Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, τις μαζέψαμε για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Ήρθε κι έχει σκοπό να μας σώσει. Μια εφαρμογή που κυριολεκτικά σώζει ζωές, το «Ι Save Lives», είναι διαθέσιμη εδώ και μερικές μέρες στα κινητά μας τηλέφωνα. Μην ξεχνάτε όμως πως ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και το μόνο που χρειάζεσαι αν βρεθείς μπροστά σε περιστατικό ανακοπής είναι ψυχραιμία και δυο χέρια μέχρι να φτάσει βοήθεια.

 

2. Υγρό το κλίμα στη Φλόριντα, αλλά ο τελειόφοιτος Zander Moricz φαίνεται να το απολαμβάνει παρέα με τις μπούκλες στα μαλλιά του. Κι ενώ ο διευθυντής του σχολείου τον προειδοποίησε να μην αναφέρει στην ομιλία του τη λέξη «γκέι» εκείνος βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο να μην τον κάνει. Εκμεταλλεύτηκε τις «μπούκλες» του αλληγορικά –τηρώντας την υπόσχεσή του– μιλώντας γι’ αυτόν, σε απάντηση στον νόμο “Don’t Say Gay” που ψηφίστηκε.

closeup photo of multicolored stripe flag

 

3. Αν βρεθείς στα πανέμορφα Φιλιατρά της Μεσσηνίας ξέκλεψε μια ώρα διαβάζοντας ένα όμορφο βιβλίο στη δροσιά στο περίπτερο με όνομα «Περί…Βιβλίων». Η ανάγκη δημιουργίας μιας δανειστικής βιβλιοθήκης στα Φιλιατρά οδήγησε σε αυτή την πρωτότυπη ιδέα, ίσως μοναδική στην Ελλάδα.

 

4. Καλεσμένος στην εκπομπή «Κυψέλη», ο ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς μάς συγκίνησε περιγράφοντας τη συγκίνηση που νιώθει όταν βλέπει τον γιο του να χορεύει μπαλέτο. Ένας γονιός που στηρίζει το ταλέντο του παιδιού του και δεν μπαίνει εμπόδιο στα όνειρά του δεν μπορεί παρά να αποτελεί παράδειγμα.

 

5. «Τουρισμός για όλους» και ένα πρόγραμμα επιδότησης τουριστικών δαπανών. Μια ψηφιακή κάρτα – ανάσα για τους δικαιούχους που σκέφτονται μια καλοκαιρινή εξόρμηση έρχεται να βοηθήσει εκείνους που ποθούν να βρεθούν παραλία, αλλά η τσέπη τους δεν μπορεί να το υποστηρίξει.

six clear glass mason jars filled with juice on black table

 

6. «Μόνο το ναι σημαίνει ναι». Η Ισπανία κάνει τη διαφορά με νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει βιασμό οποιαδήποτε πράξη ερωτικού περιεχομένου χωρίς συναίνεση. Επιτέλους! Ας ελπίσουμε ν’ ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, ώστε στον έρωτα να μη χωράει η εκμετάλλευση και να το απολαμβάνουν κι οι δύο.

 

7. Τα παιδιά όταν θέλουν μπορούν να γίνουν αρκετά σκληρά. Αυτό το επιβεβαιώνει ένα περιστατικό σε σχολείο στο Κολοράντο που ένας μαθητής, ο 12χρονος Brody Ridder, ζήτησε απ’ τους συμμαθητές του να γράψουν στο σχολικό του λεύκωμα και μόνο ένας εξ αυτών ανταποκρίθηκε θετικά, δίνοντάς του την ευχή να αποκτήσει περισσότερους φίλους. Ωστόσο, όταν το περιστατικό έγινε γνωστό σε μεγαλύτερα παιδιά, εκείνα έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, αποδεικνύοντας πως τα παιδιά μπορούν να δώσουν και ένα μεγάλο μάθημα ζωής που δεν είναι άλλο από την αξία της φιλίας.

four children standing on dirt during daytime

 

8. Το Disney+ φτάνει επιτέλους και στην Ελλάδα και μας έδωσαν ήδη μια γεύση απ’ τις ταινίες που θα έχουμε τη δυνατότητα ν’ απολαύσουμε. Ανυπομονούμε πώς και πώς να λιώσουμε κάτω απ’ το κλιματιστικό με back to back ταινίες που ξαναβλέπουμε άνετα και σε επανάληψη.

 

9. «Ο HPV εμβολιασμός και το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου των γυναικών θα οδηγήσουν στην εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας». Αυτό ήταν το συμπέρασμα της 10ης Συνόδου της Ελληνικής HPV Εταιρείας και της 2ης Διάσκεψης των 131 Φορέων Υποστήριξης της Εφαρμογής της Στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

10. Το είπε ο Υπουργός και έγινε πράξη! 1η Ιουνίου πέταξαν όλοι τις μάσκες τους! Μπορεί τα μέτρα να χαλάρωσαν, αλλά μην ξεχνιόμαστε γιατί ο Σεπτέμβρης δεν είναι μακριά.

person holding gray and black tote bag

 

Καλή εβδομάδα και καλές βουτιές! Stay to the sunny side of life!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.