Article of the day: Η Κέλλυ Ιακωβίδου μας εξηγεί, γιατί στον χωρισμό επιβάλλεται ν’ ακούσεις Άντζελα. Δες εδώ!

pan730

Ένα απ’ τα πιο παράδοξα πράγματα στη φύση του ανθρώπου είναι πως όσο περισσότερο εξελίσσεται και βελτιώνεται τόσο πιο περίπλοκη γίνεται και δεν είναι μόνο περίπλοκη για τους άλλους, αλλά ακόμα κι ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να την απλοποιήσει και να τη διαχειριστεί.

Στην αρχή τα ζητήματα σχέσης ήταν απλά: ένας άντρας, μία γυναίκα, άντε κι ένα ρόπαλο και το ένστικτο της αναπαραγωγής.  Απλά και συγκεκριμένα πράγματα. Με την εξέλιξη του είδους μας όμως αρχίσαμε να μπερδεύουμε λιγάκι ανάγκες, απολαύσεις, συναισθήματα και λογική σ’ ένα τσουβάλι.

Η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση κι όλα τα λοιπά είναι απαραίτητα σε μία σχέση, θα έπρεπε μάλιστα να μη χαρίζεσαι σε κάτι λιγότερο όταν αποφασίζεις να αφοσιωθείς σε μια σχέση, αλλά όλα αυτά πώς ακριβώς σχετίζονται με ένα καλό κρεβάτι;

Αφενός έχουμε το σεξ, απόλαυση που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ένα βασικό ένστικτο, αφετέρου έχουμε τη σχέση και την απαίτηση των ανθρώπων για πνευματική επικοινωνία, υπάρχει όμως μόνο ένας τρόπος το καλό σεξ κι η πνευματική επικοινωνία να συνυπάρξουν σ’ ένα σπίτι και σπάνια στο ίδιο δωμάτιο και την ίδια στιγμή. Την κατανόηση και την επικοινωνία το πρωί στο σαλόνι και το σεξ το βράδυ στο κρεβάτι.

Υπάρχει βέβαια κι η πολύ συχνή  πιθανότητα να βρίσκεσαι σε μια σχέση που λειτουργεί σε ημιαπασχόληση, έχει μόνο τα μισά απ’ όσα θεωρητικά είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει. Μπορεί όμως μια σχέση να υφίσταται βασιζόμενη μόνο σ’ ένα καλό κρεβάτι, αλλά χωρίς ίχνος κατανόησης;

Το καλό κρεβάτι βραχυπρόθεσμα είναι αρκετό για κρατήσει μια σχέση, η κατανόηση κι ο αλληλοσεβασμός όμως από μόνα τους χωρίς το ερωτικό παιχνίδι δεν μπορούν να κρατήσουν σχέση, αλλά για φιλενάδες είναι ό,τι πρέπει.

Ένα πραγματικά καλό κρεβάτι δεν προϋποθέτει και πνευματική επικοινωνία. Μπορεί να γουστάρεις το σεξ με κάποιον, αλλά στο τσιγάρο μετά να μην μπορείς να σταυρώσεις δύο κουβέντες. Το σεξ δε χρειάζεται ούτε σεβασμό, ούτε επικοινωνία, ούτε κατανόηση. Χημεία θέλει κι αυτή δεν είναι μόνο εγκεφαλική, αλλά κυρίως σωματική.

Δε λέω, καλά τα λένε κι όσοι λένε πως το πήδημα για να είναι πραγματικά καλό πρέπει να ξεκινά απ’ το μυαλό αλλά, εντάξει θα γνωρίσεις τόσους και τόσους εραστές και συντρόφους σε τούτη τη ζωή, όλοι πρέπει να είναι από ψυχολόγοι και πάνω, οι υπόλοιποι οι καημένοι που δεν το ‘χουν με την κουβεντούλα και τους συναισθηματισμούς, αλλά στο κρεβάτι παίρνουν όσκαρ, τι θα τους κάνουμε θα τους κάψουμε στην κόλαση; Κρίμα είναι.

Τους ανθρώπους που θα σε κατανοούν και θα σε στηρίζουν, τους λες φίλους και δυστυχώς δεν μπορούν όλοι τουλάχιστον οι φίλοι σου να σε ικανοποιήσουν και πνευματικά, αλλά και σεξουαλικά, γι’ αυτό το καλό κρεβάτι χωρίς πολλές αναλύσεις και πολλά προβλήματα δεν είναι υποτιμητικό, αλλά μια απόλαυση που δε χρειάζεται να σε ενοχοποιεί αν τη δοκιμάσεις.

Φυσικά, αναφερόμαστε πάντα σε σχέσεις ωρίμων ανθρώπων που από επιλογή αποφασίζουν να μείνουν στο καλό σεξ αδιαφορώντας για την πνευματική επαφή. Αν όλο αυτό σου πέφτει βαρύ, δε σημαίνει πως πρέπει να το υπομείνεις, είσαι πάντοτε ελεύθερος να αναζητήσεις την ιδανική σχέση με την επικοινωνία ως πρότυπο όρο μα το καλό κρεβάτι θα είναι πάντα στα ψιλά γράμματα των απαιτήσεών μας, όσο κι αν γκρινιάζουμε για την απομόνωση των ανθρώπων. Γιατί καλή και χρυσή η επικοινωνία, αλλά μετά από λίγο καιρό καλής επικοινωνίας και σεξουαλικής ξηρασίας, εύκολα υποκύπτεις σε πειρασμούς.

Το καλό σεξ είναι στοιχείο που αν το βρεις σε έναν άνθρωπο δεν το εγκαταλείπεις εύκολα όχι γιατί δε θα το ξαναβρείς μα γιατί σε δένει η χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ σας και σε αναζωογονεί και δύσκολα την αφήνεις γιατί το σεξ το βρίσκεις, τη χημεία δεν την βρίσκεις.

Το πιο ελκυστικό σε ένα κρεβάτι εν αντιθέσει με μια πολύπλευρη σχέση είναι πως στο πρώτο δεν υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, δε χρειάζεται το παραμύθι, μπορεί ακόμα να συμπεριλάβει και το ρομαντισμό κάποιες φορές, αλλά χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Κι αν ποτέ αποφασίσεις να ψάξεις γι’ αυτές τις δεσμεύσεις, μπορείς να φύγεις χωρίς τραγικούς χωρισμούς και παρακάλια γιατί με αυτόν τον άνθρωπο δε μοιράστηκες τίποτα απ’ την ψυχή σου, μονάχα ένα κρεβάτι, δύο τσιγάρα και μερικές ώρες ξενοιασιάς, όμορφες κι απλές χωρίς την κουραστική πολυπλοκότητα των παθιασμένων ερώτων και της αιώνιας αγάπης.

 

Επιμέλεια Κειμένου Μαριάνας Μάργαρη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Μαριάνα Μάργαρη