Το να κάνεις καινούρια σχέση είναι μια ιστορία με πολλά κεφάλαια. Ένα από αυτά είναι η σχέση που θα αναπτύξεις με την παρέα του συντρόφου σου. Αυτή είναι μια μάχη κομβικής σημασίας που παίζει τεράστιο ρόλο στην έκβαση της σχέσης σου. Θα δούμε, λοιπόν, 10 τρόπους με τους οποίους μπορείς να κερδίσεις αυτή τη μάχη. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Αφιέρωσέ τους χρόνο

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που να μην τον αγγίζει η σημασία. Πάρτε τα μέλη της παρέας και αφιερώστε χρόνο να τους ακούσετε, να τους μάθετε, να τους δώσετε την ευκαιρία να ανοιχτούν. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους; Ανοίξτε τους συζήτηση χωρίς να χρησιμοποιήσετε το σύντροφό σας ως συνδετικό κρίκο. Στείλτε ένα μήνυμα να τους ζητήσετε την άποψή τους σε έναν τομέα που έχουν εμπειρία. Όλα αυτά βάζουν τις βάσεις για να χτιστεί μια σχέση με βάθος, μια σχέση πέρα από τα τυπικά «Γεια σου, τι κάνεις;».  

2. Αυτοσαρκασμός

Αυτό είναι μεγάλη ικανότητα που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε πολλές καταστάσεις στη ζωή. Το να μπορείς να αυτοσαρκαστείς, να είσαι ο πρώτος που θα δεις την αστεία πλευρά των μειονεκτημάτων σου, είναι πλεονέκτημα. Να μην παίρνεις τα πάντα στα σοβαρά και να έχεις το χιούμορ να διαχειριστείς τα λάθη σου. Με αυτό τον τρόπο γίνεσαι πιο προσιτός, επιτρέπεις σε άτομα που δε σε ξέρουν καλά να ανοίξουν δίοδο επικοινωνίας μαζί σου. 

3. Οργάνωσε ομαδικές δραστηριότητες

Πάρε την πρωτοβουλία να τους φέρεις όλους κοντά. Πάρε το τηλέφωνο και κλείσε μια εξόρμηση στο βουνό, μια μέρα σε υδροπάρκο, ένα σαββατοκύριακο σε ξενοδοχείο ή ένα απλό τραπέζι σε εστιατόριο. Δείξε πως σου αρέσει το σύνολο της παρέας που εντάσσεσαι και έχεις την ηγετική ικανότητα να οργανώσεις δραστηριότητες που θα γεννήσουν αξέχαστες στιγμές και αναμνήσεις.

4. Αγάπα το ταίρι σου

Το να βλέπουν το φίλο/φίλη τους χαρούμενο και ευτυχισμένο είναι η μεγαλύτερη προϋπόθεση να τους κερδίσεις. Η φιλία είναι δεσμός που συγκρίνεται μόνο με την οικογένεια. Τα άτομα που απαρτίζουν την παρέα του συντρόφου σου είναι οικογένεια και το κύριο μέλημά τους είναι να στηρίζουν και να υποστηρίζουν το φίλο τους. Με το να είσαι σωστός και δοτικός μέσα στη σχέση σου έμμεσα χτίζεις και σχέση με την παρέα. 

5. Να είσαι η Ελβετία σε περίοδο διαμάχης

Εδώ είναι λίγο λεπτό το θεματάκι μας. Αυτό που σίγουρα δεν εννοώ είναι να είστε άβουλοι όταν γίνει κάτι. Αυτό που εννοώ είναι να είστε δίκαιοι, ψύχραιμοι και ενωτικοί.  Όσο περνάει ο καιρός σε μια σχέση, τόσο περισσότερο θα γίνεσαι μέλος της παρέας και θα εκτίθεσαι σε θέματα και συζητήσεις που αφορούν το σύνολο της παρέας. Ως καινούριο μέλος είναι σημαντικό να προσέξεις πώς και πότε θα εκφέρεις γνώμη για αυτά που θα εκτυλίσσονται κατά καιρούς. Σε περίπτωση διαπληκτισμού και παρεξήγησης δύο μελών της παρέας, σοφό θα ήταν να μην πάρεις την πλευρά του ενός, έστω κι αν είναι ξεκάθαρο πως ο ένας φταίει και ο άλλος όχι. Ο ρόλος σου δεν είναι να σπείρεις τη διχόνοια, αλλά να φτιάξεις τις σχέσεις της παρέας και να τους φέρεις κοντά. Μίλα τους και προσπάθησε να τους πείσεις να αφήσουν εγωισμούς στην άκρη και να βρουν τρόπο να το λύσουν. 

6. Να μην είσαι πάντα εκεί

Όσο και να σε συμπαθήσουν, όσο αγαπητός και να γίνεις, ποτέ δε θα είσαι μέρος και μέλος της original παρέας. Δώστε τους χρόνο σαν παρέα και να ενθαρρύνετε το ταίρι σας να περνάει χρόνο με του φίλους τους χωρίς να είστε κι εσείς εκεί. Η οικειοθελής απουσία σας μπορεί να παίξει το δικό της μεγάλο θετικό ρόλο.

7. Άνοιξε τα χαρτιά σου

Η εγκαρδιότητα και η αμεσότητα είναι μεγάλα προσόντα. Αν πραγματικά θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση με τα άτομα που το ταίρι σας θεωρεί δεύτερη οικογένεια, τότε μην κρατήσετε τίποτα πίσω. Μην είστε διστακτικοί και ανοιχτείτε από την αρχή με τον ίδιο τρόπο που θα ανοιγόσασταν στους τους δικούς σας φίλους. Η ειλικρίνεια πάντα εκτιμάται και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

8. Αφήστε και κάτι να περάσει ασχολίαστο

Δεν έχουμε χημεία με όλους και θα ήταν και λογικό να είχαμε. Πολύ πιθανόν τα χνώτα σας να μην ταιριάξουν με ένα ή και περισσότερα μέλη της παρέας. Μπορεί να έρθει και η στιγμή που θα πουν κάτι που περιέχει και λίγο μπαρούτι. Μη δώσετε φωτιά, μη δώσετε προεκτάσεις. Να κάνετε πως δεν ακούσατε, πως δεν καταλάβατε. Η παρέα του συντρόφου σας δεν προσφέρεται για προστριβές. Ο ρόλος σας δεν είναι αυτός. 

9. Οι πόρτες του σπιτιού σας να είναι πάντα ανοιχτές

Είναι κάποια άτομα που στο σπίτι μας πρέπει να έχουν αντικλείδι και η παρέα του συντρόφου σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό να τους κάνεις να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι στο σπιτικό σου. Να τους κάνεις να νιώσουν πως δεν τους έχεις κλέψει το φίλο τους, μα τον έχεις δανειστεί όταν δεν είναι μαζί τους. Το σπίτι σου είναι και σπίτι τους.

10. Σεβάσου το χιούμορ της παρέας

Κάθε παρέα έχει το χιούμορ και τη γλώσσα της. Μην τα αποδοκιμάσεις και μην τα σνομπάρεις. Αν θέλεις πραγματικά να σε δεχτούν θα πρέπει να μιλήσεις τη γλώσσα τους και να τους δείξεις πως θέλεις κι εσύ να είσαι μέλος της δικής τους «αγέλης». 

Συντάκτης: Αντώνης Καζούλης
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.