«Σχέσεις πολύπλοκες». Ίσως κι η πιο χαρακτηριστική περιγραφή για τις ερωτικές. Και πώς να μην είναι, αφού αυτές είναι κι οι πιο πικάντικες, ιδιαίτερες και βασανιστικές. Πώς να μην τα κάνουν όλα κουβάρι, όταν η δυσκολία αποκτά γλύκα, το κρυφτό ερωτισμό και το παράνομο γίνεται ξαφνικά κι αφροδισιακό;

Από την αρχή γνώριζες ότι δε θα βγει πουθενά. Μπορεί να μην ήθελες να βγει κάπου. Ήταν το κάτι διαφορετικό στη ζωή σου, που αποκαλούσες «αλατοπίπερο» και τώρα μοιάζει σα να έχει πέσει όλο το καυτό τσίλι πάνω σου και σ’ έχει κάψει. Ξεκίνησες κάτι χαλαρό και συμφωνημένο από την αρχή του. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, περιορισμοί κι υποχρεώσεις, είπατε. Δεν υπάρχουν κι απαιτήσεις. Κι ενώ το έβλεπες να πηγαίνει αρχικά όπως ακριβώς το είχες υπολογίσει, συμβαίνει κάτι που σου κινητοποιεί αντιδράσεις. Αρχίζεις να νιώθεις ζήλια και θυμό. Ξεκινάει να σου λείπει. Να θέλεις γιορτές κι επετείους. Κυριακές κι απογεύματα. Βόλτες με παγωτό και σειρές στο νέτφλιξ. Θέλεις τις στιγμές αφού ξαναμπούν τα ρούχα κι όχι μόνο εκείνες που θα βγουν.

 

 

Μπορεί για μερικούς, αυτό ακριβώς το σημείο να είναι που κάνει τη σχέση ν’ αποκτάει και περισσότερο ενδιαφέρον. Γι’ άλλους, μπορεί να γεννήσει φόβο ή να αποτελλέσει λόγο να το τελειώσουν. Άλλοι πάλι πιάνονται στα πράσα, καθώς δεν είδαν την εμπλοκή να έρχεται κατά πάνω τους. Βλέπεις, τα συναισθήματα δεν τα καθορίζεις όπως σε συμφέρει πάντα κι ούτε μπορείς να τα προβλέψεις. Όσο έμπειρος και να είσαι και να πιστεύεις ότι εσύ θα το ελέγξεις, μπορεί τελικά να νιώσεις ότι μ’ έναν άνθρωπο αρχίζεις να ταιριάζεις πολύ. Πολύ και σε όλα τα επίπεδα. Συναισθηματικά, ερωτικά, φιλικά.

Εκεί πια μιλάμε για μια «πολύπλοκη» σχέση. Αυτή που σε κάνει ν’ αναθεωρείς τα δεδομένα σου και που κάνει τη ζωή σου άνω κάτω. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο ότι μια πολύπλοκη ερωτική σχέση ιντριγκάρει τον εγκέφαλό μας. Αυξάνει την αδρεναλίνη μας. Η σχέση αυτή διεγείρει τη φαντασία μας γιατί καλύπτει μεγάλο φάσμα των αναγκών μας για επικοινωνία και σύνδεση. Ουσιαστικά εκ προοιμίου η «μη κανονικότητά» της την κάνει να λειτουργεί αφροδισιακά για όποιον τη ζει. Δεν υπάρχουν κανόνες ν’ ακολουθήσεις. Σε θέλω, με θέλεις και για όσο κρατήσει το πάθος. Εδώ η πολυπλοκότητα έρχεται όταν εμπλακεί το συναίσθημα. Όταν αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι συναισθηματικά για τον άλλον ενώ δεν ήταν ποτέ στο σενάριο που φτιάξατε εξ αρχής.

Αν είσαι δε από τη μεριά του θεατή, μια πολύπλοκη σχέση έχει ζουμί. Θέλεις ν’ ακούσεις γι’ αυτή και να μάθεις τη συνέχειά της. Έχει ίντριγκα, σασπένς κι ανατροπές. Δεν είναι μια απλή περιπέτεια που φαίνεται να έχουν χιλιάδες άνθρωποι γύρω σου, απ’ αυτές που η πολυπλοκότητά τους φτάνει μέχρι εκεί που μπορείς ν’ απομυθοποιήσεις τη σχέση για να τη ζήσεις στην απλότητά της. Όχι αυτή η σχέση δε θα δώσει καμία εύκολη απάντηση. Δε θα σε κάνει να μπορείς να ζήσεις χωρίς να μάθεις τη συνέχεια. Θα σε τραβάει στον βυθό χωρίς να έχεις ιδέα αν θα ξαναβγεις στην επιφάνεια.

Μια σχέση μπορεί ν’ αποδειχθεί και μοιραία, μπορεί όμως και ζωής. Η πιο ιντριγκαδόρικη, αφροδισιακή και τελικά πολύπλοκη σχέση. Εκείνη που θα έχει τη γλύκα της φιλίας, τη φροντίδα του γονιού, τη λαγνεία των εραστών και την καφρίλα της παρέας. Εκείνη που όταν σε ρωτούν τι είστε, δε θα μπορείς να απαντήσεις τίποτα λιγότερο από «τα πάντα».

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νατάσα Αυγούστη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου