Το να προσελκύσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά δεν είναι για όλους μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν βέβαια tips και άπειρες συμβουλές και παρεμβάσεις από τους κολλητούς, ωστόσο η τίμια πρώτη προσέγγιση σε θέλει θαρραλέο και μόνο. Μέσα στους χιλιάδες τρόπους που χρησιμοποιούμε για να προσελκύσουμε το άτομο που μας αρέσει, βρίσκεται κι ένας τρόπος αρκετά ανορθόδοξος- θα τον χαρακτήριζε κανείς. Είναι η κατάσταση στην οποία ανοίγεσαι στον άλλο και του εξιστορείς ένα περίπλοκο, δυσάρεστο συνήθως ερωτικό σου ζήτημα. Είτε έχεις μια σχέση η οποία δεν πάει πολύ καλά είτε βρίσκεσαι σε μια κατάσταση η οποία είναι προβληματική.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια το γεγονός ότι συνήθως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή την τακτική για να προσελκύσουν ένα άτομο, παρουσιάζονται συνήθως ως τα θύματα της κατάστασης. Έτσι, ζητούν την παρηγοριά και συμβουλές από το άτομο που τους ενδιαφέρει και με αυτό τον τρόπο κάνουν το πρώτο βήμα, τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης. Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν πως εκτός από ανέντιμος και παραπλανητικός, ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης θα αποδειχθεί αποτυχημένος αφού αυτόματα μπαίνεις στο friendzone. Κι όμως υπάρχουν λόγοι που χρησιμοποιείται και ναι, είναι ένας τρόπος ο οποίος έχει ενώσει αρκετούς ανθρώπους ως ερωτικούς συντρόφους.

Με το να ξεκινήσεις να διηγείσαι το ερωτικό σου δράμα σε κάποιον ο οποίος δεν είναι φίλος σου, αυτόματα του δείχνεις πως όχι μόνο το εμπιστεύεσαι αλλά κι εκτιμάς τις συμβουλές του. Είναι το πρώτο υποσυνείδητο κομπλιμέντο που τον κάνει να αισθάνεται όμορφα και άνετα απέναντί σου. Το να του περιγράφεις σκηνικά τα οποία είναι πιο προσωπικά, στα οποία συνήθως εσύ αδικείσαι κατά κάποιο τρόπο, τον κάνει να νιώθει συμπάθεια και την ανάγκη να σου συμπαρασταθεί με κάποιο τρόπο. Το να ακούς με προσοχή τις συμβουλές του δηλώνει πως έχεις εμπιστοσύνη στην κρίση του και τον θεωρείς ικανό να διαχειριστεί μια προβληματική κατάσταση. Στην ουσία μέσα από μια απλά κίνηση, δείχνεις στο συνομιλητή σου πόσο πολύ τον θαυμάζεις, χωρίς να του το πεις στην ουσία.

Παρ’ όλο λοιπόν που παραδέχεσαι πως βρίσκεσαι σε κάποια ερωτική σχέση ή κατάσταση, δείχνεις παράλληλα τη διαθεσιμότητά σου αλλά χωρίς να το πεις κι αυτό ευθέως. Προσελκύεις τον άλλο με φιλικές προθέσεις αλλά ταυτόχρονα επισημαίνεις πως είσαι και σε φάση που μπορείς να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο αφού αυτό που έχεις δε σε καλύπτει. Δίνεις το πράσινο φως και περιμένεις, χωρίς ωστόσο να περιμένει ο άλλος κάτι από εσένα αφού έχεις ξεκαθαρίσει εικονικά τη θέση σου.

Είναι γνωστό επίσης πως οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μας ελκύει αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε. Με το να βάζεις αυτόματα κάποιον στο friendzone, χωρίς να έχει προηγηθεί ξεκαθάρισμα της σχέση σας είναι ένα στοιχείο που θα τον επηρεάσει ανεξάρτητα με τις αρχικές του προθέσεις. Μπορεί πράγματι να σε έβλεπε φιλικά μέχρι να τι επιβεβαιώσεις, ωστόσο με το που επιβεβαιώνεις κι εσύ, αυτόματα και λόγω εγωισμού, βάζεις τον άλλο σε σκέψεις. Ίσως δημιουργηθούν και κάποιες ανασφάλειες στην αρχή, είναι όμως για καλό σκοπό.

Είναι ένας τρόπος ο οποίος δεν έχει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού μπορεί πράγματι ο άλλος να δεθεί φιλικά μαζί σου και να καταλήξεις στο αντίθετο ακριβώς από αυτό που επεδίωκες. Ωστόσο, εάν τελικά «πετύχει» και καταλήξεις ζευγάρι με το σύμβουλό σου, έχεις κερδίσει αρκετά. Πρώτον, ξέρει ποια γεγονότα οδήγησαν στο τέλος την προηγούμενη αισθηματική σου ιστορία οπότε δε θα προσπαθήσει να αποφύγει την επανάληψη αυτών και δεύτερον, γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.  Είναι αρκετά σημαντικό όταν δημιουργείς μια σχέση να γνωρίζεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει ο άλλος μια κατάσταση, βοηθά στη μεταξύ σας επικοινωνία.

Είναι επομένως ένας έξυπνος τρόπος να προσελκύσεις κάποιον αφού αν όλα πάνε καλά, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσεις μια όμορφη σχέση. Από την άλλη ωστόσο, είναι ένας ύπουλος τρόπος ο οποίος αν δεν τον διαχειριστείς σωστά μπορεί να σε βάλει για πάντα στο friendzone με απολύτως δική σου ευθύνη. Δικό σου το ρίσκο, δικό σου και το αποτέλεσμα.

 

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου