Ανάμεσα σε τόσο κόσμο θεωρούμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις σχέσεις. Το έτερο σου ήμισυ δεν το γνωρίζεις μέχρι να περάσεις μαζί του χρόνο. Η καθημερινότητα θα φέρει και τη συνύπαρξη κι αυτή με τη σειρά της την οικειότητα. 

Μια σχέση έχει πολλά στάδια,το πρώτο και βασικό είναι η γνωριμία σας, η οποία και θεωρείται ορόσημο για την μεταξύ σας εξέλιξη. Αυτή η γνωριμία στηρίζεται σε μια ημερομηνία ενός μήνα που μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο να μην έχει νόημα αλλά για εσάς τους δυο θα θυμίζει τον καιρό που είστε μαζί. Μια επέτειος λοιπόν είναι το πρώτο στάδιο μιας σχέσης που θυμίζει πώς ξεκινήσατε, τι υποσχέσεις έδωσε ο ένας στον άλλον και τι έχετε καταφέρει μεταξύ σας όλο αυτό το διάστημα.

Συνήθως μια επέτειος κρύβει μέσα όλες εκείνες τις αναμνήσεις που κρατάει ένα ζευγάρι τον πρώτο καιρό της σχέσης του. Είναι ακόμα στα μέλια. Κι όταν είναι σ’ αυτό το στάδιο του ενθουσιασμού γιορτάζουν σχεδόν κάθε μήνα που περνάει την επέτειο γνωριμίας τους και οι πιο ρομαντικοί χαρακτήρες κάνουν και κάτι πιο σπέσιαλ μαζί με το ταίρι τους. Δείχνουν ενδιαφέρον κάνοντας δώρα, εκπλήξεις, ρομαντικά ταξίδια και ό,τι βλέπεις και ζηλεύεις σε μια γνήσια σωστή κομεντί με χάπι εντ. 

Όμως ο χρόνος συνήθως φθείρει τις σχέσεις και πόσο μάλλον τις ερωτικές. Συχνά λόγω της ρουτίνας ένας έρωτας ξεθωριάζει κατά το γενικό κανόνα πάντα. Υπάρχουν ευτυχώς και οι εξαιρέσεις που γιορτάζουν κάθε μήνα την επέτειό τους με την ίδια θέρμη. Γι’ αυτό και είναι εκείνοι οι έρωτες που αντέχουν στο χρόνο, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για το έτερόν τους ήμισυ, μέσα από μικρές πράξεις αγάπης δείχνουν ό,τι νιώθουν, ακριβώς όπως την πρώτη φορά που αντίκρισαν αυτόν τον άνθρωπο που ξεχώρισαν κι επέλεξαν να είναι μαζί του.

Με άλλα λόγια ξαναερωτεύονται τον ίδιο άνθρωπο και δένονται όλο και περισσότερο μαζί του. Είναι εκείνες οι περιπτώσεις των ατόμων που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και δείχνουν ότι δεν έχουν επαναπαυτεί θεωρώντας ως δεδομένο τον άνθρωπό τους. Με τέτοιες κινήσεις γιορτής αναβιώνουν όλο τους το πάθος και τον έρωτα και μπορείς να τους βλέπεις ταιριαστούς μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Φαινομενικά είναι δύσκολο να νιώθεις τα ίδια πράγματα για τον άλλον όπως τον πρώτο καιρό δεν είναι όμως ακατόρθωτο να συμβεί. Καθώς αυτό που σε οδηγεί ώστε να γιορτάζεις συνέχεια την γνωριμία σου με τον άλλον είναι τα συναισθήματα. Τα αισθήματα ποικίλλουν καθώς στην αρχή υπάρχει ο ενθουσιασμός της αρχής και φυσικά το πάθος που είναι αμείωτο και από τις δυο πλευρές. Στην πορεία όμως μετατρέπεται σε έρωτα και ο έρωτας σε αγάπη, εκεί ακριβώς έγκειται και η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Διότι όταν κάποιος σου δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις η μνήμη δεν ξεχνάει καταγράφει στο υποσυνείδητό σου αυτά είναι που θυμάσαι χρόνια μετά και σκέφτεσαι ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μην ακούτε λοιπόν που λένε ότι είστε χαζορομαντικοί και ονειροπόλοι γιατί έχετε μάθει να ζείτε την κάθε στιγμή όσο το δυνατόν πιο έντονα και ξέρετε να προσφέρετε αγάπη χωρίς τοξικότητες κι ανασφάλειες.

Οι στιγμές είναι που αλλάζουν την ρουτίνα της συνήθειας και τις στιγμές, ευτυχώς θα πω, τις φτιάχνουμε εμείς.

 

Συντάκτης: Ελένη Φλισκουνάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου