Εδώ και πολύ καιρό βλέπω σε ρολόγια, τηλέφωνα και πινακίδες αυτοκινήτων, συνεχόμενους αριθμούς. Για παράδειγμα βλέπω 1:11, 3:33, 10:10, 11:11. Αρχικά δεν μου έκανε κάποια εντύπωση. Όταν, όμως, οι αριθμοί αυτοί συναντούσαν τα μάτια μου όλο και πιο συχνά, τότε μ΄ έπιασε η περιέργεια. Αναρωτιόμουν αν αυτό που αντικρίζω σημαίνει κάτι. Απ΄ την άλλη υπήρξαν φορές, που στο μυαλό μου στριφογύριζαν σκέψεις κι ερωτήματα για κάποιο προσωπικό ζήτημα, που μ΄ απασχολούσε. Ξαφνικά άκουγα στην τηλεόραση μια ατάκα από ένα σήριαλ, που εκείνη την ώρα έπαιζε και σαν να σχημάτιζε μια απάντηση σ΄ αυτό που σκεφτόμουν. Άλλες πάλι φορές, ερχόταν στο μυαλό μου ένα τραγούδι και ξαφνικά μετά από δευτερόλεπτα το άκουγα στο ραδιόφωνο. Η περιέργειά μου να μάθω γινόταν ολοένα και πιο έντονη.

Ξεκίνησα, λοιπόν απ΄ το ίντερνετ. Μετά το έψαξα και σε βιβλιοπωλεία, εξειδικευμένα στην ψυχολογία, τον εσωτερισμό και το μυστικισμό. Μου έκανε, πραγματικά, ιδιαίτερη εντύπωση το πλήθος των πληροφοριών για το θέμα αυτό. Όπως κι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες, τις οποίες κι έχουν καταγράψει.

Κάποιες απαντήσεις έρχεται να δώσει η θεωρία της συγχρονικότητας. Σύμφωνα με το δημιουργό της, Carl Jung, θεμελιωτή της Αναλυτικής Ψυχολογίας, πρόκειται για μια θεωρία που βρίσκει ένα λόγο σε ό,τι μπορεί να συμβαίνει.  Ο ίδιος έχει γράψει ότι: «Η συγχρονικότητα είναι μία, πάντα παρούσα, πραγματικότητα για εκείνους που έχουν τα μάτια να τη δουν». Έλεγε, μάλιστα ότι η συνείδηση δεν μπορεί να υπάρξει από μόνη της. Κι ότι έχει ανάγκη την αναζωογονητική πνοή του ασυνείδητου. Κατά τη θεωρία αυτή, υπάρχει μια αναιτιώδης αρχή, η οποία συνδέει γεγονότα με παρόμοια σημασία, ανάλογα με τη χρονική σύμπτωσή τους κι όχι με τη σειρά που αυτά εμφανίστηκαν. Πιο απλά, το ανθρώπινο μυαλό συγχρονίζεται με τον φαινόμενο κόσμο που το ίδιο αντιλαμβάνεται. Έτσι ξεκινά να βλέπει συγχρονικότητες με αριθμούς, γεγονότα, τραγούδια, μηνύματα ή ακόμη και μ΄ άλλους ανθρώπους. Για παράδειγμα σκέφτομαι κάποιον που έχω καιρό να δω και μετά από λίγο τον συναντώ μπροστά μου. Τη στιγμή εκείνη είμαι συντονισμένη στην ίδια συχνότητα με τον άλλον, κι η συγχρονικότητα λειτουργεί ώστε να μας φέρει σ΄ επαφή. Ή, κάποιοι  άνθρωποι, που ξυπνούν μέσα στο βράδυ, την ίδια πάντοτε ώρα και βλέπουν συνεχώς στο ψηφιακό τους ρολόι το 03:33.

Άλλες πάλι θεωρίες το εξηγούν ως επικοινωνία με τους πνευματικούς οδηγούς μας· μια ανώτερη πηγή, οι φύλακες άγγελοί μας, που προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να έρθουν σ΄ επαφή μαζί μας και να μας αφυπνίσουν. Τις περισσότερες φορές δε δίνουμε σημασία, επειδή το θεωρούμε απλώς τυχαίο. Όμως, σύμφωνα, με συγγραφείς, πνευματιστές και θεραπευτές όλο αυτό το εκπληκτικό, πραγματικά, φαινόμενο συμβαίνει όταν οι άνθρωποι εξελίσσονται σε πνευματικό επίπεδο. Αποτελεί, δηλαδή, μια συνειδητοποίηση. Η πραγματικότητα που ζούμε, αποτελείται από έναν κώδικα αριθμών. Όλα είναι αριθμοί κι αριθμητικοί κώδικες που καθορίζουν την υπόστασή μας. Φαίνεται παράξενο, όμως σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται απ΄ την ημερομηνία και τη χρονολογία γεννήσεώς του, δηλαδή επί της ουσίας από αριθμούς. Το ανθρώπινο dna είναι αριθμός. Οι αριθμοί αυτοί ενεργοποιούνται από ψηφιακούς κώδικες σε συγκεκριμένη συχνότητα και ώρα. Κι αυτοί οι κώδικες είναι που αφυπνίζουν το ανθρώπινο μυαλό, ώστε ν΄ αλλάξει για να εξελιχθεί.

Ο Πυθαγόρας έχει πει ότι όλα στο σύμπαν είναι ακριβέστατα μαθηματικά. Κι ότι ο κάθε αριθμός έχει τη δική του δόνηση και το δικό ξεχωριστό νόημα. Κάποιες έρευνες έχουν καταγράψει ότι μόλις κάποιος δει για πρώτη φορά το 11:11 από ΄κει κι έπειτα συνεχίζει να βλέπει διάφορες ακολουθίες αριθμών, που επαναλαμβάνονται.  Μάλιστα ο αριθμός 11 έχει έντονη ενέργεια και δόνηση. Όταν κάποιος, λοιπόν, δει το 11:11 σημαίνει ότι το ταξίδι της πνευματικής του αφύπνισης μόλις ξεκίνησε. Λέγεται, μάλιστα, ότι τη στιγμή εκείνη, η συγχρονικότητα επικεντρώνεται στις σκέψεις μας και συντονίζεται μαζί τους, ώστε να τις κάνει πραγματικότητα. Γι΄ αυτό κι ισχυρίζονται ότι μόλις δεις την αριθμητική αυτή ακολουθία, πρέπει να έχεις μια ευχή έτοιμη για να τη φωνάξεις δυνατά. Αρκεί να επικεντρωθείς μόνο σε όσα αληθινά επιθυμείς κι όχι σε όλα όσα φοβάσαι. Όταν φτάσεις στον προορισμό του 11:11, τότε τα σημάδια θα συνεχίζουν να εμφανίζονται μπροστά σου, με άλλες αριθμητικές ακολουθίες. Η καθεμία με το δικό της διαφορετικό νόημα.

Μικρά, λοιπόν, σημάδια που το σύμπαν, ο Θεός, οι φύλακες άγγελοί μας, μία ανώτερη δύναμη μας στέλνουν. Είναι σαφές και σεβαστό ότι εμείς οι ίδιοι, είμαστε αυτοί που πάντοτε επιλέγουμε τι θα πιστέψουμε. Το βέβαιο πάντως είναι ότι, σχεδόν, όλοι γνωρίζουμε πως πράγματι υπάρχει κάτι πολύ ανώτερο από εμάς. Και για το οποίο οφείλουμε να νιώσουμε ευγνωμοσύνη.

Θεωρώ ότι πολλοί είτε έχετε δει είτε αισθανθεί τέτοιου είδους σημάδια. Το αν τελικά είναι συμπαντικά μηνύματα ή καθαρές συμπτώσεις δεν μπορεί με ακρίβεια να το γνωρίζει κανείς. Ίσως γιατί το ταξίδι αυτό της συνειδητοποίησης είναι μοναχικό κι έτσι, μάλλον, πρέπει να ΄ναι. Ίσως, πάλι, επειδή πρέπει ν΄ αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις συμπαντικές ενέργειες και στη δύναμη του ανθρώπινου νου.

 

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου