Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν χρόνο, θέλουν τριβή και επαφή. Όταν μιλάμε δε για ερωτικές σχέσεις τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα και απαιτητικά. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, ζώντας σε μια καθημερινότητα που για να την προλάβετε πρέπει να έχετε καλά κιάλια, μιας και τον ελεύθερο χρόνο μπορείς πλέον να τον δεις μόνο μέσα από αυτά.

Έτσι, σ’ όλον αυτόν τον πεντοζάλη που χορεύει η κάθε σας μέρα, έρχεται η πιο μαγική στιγμή που γυρίζετε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού σας κι επιστρέφετε σ’ αυτό στο τέλος της μέρας. Αν βέβαια έχετε την τύχη να σας περιμένει και ο άνθρωπός σας μέσα, χαμογελάστε, έφτασε η ώρα να περάσετε μαζί το χρόνο της μέρας που απέμεινε. Δε χρειάζεται ποσότητα ο έρωτας, από ποιότητα έχει ανάγκη. Φτιάξτε τις νύχτες σας ως τις πιο δημιουργικές ώρες της μέρας.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές ξεχνιέστε στην κούραση και τις υποχρεώσεις που ακολουθούν ακόμα και στο σπίτι. Έτσι, κλείνεστε στις σκέψεις σας και η απομάκρυνση έρχεται σαν το χειρότερο απρόσκλητο επισκέπτη. Καταλήγετε να βρίσκεστε σε διαφορετικά δωμάτια, κρατώντας χέρι χέρι τους προβληματισμούς αντί να κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου.

Με τον καιρό η κατάσταση αυτή διογκώνεται κι ακολουθούν όλο και περισσότερα βράδια που οι καληνύχτες σας λέγονται από μακριά, αφού η τηλεόραση που μπορεί να θέλει να δει ο άλλος δεν ταυτίζεται με το βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε εσείς. Ή μήπως τελικά είναι ο πιο κατάλληλος συνδυασμός; Όλα άλλωστε είναι θέμα οπτικής γωνίας και διάθεσης.

Είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό να θέλει ο καθένας να ηρεμήσει, κάνοντας ό, τι τον ευχαριστεί περισσότερο και δεν είναι απαραίτητο ότι πάντα θα ταυτίζονται τα θέλω σας. Παρ’ όλα αυτά είναι απαραίτητο να ταυτίζεται ο χώρος που θα βρίσκεστε, καθώς ο κοινός σας  χρόνος είναι ήδη ελάχιστος.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι απλό. Χρειάζεται μονάχα ένα κρεβάτι και την απαραίτητη προϋπόθεση του να συγχρονίσετε το χρόνο που θα βρίσκεστε και οι δύο σε αυτό. Είναι σημαντικό λοιπόν να συμφωνήσετε πως θα ξαπλώνετε παρέα και θα κρατάει συντροφιά ο ένας στον άλλον. Δε χρειάζεται να κοιμηθείτε ταυτόχρονα, δεν απαιτείται να κάνετε τα ίδια πράγμα, αρκεί ο ένας να νιώθει δίπλα του τον άλλον.

Ξέρεις πόσο ωραία γίνεται η ανάγνωση ενός βιβλίου βλέποντας τον άνθρωπό σου να κοιμάται δίπλα; Πόσο πιο συναρπαστική γίνεται η ταινία, έχοντας μπλεγμένα χέρια κάτω από τα παπλώματα; Και πόσο εύκολα εξαφανίζεται κάθε σκοτούρα της μέρας με τα δυνατά γέλια πάνω από τα μαξιλάρια; Κάντε το κρεβάτι το δικό σας σημείο συνάντησης, το πιο δικό σας στέκι.

Η ώρα που ξαπλώνεις στο κρεβάτι στο τέλος της μέρας είναι η πιο λυτρωτική. Θα πάει στράφι όμως, αν δεν την αξιοποιήσεις κατάλληλα. Το κρεβάτι είναι διπλό ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, για να το μοιράζεσαι με το σύντροφό σου. Πριν κλείσεις τα μάτια είναι σημαντικό να έχεις τον άλλον δίπλα σου και να ξέρεις πως όποια στιγμή και να τα ανοίξεις θα είναι ακόμα εκεί, ακόμα κι αν το laptop είναι το τρίτο στοιχείο στο κρεβάτι. Άλλωστε ένα είναι το μόνο σίγουρο: Οι πετυχημένες σχέσεις θέλουν τσαλακωμένα σεντόνια και από τις δυο μεριές.

 

 

 

Συντάκτης: Μαρία Βίγλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου