«Μα τι όνειρα θα `κανες
αν δεν ήμουν στο πλάι σου
κι αν τις νύχτες δεν άπλωνα
την καρδιά μου για μαξιλάρι σου…»

Έτσι τραγούδησε, ο Δημήτρης στην Βασιλικουλα και αυτή του απάνταγε «Εξαρτάται μου λες εξαρτάται», κελαηδιστά. Γιατί όλα εξαρτώνται σε αυτή την ζωή. Να σε βάλω όμως, φιλέ μου, λίγο στο θέμα για να μην απορείς.

Είναι εκείνες οι φορές που βρίσκεις τον άνθρωπο της ζωής σου. Που λες, εδώ είμαστε ας «πιάσω» λίγο λιμάνι.

Έτσι ένιωσε λοιπόν και η Βασιλική όταν συνάντησε τον Δημήτρη και το αντίστροφο. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Μια τελεία σχέση. Ξέρεις τι πάει να πει τελεία σχέση; Ε ναι! Αυτό είχαν.

Ας ορίσουμε όμως την «καλή σχέση» ιεραρχικά για να κινούμαστε, στο ίδιο επίπεδο.

Πρώτα πάει η επικοινωνία, δεύτερος έρχεται ο σεβασμός μετά πάει η κατανόηση και τέλος στην τέταρτη, αλλά μη εξαιρετέα θέση, το καλό σεξ.

Και ενώ αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι απαρτίζουν μια σωστή ισορροπημένη σχέση , η Βασιλική και ο Δημήτρης έβλεπαν ότι η δική τους κάπου κόμπιαζε.

Γιατί μπορεί να είχαν φοβερή χημεία, άριστη επικοινωνία, σεβασμό και κατανόηση τυφλή απέναντι ο ένας στο άλλον, αλλά, όταν έφτανε το θέμα τους στο σεξ, όλη η χημεία πήγαινε περίπατο και αντί να ανατιναχθούν όλα τα «καυστικά υγρά» και να δημιουργηθεί η τέλεια αντίδραση που θα προκαλούσε έκρηξη μεγατόνων,  ακουγόταν μόνο ένα «τσιφ» όπως, όταν πέφτει, σταγόνα νερού πάνω στο καυτό μάτι της κουζίνας. Έτσι, τα φώτα έσβηναν.

Ο Δημήτρης γύρναγε πλευρό για να κοιμηθεί και η Βασιλική άναβε τσιγάρο.

Αν το καλό σκεφτείς όμως, το πρόβλημα αυτό δεν το έχει βιώσει μονό η Βασιλική αλλά και η κάθε εκκολαπτόμενη Βασιλική και  κάθε Δημήτρης. Και προφανώς και εγώ και εσύ . Έλα τώρα δεν  με γελάς έμενα παραδέξου το!  Αλλιώς να πάω σε μοναστήρι.

Βγάλε λοιπόν, το νύχι από το στόμα που το δαγκώνεις ενοχικά και φώναξε το.  Μοιράσου το μαζί μου.

Έτσι, το ζήτημα που προκύπτει σε μια τέτοια περίπτωση είναι μονό ένα. «Τι μπορείς να κανείς όταν έχεις μια πολύ καλή σχέση αλλά στο σεξ  δεν τα βρίσκετε;»

Πρώτα, θα σου δώσω την απάντηση που μου έδωσαν φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, όταν, λοιπόν τους έκανα την ερώτηση ψυχρά:  «Θα έμενες με κάποιον αν είχατε την τέλεια σχέση αλλά στο κρεβάτι δεν τα πηγαίνατε καλά;».

Όλοι, ομοφώνα απάντησαν ένα τεράστιο «όχι» . Και δίκαιο, έχουν άλλωστε. Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ένα μεγάλο κομμάτι που πρέπει να καλύπτετε σωστά από τον ερωτικό σου σύντροφο.

Βεβαία όσο προχωρούσε η ώρα και το αναλύαμε προέκυπταν συνέχεια προβληματισμοί και ενστάσεις για το θέμα. «Γιατί  σύμφωνα με τον «λαό» μπορεί, να μην τα βρίσκεις σεξουαλικά αλλά το κυρίαρχο κομμάτι για μια σωστή σχέση είναι η επικοινωνία και από την στιγμή που υπάρχει επικοινωνία τότε γιατί να διαλύσεις κάτι όμορφο;» είπαν κάποιοι.

Άλλοι, ήθελαν να διευκρινίσουν σε τι ηλικία, μπορεί να είσαι; «…γιατί αν είσαι 25 πιο εύκολα αφήνεις κάποιον που μπορεί να είχατε την επικοινωνία αλλά όχι το σεξ ώστε να το βρεις αλλού από όταν είσαι 40…» Από την άλλη πλευρά, άλλοι αναρωτήθηκαν ότι μπορεί να ισχύει και το αντίθετο.

Να έχεις, την  υπέρτατη σεξουαλική επαφή  αλλά από επικοινωνία μηδέν. Αν το πάρεις και από αυτή την οπτική γωνία δεν μπορεί να χτιστή μια σχέση.

Όπως και να το δούμε όμως από οποιαδήποτε πλευρά και τα δυο είναι προβληματικά μοντέλα σχέσεων. Γιατί το κάθε ερώτημα δημιουργεί αλλά υποερωτήματα και αυτά τα με τη σειρά τους, βρίσκουν απάντηση ανάλογα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε ένα.

Έτσι και η σχέση δεν μπορεί να είναι μόνο πλατωνική.

Πρέπει να είναι και γήινη και σαρκική, άρα και σεξουαλική και ερωτική.

Αν λοιπόν δεν τα πηγαίνουμε καλά στο σεξουαλικό τομέα τότε δεν έχουμε μια καλή σχέση. Έτσι ο σύντροφος είναι φίλος και όχι αγαπημένος. Ένας αγαπημένος έχει όλο το πακέτο. Έχει και την σχέση και την σεξουαλική ικανοποίηση…»

Άλλωστε η μόνη διάφορα που ξεχωρίζει έναν άντρα που είναι φίλος  με μια γυναίκα, από τον εραστή της, είναι ότι με τον εραστή υπάρχει η σεξουαλική έλξη και κατ επέκταση επαφή,  ενώ με  τον φίλο, όχι.

Φυσικά, αν νομίζεις ότι βρίσκεις την  σχέση σου καλά κρυμμένη μέσα στις παραγράφους αυτού του άρθρου τότε πολύ άπλα το μόνο που έχω να σε συμβουλέψω είναι να πράξεις όπως νιώθεις.

Αν πάλι περίμενες 10+1 τρόπους για να «σηκώσεις» το κάτω  κεφάλι ώστε να ξεβαλτώσει, η σχέση σας, λάθος λινκ, σόρρυ . Εν τέλει όμως, η καλύτερη τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις αν σέβεσαι τον εαυτό σου και τα θέλω του, είναι μία. Βάλτα κάτω και συζήτησε το θέμα με τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Αν δεν υπάρξει βελτίωση, αν αρνηθεί να ακούσει, αν δεν παίρνει από λόγια βρε αδελφέ, τότε νομίζω πως πρέπει να αλλάξεις λιμάνι. Αν πάλι βλέπεις πως κάτι αρχίζει να γίνεται, πως υπάρχει ενδιαφέρον αλλαγής από την άλλη μεριά και πειραματισμού, τότε Βάλτον κάτω και άλλαξε του, την οπτική.

 

 

Συντάκτης: Αλίκη Κρυωνά