Είναι φορές που αυτό που θες δεν είναι ένας άνθρωπος να σε πάρει αγκαλιά το βράδυ, να σου δώσει όρκους παντοτινής αγάπης και να κάνετε όνειρα και σχέδια για το μέλλον και την πορεία της κοινής σας ζωής. Είναι οι διάφορες φάσεις της ζωής μας που καθορίζουν τι ζητάμε και τι περιμένουμε από κάθε σχέση. Ένας δύσκολος κι επίπονος χωρισμός, μια καριέρα που κυνηγάς, διάφορα οικογενειακά προβλήματα, η ρουτίνα και το τρέξιμο της καθημερινότητας, η στάση ζωής σου μπορεί να σου δημιουργήσουν την ανάγκη να περάσεις καλά, να θέλεις μόνο ερωτικές επαφές γιατί δεν έχεις τον χρόνο ή τον χώρο για οτιδήποτε παραπάνω στη ζωή σου.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια άτομα που για τους λόγους τους θέλουν να περάσουν καλά. Να βρουν έναν παρτενέρ που αφού ξεκαθαρίσουν ότι βρίσκονται στη συγκεκριμένη φάση, θα του μιλήσουν γι’ αυτό που πραγματικά θέλουν. Επιθυμία τους να ξεδώσουν, να χαλαρώσουν, να ευχαριστηθούν το ερωτικό παιχνίδι και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Αν βρουν τον άλλον σύμφωνο τότε μια «σχεδόν σχέση» μόλις ξεκίνησε!

Πρόκειται για σχέσεις που έχουν ως γεννησιουργό δύναμη την επαφή. Είναι τίμιες, ειλικρινείς, αφού οι εμπλεκόμενοι έχουν ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής ότι αυτό που θέλουν είναι ο έρωτας και τίποτα παραπάνω. Χωρίς συναισθήματα και ρομαντισμούς απολαμβάνουν τη συντροφιά του ερωτικού παρτενέρ και παρέα επιδίδονται σε στιγμές ηδονής και απόλαυσης.

Φυσικά μια τέτοια σχέση θέλει κότσια και πλήρη συνειδητοποίηση και επίγνωση του πού πας να μπλέξεις. Πολλοί είναι αυτοί που στην πορεία μπερδεύονται, αφού η συχνή ερωτική επαφή πολλές φορές γεννά συναισθήματα, οπότε το παιχνίδι καταλήγει σε κάτι παραπάνω που ούτε οι ίδιοι μπορούν να προσδιορίσουν.

Για όσους όμως έχουν ξεκαθαρίσει πώς έχουν τα πράγματα και γνωρίζουν τι θέλουν και τι ζητάνε, οι σχεδόν σχέσεις είναι η ιδανική λύση. Μπορεί για πολλούς να αποτελεί ταμπού η σύναψη μιας καθαρά ερωτικής σχέσης, αλλά τις περισσότερες φορές είναι πιο ειλικρινείς από σχέσεις που στα λόγια μόνο βασίζονται στην αγάπη και τον έρωτα, ενώ αποδεικνύονται σε βάθος χρόνου προβληματικές. Είναι πιο ώριμο και αξιοπρεπές να μιλήσεις ανοιχτά σε έναν άνθρωπο για την επιθυμία σου να περάσεις καλά μαζί του, παρά να υπόσχεσαι γάμους και αιώνια αγάπη χωρίς να έχεις διαπιστώσει αν πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο με το οποίο θες να μοιραστείς το υπόλοιπο της ζωής σου. Πάντα, ωστόσο, πρέπει να μιλάς με σεβασμό προς τον άλλο γι’ αυτήν σου την επιθυμία, χωρίς να τον κάνεις να νιώσεις άβολα, μη ποθητός ή να τον φέρεις σε δύσκολη θέση.

Οι σχεδόν σχέσεις, λοιπόν, σε βοηθούν να αναζωογονηθείς και να ανέβεις ψυχολογικά. Δεν εμπλέκεσαι συναισθηματικά με τον άλλον. Τον σέβεσαι, σε σέβεται, απολαμβάνεται ο ένας την παρέα του άλλου αλλά μέχρι εκεί. Και φυσικά δεν κρατούν για πάντα. Σε βοηθούν να πας παρακάτω, να αντιμετωπίσεις μια φάση, να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις από δυσάρεστες κι αγχογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας. Σου δίνουν την ευκαιρία να περάσεις καλά και να συνεχίσεις το ταξίδι σου για τον επόμενο σταθμό.

Χωρίς ηθικές αναστολές, κόμπλεξ και συναισθηματισμούς μπορείς να απολαύσεις τα χάδια και τον έρωτα εκτός σχέσης χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος και τι θεωρείται σωστό. Αρκεί εσείς οι δυο να το απολαύσετε!

Συντάκτης: Γεωργία Ιορδανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.