Ίσως για να περάσει μια νύχτα μοναξιάς, ίσως για να ξεπεράσεις κάποιες καταστάσεις ή πολύ απλά γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά, μια τίμια ξεπέτα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Φυσικά, δε θα κρίνουμε ποτέ κάποιον που επέλεξε το συγκεκριμένο δρόμο, αφού ο καθένας έχει τους λόγους του για να το κάνει. Ίσως να μοιάζει και η εύκολη λύση, ο εύκολος δρόμος που οδηγεί αν μη τι άλλο σε σ3εξουαλική επαφή! Όσο όμως εύκολα και να δείχνουν τα πράγματα στην περίπτωση μιας ξεπέτας, άλλο τόσο είναι περίπλοκα. Γι’αυτο εδώ θα βρεις κάποιους βασικούς κανόνες που αν τους ακολουθήσεις σίγουρα η συγκεκριμένη νύχτα θα κυλήσει ομαλά και με επιτυχία.

 

1. Πού πας χωρίς προφυλ@κτικό;

Ξεκινώ με τον ίσως νούμερο ένα κανόνα για το σ3ξ της μιας νύχτας. Το προφυλ@κτικό δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο κολλητός σου! Η προφύλαξη φυσικά και συνίσταται σε κάθε σ3ξουαλική επαφή, στην περίπτωση όμως μιας ξεπέτας, επιβάλλεται! Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου, «γι’ αυτό υπάρχει και το χαπάκι της επόμενης μέρας» ή το γελοίο «θα προσέχουμε». Τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν μόνο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και από αφροδίσια νοσήματα, εκτός αν θέλεις φεύγοντας να πάρεις για παρέα ένα απ’ αυτά!

 

2. Μην έχεις τρελές απαιτήσεις

Κανένας δεν είπε πως το σ3ξ -κυρίως όταν πρόκειται για μια ξεπέτα– είναι και το καλύτερο. Μάλλον, το αντίθετο! Η οικειότητα και μόνο κάνει τη σ3ξουαλική επαφή πιο εκρηκτική, γι’ αυτό μην περιμένεις και πολλά από κάποιον που σε γνωρίζει μονάχα λίγες ώρες. Είναι καλύτερα λοιπόν να το προσπαθήσεις έχοντας μικρές προσδοκίες. Και πού ξέρεις, ίσως στην τελική να σε ξαφνιάσει κι ευχάριστα!

 

3. Ο καθένας κοιμάται σπίτι του

Το ξέρω είναι δύσκολο έως κι ακατόρθωτο. Μετά το σ3ξ, δύο πράγματα θέλεις: είτε ένα δεύτερο γύρο ή απλά να γυρίσεις πλευρό και να κοιμηθείς. Στην περίπτωση όμως που βρίσκεσαι στο σπίτι κάποιου απλά για ένα βράδυ, μην κάνεις το λάθος να διανυκτερεύσεις εκεί. Σκέψου πως το επόμενο πρωί, θα ξυπνήσεις σ’ ένα ξένο σπίτι, με έναν άγνωστο δίπλα σου, και το κυριότερο, χωρίς τις ανέσεις του σπιτιού σου. Το ίδιο ισχύει και για όταν βρίσκεσαι στον δικό σου χώρο. Μην αφήσεις τον άλλο να αποκοιμηθεί στο κρεβάτι σου. Όσο άβολο κι αν ακούγεται να διώχνεις κάποιον με το ζόρι, είναι το καλύτερο και για τους δύο. Βρες λοιπόν έναν ευγενικό τρόπο να το κάνεις, λέγοντας για παράδειγμα «θα προτιμούσα να κοιμηθώ μόν@ μου ή θα ήταν καλύτερα να ξυπνήσουμε χώρια το πρωί».

 

4. Ξεπέτες δεν κάνουμε με φίλους 

Αυτό πέφτει στα SOS! Δώσε στον εαυτό σου να καταλάβει πως ό,τι και να γίνει θα αφορά τη συγκεκριμένη νύχτα και μόνο. Σου το λέω, είναι πανεύκολο να μπει στη μέση το συναισθηματικό και να αρχίσεις να αισθάνεσαι περισσότερα για το άλλο πρόσωπο, περιπλέκοντας έτσι την κατάσταση· κράτα λοιπόν μια πισινή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπαίνεις σε μια διαδικασία ξεπέτας με κάποιο φιλαράκι ή έναν άνθρωπο που ξέρεις κι έχεις αισθήματα γι’ αυτόν.

 

5. Μη μιλήσεις γι’ αυτό

Όσο άνετα και να νιώθεις για τη νέα σου περιπέτεια, το να το συζητάς θα σου αυξήσει τις προσδοκίες, ή θα σου χαλάσει το όνειρο. Αν πάλι αισθάνεσαι τόσο οικεία με τα κολλητάρια και θέλεις να αναφερθείς και να διασκεδάσεις μαζί τους με τις ερωτικές σου ιστορίες τότε κάν’ το, τι να πω;! Εγώ όμως θα σε συμβούλευα να μην!

 

6. Κάν’ το ξανά

Μια φορά ίσο καμία φορά! Αν σε μια ξεπέτα έζησες κάτι που ίσως έδειξε να σε ενδιαφέρει ή να σε ιντριγκάρει, τότε δοκίμασέ το ξανά. Από την άλλη, να θυμάσαι ότ στη ζωή παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία- μην αγχωθείς λοιπόν αν κάτι δεν πήγε τόσο καλά την πρώτη ή τη δεύτερη φορά. Θα έρθουν κι άλλες, πολύ καλύτερες.

Όσο εύκολα και να βρεθεί στο δρόμο σου η ευκαιρία για μια ξεπέτα, να θυμάσαι τουλάχιστον τους βασικούς κανόνες ώστε τα πράγματα να κυλήσουν  χωρίς κακές εκπλήξεις. Μπορεί να εκπλαγείς βλέποντας ότι μια ξεπέτα μπορεί να οδηγηθεί σε μια σχέση ζωής, ή και το αντίθετο –αν και θα παραβίαζες έναν σημαντικό κανόνα. Όπως και να έχει, το σημαντικότερο είναι τη συγκεκριμένη βραδιά να την απολαύσεις και να σεβαστείς το πρόσωπο απέναντί σου.

Συντάκτης: Άντρεα Λαζαρίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου