ksenia322

Στο πλαίσια των one night stands αναγνωρίζεις κι εκτιμάς το γεγονός πως δε χρειάζονται δεσμεύσεις και συναισθηματισμοί, ούτε καν πολλά λόγια και συζητήσεις. Μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής ή με άμεση γνωριμία σε κάποιο χαλαρό κλαμπ σου παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες να διαλέξεις ένα ταίρι τόσο προσωρινό όσο κρατάει ένα βράδυ. Κυνικό για κάποιους, αλήθεια για εκείνους που ξέρουν τι αποζητούν απ’ την ερωτική τους ζωή και πόσα μπορούν ή θέλουν να προσφέρουν.

Κάποιοι βγήκαν από μια δύσκολη ή μακροχρόνια σχέση και το τελευταίο που επιθυμούν είναι η δέσμευση στην επόμενη. Χρειάζονται χρόνο και χώρο, να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν αβίαστα και χωρίς πολλές σκοτούρες να τα βρουν με τον εαυτό τους και γιατί όχι, να ξεδίνουν ερωτικά όταν τους καβλώσει. Άλλωστε η απομόνωση απ’ τη σχεσιακή φάση και τη συντροφικότητα δεν είναι απαραίτητο να σε αποξενώσει κι απ’ τη σαρκική επαφή.

Το one night stand ή το half night stand (όταν δε μένεις εκεί για να κοιμηθείτε παρέα, ντε) για πολλούς λειτουργεί σαν ένεση αδρεναλίνης σε περιόδους που έχουν πέσει σε ερωτικό κώμα. Μετά από ένα χωρισμό, η αυτοπεποίθηση χρειάζεται τόνωση και λίγο σπρώξιμο. Ενώ παράλληλα είναι ξέγνοιαστοι αφού δε δεσμεύονται.

Υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να μείνουν πιστοί σε έναν σύντροφο και στο ενδεχόμενο να προβούν σε απιστία, δημιουργούν ερωτικές εμπειρίες με ανθρώπους που δεν τους γνώριζαν πριν κι ίσως δε σκοπεύουν να κρατήσουν επικοινωνία μετά. «Ίσως» γιατί κατά καιρούς έχουμε ακούσει το σεξ της μιας βραδιάς να παίρνει παράταση και να εξελίσσεται σε σχέση. Επιστρέφοντας, λοιπόν, σε αυτό που λέγαμε πιο πάνω, οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ευελπιστούν κι επιθυμούν να κερδίζουν όλο και περισσότερες ερωτικές εμπειρίες.

«Σε έναν κόσμο που σου δίνει απλόχερα ευκαιρίες για περιστασιακό σεξ, γιατί να μην το εκμεταλλευτώ και να εξελιχθώ μέσα από αυτό;». Σκέψεις σαν κι αυτή σαφέστατα δεν είναι κατακριτέες. Αν δεν αποκτήσουμε εμπειρίες, ίσως μείνουμε με απωθημένα. Επομένως, αν είσαι ξεκάθαρος πρωτίστως σε σένα και δευτερευόντως στον άλλο, τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Θέμα επιλογών όλα και φάσης που βρίσκεσαι, αρκεί να γνωρίζει ο άλλος απ’ την αρχή τις προθέσεις σου και να συμβαδίζουν με τις δικές του.

Υπάρχουν κι αυτοί  που ο χρόνος τους, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είναι περιορισμένος και τελευταία στις ανάγκες τους βρίσκεται η δέσμευση και καμιά φορά ως και το ίδιο το σεξ. Το άγχος της δουλειάς λειτουργεί αποτρεπτικά για τη σύναψη ερωτικής σχέσης. Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για εξόδους και γνωριμίες. Στη χάση και στη φέξη μπορεί να βγουν με συναδέλφους ή φίλους μετά τη δουλειά για κάτι γρήγορο και χαλαρό και να καταλήξουν στο κρεβάτι με hangover δίπλα σε κάποιον που θα ορκίζονταν πως δεν έχουν ξαναδεί την όψη του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από έναν οργασμό. Δεν έχουν να περιμένουν κάτι και το σημαντικότερο, δεν το προσδοκούν.

Συνειδητή επιλογή τις περισσότερες φορές η λύση της ερωτικής συνύπαρξης με κάποιον άγνωστο και ταυτόχρονα αποδεκτή για εκείνον που ξέρει τι θέλει και τι αναζητά. Όπως κάθε επιλογή έχει συνέπειες έτσι και στο one night stand παράγοντες που δεν είχαν υπολογιστεί μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο. Ένας από αυτούς είναι η ματαίωση κι ο επαναπροσδιορισμός των «θέλω».

Κάποιοι αποφασίζουν πως τελικά δεν είναι αυτό που τους εκφράζει είτε γιατί είναι πιο ρομαντικοί και συναισθηματικοί, είτε γιατί έκαναν την επανάστασή τους, είτε γιατί είδαν πως κάτι τέτοιο δεν τους ταιριάζει και προτιμούν την εγκεφαλική διέγερση απ’ την πρόσκαιρη σωματική ευχαρίστηση. Μερικές φορές μάλιστα, η πλάστιγγα γέρνει προς την πνευματική επαφή κι όταν επέρχεται το ερωτικό κομμάτι, η εξέλιξη μπορεί να αποβεί μοιραία.

Στο παιχνίδι του έρωτα, άλλωστε, όλα μπορούν να συμβούν.

Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη - Θάνου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!