Article of the day: Η Ταρασία Γεωργιάδου προτείνει μονοήμερες στη Βόρεια Ελλάδα! Δες εδώ!

%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%b7%ce%b8

Μέχρι σήμερα έχεις σίγουρα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους. Με άλλους έχεις νιώσει να ταιριάζεις από την πρώτη στιγμή που ανταλλάξατε ένα αδιάφορο «γεια» και με άλλους, παρ’ότι βρεθήκατε να μοιράζεστε μια κοινή πορεία, αυτή έμεινε για πάντα παράλληλη. Δεν καταφέρατε ποτέ να τα βρείτε ουσιαστικά.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να γνωρίσεις και να καταλάβεις ότι αποτελούν το alter ego  σου. Είναι αυτοί με τους οποίους επικοινωνείς σ’ ένα άλλο επίπεδο. Είναι άνθρωποι που η πνευματική σας σύνδεση σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι αν όντως άκουσες αυτό που σκεφτόσουν ή αν προτρέχει ο νους σου και νομίζεις ότι το άκουσες.

Αυτούς τους ανθρώπους συνήθως τους αναγνωρίζει το ένστικτό σου. Τουλάχιστον στην αρχή, αυτό και μόνο σε κάνει να έρθεις πιο κοντά με κάποιον που δε γνωρίζεις τίποτα παραπάνω γι’ αυτόν, εκτός από τα πολύ βασικά του στοιχεία, όπως  όνομα κι επάγγελμα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί ποτέ με την λογική, ούτε μπορείς ν’ απαντήσεις στον φίλο σου που θ’ αναρωτηθεί τι σε τραβάει κοντά σε κάποιον που μόλις γνώρισες. Όμως ενστικτωδώς και μόνο, ξέρεις ότι σε σκέφτεται και σε καταλαβαίνει.

Κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο και λόγο, μ’ αυτόν τον άνθρωπο που γνωρίζεις τόσο λίγο, νιώθεις απόλυτη εξοικείωση. Νιώθεις σαν να τον γνωρίζεις χρόνια κι έχει μάθει τα πάντα για εσένα. Πώς πρέπει να σου μιλήσει, πώς πρέπει να σου συμπεριφερθεί, πώς να σε κάνει να νιώσεις άνετα μαζί του. Και ναι, αυτό που άλλοι που συναναστρέφεσαι κάθε μέρα, χρόνια τώρα δεν το έχουν καταφέρει, το alter ego σου το πέτυχε πολύ γρήγορα. Σε έκανε να νιώσεις ασφαλής μαζί του.

Δε σταμάτησε εκεί όμως η επικοινωνία σας. Διότι η εμπιστοσύνη ήρθε χωρίς καν να έχεις μοιραστεί μυστικά μαζί του και να έχεις τσεκάρει την εχεμύθειά του. Παρατήρησες πώς κινείται με τους υπόλοιπους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή του και πίστεψες πολύ γρήγορα ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης σου. Όλα δείχνουν ότι δε θα πέσεις έξω. Έτσι νιώθεις τουλάχιστον.

Σιγά σιγά αναπτύσσονται μεταξύ σας συζητήσεις που ξεκινούν από μια λεπτομέρεια κι εσείς τις απογειώνετε. Φτάνεις στο τέλος της κουβέντας και δε θυμάσαι από πού ξεκίνησε. Κάθεστε και μιλάτε με τις ώρες. Ο χρόνος πολύ σχετικός- σαν να σταματάει ή να μην υπάρχει.Με τον άνθρωπο αυτό όμως, υπάρχουν κι οι στιγμές που μπορεί να μη μιλήσεις καν. Κι αυτή είναι η πιο ουσιαστική φάση που μπορείς να κατανοήσεις απόλυτα το συναισθηματικό, πνευματικό κι αόρατο δέσιμό σας. Μπορεί να μην ανταλλάξετε ούτε μια κουβέντα. Να έχετε μέρες να επικοινωνήσετε. Να νιώθει και να νιώθεις όμως, ότι κάτι τον απασχολεί και να μην πέφτεις τις περισσότερες φορές έξω.

Λένε ότι για όλους υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος στον κόσμο. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή η ζωή θα σας φέρει κοντά, ώστε να γνωριστείτε έστω και για λίγο. Πολλές φορές οι άνθρωποι, έχοντας την ανάγκη να νιώθουν ότι κάποιος τους καταλαβαίνει απόλυτα, προσπαθούν πολύ, υιοθετούν τα πιστεύω άλλων και τα κάνουν δικά τους, προκειμένου να νιώσουν ότι ταιριάζουν, ότι συνδέονται μαγικά. Αυτό όμως δε θεωρείται αόρατο δέσιμο. Αυτό είναι μόνο συμβιβασμός, ή και προσαρμοστικότητα αν θες, δεν είμαι όμως αυτό που συζητάμε.

Το μαγικό συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που δε γνωρίζεις τα θέλω και τις απόψεις τους κι όμως βρίσκονται εκεί να σε νιώθουν, να σε καταλαβαίνουν. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν την τύχη να γνωρίσουν και κυρίως ν’ αναγνωρίσουν το συναισθηματικά αόρατο δέσιμο τους μ’ έναν άλλο άνθρωπο. Αν ανήκεις στους λίγους τυχερούς, μην το προσπεράσεις, μη σε φοβίσει, μη βιαστείς να του βάλεις ταμπέλα. Κράτησέ το και πήγαινέ το βήμα βήμα, όπως έρχεται. Αβίαστα. Έχεις την τύχη να υπάρχει ένας άνθρωπος στη ζωή σου, που επικοινωνείτε σ’ ένα άλλο επίπεδο.  Αντανακλάται σ’ αυτόν η ψυχή και το μυαλό σου. Ο χρόνος θα σου αποδείξει ότι δένεστε ουσιαστικά. Άφησέ το να υπάρχει, ξέρει πού πρέπει να πάει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νατάσα Αυγούστη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου