Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

let05106

Σχέσεις. Και μάλιστα ερωτικές. Τίποτα πιο δύσκολο ανάμεσα στις ανθρώπινες συναναστροφές. Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις και με τον ίδιο τρόπο εξαφανίζονται. Τι γίνεται όμως όταν ο φαινομενικά ιδανικός σου σύντροφος κάνει την εμφάνισή του βρισκόμενος σε μια άλλη σχέση; Κακό timing, χαιρέκακη μοίρα ή απλή σύμπτωση;

Και όταν αποφασίζει να χωρίσει από την τωρινή του σχέση για να συνάψει επαφές και δεσμό μαζί σου; Τότε αλλάζει το πράγμα ή μήπως παραμένει η ζωή κρυμμένη πίσω από την κουρτίνα να τρίβει τα χέρια της και να γελάει ειρωνικά;

Ας το πάρουμε λιγάκι από την αρχή. Νιώθεις μοναδικά όταν ο άλλος σου υπόσχεται και εν τέλει καταλήγει να χωρίζει έχοντας κατά νου να είναι μαζί σου. Εξυμνείς τον εαυτό σου από το ψηλότερο βάθρο -και όχι άδικα. Δεν είναι λίγο κάποιος να διώχνει για πάρτι σου το μέχρι τώρα ερωτικό του ταίρι για να αφήσει χώρο σε σένα και να γίνεσαι ο πορθητής του κάστρου!

Παρόλα αυτά, δεν μοιάζει λίγο περίεργο το γεγονός πως μέχρι πρότινος είχε δεσμό με κάποιον άλλο και μόλις γνώρισε εσένα ανακάλυψε πως εκείνος ο δεσμός δεν κάλυπτε τις ανάγκες του; Ενδεχομένως να βρισκόταν σε τέλμα και η κορδέλα της λήξης να ήταν κοντά. Να έψαχνε μια αφορμή να χωρίσει. Καλά, πόσο δύσκολο είναι να πεις σε κάποιον πως δε σε καλύπτει πλέον η σχέση που έχετε; Πως είναι καλύτερα ο καθένας να ακολουθήσει το δικό του δρόμο και τη δική του πορεία; Και αν όντως είναι δύσκολο, γιατί βασανίζει το μυαλουδάκι του κάθε βράδυ ψάχνοντας αφορμές να μαλώσει και να αναγκάσει τον άλλο να  πει αυτό που φοβάσαι εκείνος να ξεστομίσει; Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση.

Μήπως αποζητά τη λεγόμενη σχέση της μαϊμούς; Που για να αφήσει ένα κλαδί έχει πιάσει ήδη το επόμενο. Μην τρελαίνεσαι, δεν είναι κακό. Όλοι περνάμε διαστήματα εσωτερικής αμφισβήτησης και χαμηλής αυτοπεποίθησης και αναζητούμε σιγουριά και σταθερότητα. Το να επιλέξει κάποιος εσένα ως το επόμενο βήμα του, δεν είναι κακό. Κακό είναι να θεωρείς πως εξαιτίας σου κάποιος αναπνέει. Πως είσαι ο λόγος της ύπαρξής του και η αιτία για να ζει.

Επιστρέφοντας στο κομμάτι της αφορμής, το γεγονός πως η αφεντιά σου στάθηκε η αιτία να πάρει την απόφαση να χωρίσει ρίχνει τον εξής προβληματισμό στο τραπέζι των σκέψεων: δεν ήταν ξεκάθαρος ως άνθρωπος στην προηγούμενη σχέση. Αν ήταν θα είχε συζητήσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που τον ταλάνιζαν και θα έληγε την σύμβαση πριν κάνεις εσύ την εμφάνισή σου. Γιατί επιλέγοντας να φλερτάρει με σένα, αφήνει να εννοηθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον μέχρι τότε σύντροφο.

Αυτομάτως αυτό σε κάνει να αναρωτηθείς αν και με σένα κάνει το ίδιο. Όταν θα υπάρξουν μαύρα σύννεφα στη δική σας σχέση, αν θα μείνει εκεί να τα αντιμετωπίσει ή αν θα ψάξει τον επόμενο παρτενέρ που θα ανταποκρίνεται στα δικά του θέλω και χωρίς να υπάρχουν ρωγμές; Γιατί ίσως και αυτός να είναι ένας από τους λόγους. Δεν μπορεί τις εντάσεις και δεν διατίθεται να διορθώσει τις πιθανές ρήξεις.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να παρομοιαστεί με το μικρότερο σωματίδιο της χημείας, το άτομο, που στον πυρήνα του βρίσκονται τα νετρόνια και πρωτόνια και εξωτερικά το τριγυρίζουν ηλεκτρόνια.  Εν δυνάμει δεν μπορούν να ελέγξουν τα ηλεκτρόνια, έχουν όμως τη δυνατότητα να αποφασίσουν το φορτίο των πρωτονίων και νετρονίων.

Για άλλους αποτελείς ένα απλό ηλεκτρόνιο και για άλλους ο πυρήνας.

Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη - Θάνου
Επιμέλεια κειμένου: Νικολέττα Βασιλοπούλου