«Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο. Δύο φιλάκια είναι λίγα, τι να πω. Τρία φιλάκια είναι λίγα πολύ λίγα. Δώσε μου τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ». Όπως λέει και το άσμα, ένα φιλί ποτέ δεν είναι αρκετό. Είναι σαν εθισμός. Το ένα φέρνει το άλλο και τα πολλά ακόμα περισσότερα. Κάποια στιγμή χάνεις το μέτρημα κι οδηγείσαι σε άλλη ατμόσφαιρα, με χιλιάδες πυροτεχνήματα ενθουσιασμού να σκάνε στον αέρα.

Αποτελεί τον ωραιότερο τρόπο έκφρασης της αγάπης, της τρυφερότητας κι όλων αυτών των όμορφων συναισθημάτων που ξεχειλίζουν απ’ τη χημεία δυο ερωτευμένων ανθρώπων. Με αυτό ξεκινάει η πρώτη τους ένωση. Σφραγίζει την έλξη κι εκμηδενίζει την απόσταση των σωμάτων και της αμηχανίας των πρώτων συναντήσεων. Εκείνο το φιλί που αιφνίδια ήρθε να απογειώσει τους καρδιακούς παλμούς σου στα ύψη, θα το σκέφτεσαι πάντα. Κάθε στιγμή θα αναπολείς το πρώτο φιλί και θα λαχταρούσες να μπορείς να το βιώνεις ξανά.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το πρώτο φιλί σημαντικό παράγοντα του ταιριάσματος και σημείο αναφοράς για το αν θα κολλήσει το ζευγάρι. Αν η συνταγή πετύχει, τότε τα φιλιά δεν έχουν τελειωμό. Κάθε ώρα και κάθε στιγμή ανακαλύπτεις αδυναμίες και φλογερές κρυψώνες. Αφορμές για πιο πικάντικα και παιχνιδιάρικα αγγίγματα και πειράγματα.

Υπάρχουν πολλών ειδών φιλιά. Εκείνα τα δειλά, που τα χείλη αγγίζονται διστακτικά και κρίνοντας απ’ την αντίδραση και την αλληλεπίδραση περνάνε στο επόμενο στάδιο, στο πιο θαρραλέο κι επίμονο φιλί. Τα φιλιά της καλημέρας και της καληνύχτας, που το καθένα έχει τη δική του μοναδική χάρη. Εκείνα τα τρυφερά, που σε αγκαλιάζουν με τον μοναδικό τρόπο τους και σου χαρίζουν ασφάλεια. Κι υπάρχουν κι αυτά, τολμηρά κι αισθησιακά φιλιά, που αγγίζοντάς σε σε ερωτογενείς ζώνες είναι ικανά να σε αποπλανήσουν.

Απ’ τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει κι οδηγείται στο λαιμό. Αγγίζοντας και μόνο αυτό το σημείο της επιδερμίδας, η αίσθηση είναι τόσο έντονη που δεν μπορείς παρά να αφεθείς στη μαγεία της. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί, να αποτραβηχτεί και να απομακρυνθεί, όταν τον φιλούν στο λαιμό. Κανείς δε θέλει να ξεφύγει από αυτό το μούδιασμα που σου διαπερνάει το σώμα και φτάνει ως τα άκρα. Η αίσθηση του τρέμουλου σε όλο σου το κορμί είναι τόσο καθηλωτική που, ό,τι κι αν σε απασχολεί εκείνη τη στιγμή, παγώνει τον νου. Η ηδονή παίρνει τη θέση κάθε άλλου συναισθήματος.

Είναι λες κι αφοπλίζονται όλες σου οι αισθήσεις, πέφτουν οι άμυνές σου. Δεν έχεις δύναμη για οποιαδήποτε άλλη κίνηση, σώμα και νους ξελογιάζονται. Ηθελημένα κλείνεις τα μάτια και το απολαμβάνεις. Η ανατριχίλα που σου προκαλούν τα χείλη στο σημείο πίσω και κάτω απ’ το αφτί είναι μοναδική, αλλά και πιο χαμηλά στο στέρνο. Σβήνεις αργά νιώθοντας την ηδονή και ζώντας τη στο έπακρο. Κι αφήνεσαι, γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή. Κάθε κομμάτι σου συμμετέχει ενεργά στην τελετουργία αυτή.

Όταν, δε, το φιλί αυτό συνοδεύεται κι από μικρές δαγκωματιές ή χρησιμοποιείται κι η γλώσσα, εκεί καταργείται κάθε δισταγμός. Καθηλώνεται ο νους, αφοπλίζεται το σώμα. Βιώνεις μια μικρή αισθησιακή ηδονή που είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια. Αποτελεί, ίσως, την πιο ερωτική έκφραση πόθου.

Το μαγικό πλεονέκτημα του φιλιού στο λαιμό είναι ότι κάθε φορά που το βιώνεις το συνοδεύει ένα αίσθημα πρωτόγνωρο. Είναι μια αίσθηση που εθίζει και δε συνηθίζεται, όσο διάστημα κι αν περάσει. Όσες φορές κι αν το γευθείς είναι σαν να είναι η πρώτη φορά.

Συντάκτης: Μαίρη Νταουξή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη