Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Αυγούστου και το καλοκαίρι –φυσικά– δεν έχει ακόμη τελειώσει. Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε ήδη πάει διακοπές κι άλλοι που τις αναμένουν πώς και πώς. Ακόμα κι αν για διάφορους λόγους δεν είχες την ευκαιρία να κάνεις διακοπές σε κάποιο νησί ή γενικότερα να βρεθείς έξω απ’ τα σύνορα της περιοχής σου, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες για ν’ απολαύσεις το καλοκαίρι.

Αυτό που δεν μπορεί να λείπει από κάθε καλοκαίρι είναι τα βραδινά beach parties. Σε όλους μας αρέσουν τα πάρτι γενικά, αλλά τα συγκεκριμένα που διοργανώνονται δίπλα στη θάλασσα, στη δροσερή αμμουδιά με το ελάχιστο φως του φεγγαριού είναι τα καλύτερα.

Είναι τα πάρτι τα οποία θα αναμένεις μέρα προς μέρα και θα προσπαθείς να προετοιμαστείς απ’ όσο πιο νωρίς γίνεται πάνω στον ενθουσιασμό σου. Είτε αναλάβεις εσύ την οργάνωση του πάρτι είτε κάποιος άλλος, το άγχος, η αγωνία και το ενδιαφέρον μοιράζεται σε όλους αντίστοιχα. Ένας θ’ αναλάβει να πάρει άδεια για να στηθεί το πάρτι στην παραλία, άλλος θα κανονίσει να φέρει τα απαραίτητα για τη μουσική, κάποιος άλλος θα τακτοποιήσει τα ποτά κι ένας τέταρτος τα τσιμπήματα που θα έχετε για συνοδευτικά.

Από οργάνωση σκίζετε προφανώς, αφού η δημιουργία ενός beach party –για να είναι επιτυχημένο– προϋποθέτει ομαδικότητα και βοήθεια από πολλούς. Ειδικά όταν το πάρτι αυτό συμπεριλαμβάνει τους φίλους σου ως guest stars, το να περάσεις υπέροχα είναι σίγουρο.

Δε χρειάζονται πολλά άτομα για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μόνο οι απαραίτητοι και απόλυτα σημαντικοί φίλοι είναι υπέρ αρκετοί για να περάσετε όλοι μια όμορφη βραδιά.

Όλα έτοιμα λοιπόν και η νύχτα που είχατε κανονίσει το πάρτι σας έφτασε επιτέλους. Όλοι αρχίζουν σιγά-σιγά να μαζεύονται, φυσικό είναι να εμφανιστούν και τα ζευγαράκια της παρέας, αλλά και άτομα τα οποία κάτι πάει να παίξει μεταξύ τους αλλά ίσως να μην τους είχε δοθεί η ευκαιρία. Όλοι γνώριμα πρόσωπα, οι δικοί σου καλύτεροι και αγαπητοί φίλοι, όλοι συγκεντρωμένοι σε μια παραλία, όπου ακούγονται τα δυνατά κύματα της θάλασσας κι ο αέρας μυρίζει αλμύρα και υγρασία.

Πολύ σημαντικό σε κάθε beach party είναι η φωτιά που σίγουρα θα ανάψετε, όχι μόνο επειδή τη νύχτα είναι πιθανόν να κάνει κρύο, αλλά επειδή εκεί μπορείτε να ψήσετε ό,τι θέλετε και ταυτοχρόνως να δημιουργήσετε μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα. Μετά απ’ το νυχτερινό μπάνιο, που θα προηγηθεί, θα καθίσετε όλοι γύρω απ’ τη φωτιά, κάποια ζευγαράκια αγκαλιασμένα κι οι υπόλοιποι μέσω των φλογών να δίνετε στο πρόσωπο που σας ελκύει ακόμη πιο φλογερές ματιές. Η ατμόσφαιρα μοιάζει μοναδική.

Μετά απ’ το φαγητό λοιπόν, έρχεται η μουσική κι ο χορός, όλοι ανεξαιρέτως θα σηκωθείτε και θα χορέψετε σε τρελούς ρυθμούς πάνω στην άμμο. Λόγω και της περίστασης όλοι θα φοράτε τα αγαπημένα σας μαγιό και θα χορεύετε με αισθησιακό τρόπο που υπό κανονικές συνθήκες, σ’ ένα μπαρ για παράδειγμα δε θα μπορούσατε. Έχει άλλη χάρη κι άλλο ενδιαφέρον να χορεύεις και να κινείσαι με τα άκρως απαραίτητα, χωρίς πολλά ρούχα, χωρίς παπούτσια και χωρίς να σε νοιάζει αν θα χαλάσουν τα μαλλιά σου. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να φλερτάρεις και να είσαι ο εαυτός σου.

Το αλκοόλ που θα ρέει άφθονο, από μπίρες, ούζα μέχρι ουίσκι και βότκα θα σας ζαλίσει μ’ έναν ευχάριστο τρόπο, έτσι ώστε να χαλαρώσετε, να γελάσετε και να είστε πιο αυθόρμητοι, πιο πολύ ο εαυτός σας.

Τα beach parties μας αναγκάζουν να είμαστε ελεύθεροι, απλοί και οικείοι μεταξύ μας. Και γιατί όχι να κάνουμε πιο εύκολα και μια νέα γνωριμία. Το καλοκαίρι μπορεί να κοντεύει να τελειώσει, αλλά δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε. Δεν είναι δεδομένο πως θα γνωρίσεις και τον έρωτα της ζωής σου σ’ ένα νυχτερινό πάρτι στην παραλία, αλλά καλοκαίρι είναι, η ζωή κυλάει πιο χαλαρά. Απόλαυσέ το μέχρι να τελειώσει!

Άλλωστε υπάρχει ακόμη χρόνος για «καλοκαιρινούς έρωτες».

 

Συντάκτης: Μαριλένα Χατζημιλτή
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου