλούς να γνωρίσουν κάποιον και να επιμένουν πως είναι απλώς φίλοι ενώ ακόμα κι ο πιο άπειρος εκεί έξω θα καταλάβαινε πως ανάμεσά τους υπάρχει κάτι πιο βαθύ από ένα φιλικό συναίσθημα. Το θέμα, όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό, αλλά η περίπτωση να δεις δύο ανθρώπους που έχουν μεταξύ τους την ελευθερία έκφρασης που έχουν δύο φίλοι, να αφήνουν τους εαυτούς τους να φλερτάρουν και να τολμούν αυτό που πολλοί θάβουν μέσα τους βάζοντας την ταμπέλα «φίλοι» και χάνοντας την ευκαιρία να ζήσουν κάτι που ίσως θα μπορούσε να ‘ναι ξεχωριστό.

Όταν αισθανόμαστε οικεία με ένα πρόσωπο, θεωρούμε συχνά μα τελείως εσφαλμένα πως δεν υπάρχει ερωτισμός ή πως η φιλία υπερισχύει, άρα πρέπει να καταπνίξουμε οποιοδήποτε ερωτικό αίσθημα. Στην πραγματικότητα, είναι υπέροχο να υπάρχουν στοιχεία μιας φιλίας στο φλερτ, γιατί τότε σημαίνει πως μπροστά στον άλλο αισθανόμαστε την άνεση να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Αυτό που θα έβλεπε ένας φίλος μας, το πιο αληθινό κι ανεπιτήδευτο εγώ μας. Κι αυτό είναι ό,τι πιο ερωτεύσιμο μπορούμε ποτέ να αγγίξουμε, γιατί είναι αυθεντικό.

Αν υπάρχει χημεία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι θα μπορούσαν να γίνουν τα καλύτερα φιλαράκια. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που πέρα απ’ τη χημεία υπάρχει κι έλξη; Τι συμβαίνει όταν βγαίνετε έξω όλοι μαζί κι όσο ανταλλάσσετε βλέμματα και πειράγματα, εσύ σκέφτεσαι τον οργασμό που θα χαρίσετε ο ένας στον άλλο στο τέλος της νύχτας; Πώς εξηγείς στον εαυτό σου τον κόμπο στο στομάχι και το ανόητο χαμόγελο όταν πίσω από κάθε στιχομυθία σας αποκρυπτογραφείς κάθε υπονοούμενο; Έκρηξη γίνεται!

Το να φλερτάρεις με κάποιον με τον οποίο μπορούσατε να ‘στε φίλοι δεν μπερδεύει ρόλους, ούτε τρέφει κινδύνους ανισορροπίας. Το ξέρετε πως δεν είστε κολλητοί, ούτε θα αρχίσετε να μιλάτε ανοιχτά για τα γκομενικά σας. Το κλειδί που ξεκλειδώνει ένα επιτυχημένο φλερτ βρίσκεται στο να μπορείς να ‘σαι ο εαυτός σου μαζί με τον άλλο, να νιώθεις άνετα να μοιραστείς σκέψεις σου και παράλληλα να εμπνέεις αυτήν την εμπιστοσύνη. Να φλερτάρετε αβίαστα και, χωρίς στρατηγικές κι υπερπροσπάθεια να φτάσετε κάπου, να έρχεστε τελικά όλο και πιο κοντά.

Κάνε εικόνα ένα ζευγάρι που πέρα από άγριο σεξ μοιράζεται κι ειλικρινείς συζητήσεις για τα πιο σημαντικά και τα πιο ασήμαντα, σκόρπιες σκέψεις για τη μέρα που πέρασε, όνειρα και σχέδια για το μέλλον, που βλέπει μαζί μια σειρά τρώγοντας πίτσα και κάνοντας χαβαλέ ανάμεσα σε διαλείμματα για φιλιά και πονηρά χαμόγελα. Να μπορείς να λες στο πρόσωπο το πιο χαζό πράγμα που έκανες χωρίς να φοβάσαι πως θα σε κρίνει ή πως θα αλλάξει γνώμη για ‘σένα.

Ένας απ’ τους πιο σημαντικούς λόγους που η φιλία είναι απαραίτητο συστατικό στο φλερτ (και στη συνέχεια και στη σχέση) είναι επειδή σου επιτρέπει να ‘σαι εσύ κι όχι κάποιος που θεωρείς πως θα ‘ναι πιο αποδεκτός. Επειδή δεν προσποιείσαι, ούτε καταπιέζεσαι. Επειδή θα βγείτε κάποια στιγμή με την παρέα σου και δε θα αναρωτιούνται ποιος είσαι, αφού θα ‘σαι κάθε στιγμή ο εαυτός σου, κι αυτόν θα ‘χει ερωτευτεί ο άλλος.

Αυτό το άτομο θα αναζητάς στο τέλος μιας δύσκολης μέρας, εκείνο που μπορεί να σου σταθεί σαν φίλος και να σε αγκαλιάσει ως  σύντροφος, με ίσες ποσότητες οικειότητας και πάθους. Δε θα ξέρεις αν προτιμάς να κάνετε μαζί καφρίλες ή να γδυθείτε, γι’ αυτό θα κάνετε και τα δύο. Κι αυτό το πάντρεμα θα ανεβάζει την αδρεναλίνη και θα σας ενώνει μοναδικά.

Αυτό το γκολ, λοιπόν, που μπαίνει στα φιλικά και λένε πως είναι το καλύτερο, βάλ’ το και ζήσε το έργο μαζί με τον τερματοφύλακα που άφησε την μπάλα να αγγίξει τα δίχτυα.  Ζήσε αυτό το έργο με το άτομο που μπορείς να πας μαζί του για έναν καφέ που κρατάει ώρες χωρίς να βαρεθείς στιγμή, το άτομο που μπορείς να τον δεις να κάθεται ανάμεσα στους φίλους σου και θα χαμογελάς, το άτομο που όταν μείνετε οι δυο σας θα αναστενάζουν τοίχοι, κρεβάτια και πατώματα.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Σ’ έχει βάλει friendzone και δεν ξέρεις πώς να βγεις;

7+1 αληθινές ιστορίες αποδεικνύουν πως όχι μόνο υπάρχει τρόπος διαφυγής απ’ το friendzone αλλά και πως ο έρωτας που περιέχει φιλία είναι ο πιο δυνατός.