pillow28713

Όλες οι σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάποια από αυτά λύνονται μέσω συζήτησης και υποχώρησης του ενός ή και των δύο, ενώ σε άλλα μόνη λύση μοιάζει ο χωρισμός. Μπορεί ο ένας απ’ τους δυο ν’ αποφασίσει πως η σχέση δεν προχωράει παρακάτω και πως πρέπει να μπει ένα τέλος ή η απόφαση να είναι ακόμα και συναινετική.

Όμως απ’ τη στιγμή που λήγει μια σχέση, σταματάς να έχεις τα συναισθήματα του ερωτευμένου; Απ’ τα γεμάτα φλόγα μάτια άλλοτε έτρεχαν δάκρυα χαράς και τώρα τρέχουν νοσταλγίας, ενώ τα δάκρυα της ανακούφισης που δεν κάνουν ακόμα την εμφάνισή τους δείχνουν πως ίσως τελικά η απόφαση να ‘τανε λάθος. Όλες αυτές οι σκέψεις τριγυρίζουν στο μυαλό σου όταν η ανασφάλεια σού χτυπήσει την πόρτα. Αν δεν είσαι σίγουρος , τότε αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να είχες χειριστεί καλύτερα.

Αρκετοί χωρίζουν και με τον καιρό διαπιστώνουν ότι δεν έκανα την καλύτερη επιλογή, διότι τα παράτησαν πολύ εύκολα, ενώ τελικά το χάσμα ίσως και να μην ήταν τόσο μεγάλο όσο νόμισαν αρχικά. Προχωρώντας παρακάτω, πολλές φορές αναζητάς όσα είχες όμως δεν τα βρίσκεις. Εκείνες τις στιγμές αγάπης που σε έβρισκαν αγκαλιά με τον άνθρωπο που έδινε μία άλλη νότα στη ζωή σου, το ζεστό φαγητό μετά από μια κουραστική μέρα, ένα πεταχτό φιλί για «καλωσόρισμα» λίγο πριν κλείσει η πόρτα και το βλέμμα που φώναζε όλα τα «σ’ αγαπάω» του κόσμου.

Και όσο εσύ αναπολείς, διότι είναι λογικό να σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές, μια σκέψη σε τσιγκλάει και σου λέει πως πρέπει να πάρεις μια σημαντική απόφαση. Να το σκεφτείς και να αξιολογήσεις αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτά σου. Στον άνθρωπο, με τον οποίο έζησες πολλά και ασφαλώς σε γνώρισε καλά, στο πρόσωπο με το οποίο μοιράστηκες ένα κομμάτι σου χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Μια απρόβλεπτη δεύτερη ευκαιρία για να ξαναγεννηθεί η σχέση σας, για να κολλήσουν τα κομμάτια που ράγισαν. Την αξίζουν όμως όλοι; Η ζωή είναι μία, οι επιλογές αρκετές και οι αποφάσεις κρίσιμες. Μια δεύτερη ευκαιρία ισοδυναμεί με μια δεύτερη προσπάθεια εν συνεχεία της πρώτης. Όσα η πρώτη φάση της σχέσης δεν μπάλωσε, μπορεί να το κάνει η δεύτερη. Δυστυχώς όμως, το μπάλωμα δεν καλύπτει πάντα το κενό.

Συνήθως με μια δεύτερη ευκαιρία είτε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και θα κάνετε μια νέα αρχή, είτε θα επιβεβαιώσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει όπως πριν και ότι πρέπει να προχωρήσετε παρακάτω. Το πισωγύρισμα μπορεί να γίνει η ελπίδα πως η σχέση σας θα πάρει μια διαφορετική τροπή και πως αμφότεροι έχετε μάθει απ’ τα λάθη σας ή να επιβεβαιώσει ότι τα αισθήματα δε δημιουργούνται απ’ την αρχή ξανά και πως υπάρχουν πλέον μονάχα αναμνήσεις.

Είναι στο χέρι σου πώς θα χειριστείς μια δεύτερη ευκαιρία, αν θα τη δώσεις με κάθε ρίσκο κι οποιαδήποτε συνέπεια ή αν παρ’ όλο που καίγεσαι, δε θα γυρίσεις πίσω, αφού γνωρίζεις ότι η υπόθεση είναι χαμένη από χέρι. Αν η διαίσθησή σου σού λέει να μην επιστρέψεις, μην την προσπεράσεις. Για να στέκεται στη γωνία αμίλητη όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να έχει επέμβει, σημαίνει ότι συμφωνούσε με τις πράξεις σου. Ίσως όχι με όλες, αλλά σίγουρα με εκείνες που σε έκαναν ευτυχισμένο και χαμογελαστό. Ίσως τη στιγμή αυτή, να μυρίζεται το λάθος και να σε φρενάρει. Μπορεί να ζήσεις πηγαίνοντας μπροστά και ν’ αφήσεις το παρελθόν να πάρει την κενή θέση στο ράφι κι εσύ το δρόμο που δεν έχει γυρισμό.

Συντάκτης: Γεωργία Δημητρακάκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!