xenia886

Μια ζωή περιμένεις και προσδοκάς να έρθει και σε σένα αυτό το «καλύτερο» που σου λένε όλοι ότι αξίζεις και που κι εσύ υπενθυμίζεις κάπου-κάπου στον εαυτό σου για να χρυσώνεις το χάπι σου. Φυσικά και δεν είναι κακό να εύχεσαι και να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο, ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει, όμως, να στοχεύεις σ’ αυτό και να το διεκδικείς.

Τίποτα καλό δεν έρχεται στη ζωή σου αν εσύ καθίσεις με τα χέρια σταυρωμένα και περιμένεις να σου εμφανιστεί ξαφνικά στο δρόμο σου ως μάννα εξ ουρανού. Δυστυχώς, αρκετοί δεν έχουν μάθει να προσπαθούν, δεν έχουν μάθει να επιμένουν και το κυριότερο, δεν έχουν μάθει να μην τα παρατάνε. Αν συνηθίσεις στο εύκολο, στο αβίαστο και στο απλό, είναι πολύ λογικό οτιδήποτε απαιτεί μεγαλύτερο πείσμα και κόπο από σένα να το θεωρείς δύσκολο και να παραμένεις άπραγος στη βολική, πλην χλιαρή κι ανιαρή, θέση σου.

Πόσοι και πόσοι δεν περίμεναν χρόνια ατέλειωτα αυτό το «καλύτερο» να τους χτυπήσει την πόρτα, χωρίς όμως αποτέλεσμα; Δεν μπορεί, λοιπόν, να ελπίζεις για κάτι καλύτερο, αν εσύ ο ίδιος δεν προετοιμάζεις το δρόμο για να το φέρεις στη ζωή σου, αν δεν είσαι ανοιχτός απέναντι σε κάθε ευκαιρία που σου εμφανίζεται. Γιατί «καλύτερο» και ρίσκο πηγαίνουν μαζί. Και πολλές φορές για να κερδίσεις  το καλύτερο, θα πρέπει να δημιουργήσεις μόνος σου τις ευκαιρίες ή να βγεις έξω απ’ τα γνώριμα κι οικεία νερά σου. Αν, λοιπόν, δε θες να ριψοκινδυνέψεις και να εκθέσεις τον εαυτό σου σε καινούργια κι ανεξερεύνητα μονοπάτια, μην παραπονεθείς ξανά για κακή τύχη ή στασιμότητα. Κι αυτό αφορά σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Πολλοί μπορεί να παρερμηνεύουν το νόημα της φράσης και να ταυτίζουν το «καλύτερο»  αποκλειστικά με τον παράγοντα τύχη. Επίσης, κάποιοι σου λένε πως αυτό που θες, θα έρθει, όταν σταματήσεις να το περιμένεις και να το αναζητάς. Μπορεί, όμως, να υπάρχει κι άλλη ερμηνεία. Για να έρθει το «καλύτερο», όποιο κι αν είναι αυτό για τον καθένα, πρέπει πρώτα να πιστέψεις πως σου αξίζει και μπορείς να το αποκτήσεις.

Αξίζεις να έχεις δίπλα σου έναν καλό σύντροφο και θα τον βρεις. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου, να νιώθεις γεμάτος με τη ζωή σου, να κάνεις όμορφα πράγμα για σένα. Όσο πιο ήρεμος κι ισορροπημένος είσαι τόσο περισσότερο αυτό θα αντανακλάται και στους γύρω σου. Άλλωστε, έλκουμε πάντα αυτό που εκπέμπουμε. Αν εκπέμπεις αρνητική ενέργεια και φόβο, αυτά και θα εισπράξεις.

Αξίζεις ν’ αποκτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου, γι’ αυτό κυνήγησέ την. Αξίζεις να έχεις δίπλα σου φίλους που σε αγαπούν και σ’ αποδέχονται γι’ αυτό που είσαι, κράτησέ τους κοντά σου. Αξίζεις να γίνουν όλα τα όνειρά σου πραγματικότητα, αρκεί να μην αφορούν μονάχα σε υλικά αγαθά κι ένα ουτοπικό κυνήγι ευτυχίας, απ’ το οποίο θα καταλήγεις να αισθάνεσαι συνεχώς ανικανοποίητος και λίγος.

Σίγουρα, η διαδρομή για το καλύτερο είναι ανηφορική κι όχι σπαρμένη πάντα με ροδοπέταλα. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τι θα ήθελες να αλλάξει στη ζωή σου, τι θα σε νοηματοδοτούσε περισσότερο και να βρεις τον τρόπο για να τα κάνεις πραγματικότητα. Και μπορεί εχθρός του καλού να είναι πάντα το καλύτερο, αλλά αν δεν εκτιμήσεις όλα τα καλά που σε περιτριγυρίζουν κι έχεις συνηθίσει να τα αγνοείς και να τα προσπερνάς, δε θα είσαι ποτέ ευχαριστημένος. Επομένως, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι αυτά που νομίζεις πως σου λείπουν, τα έχεις, όντως, ανάγκη.

Όλοι μας αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο όμορφα και ζωηρά χρώματα, πλούσια συναισθήματα κι ευτυχισμένες στιγμές. Αν μάθουμε να επικεντρωνόμαστε πιο πολύ στο παρόν, αν μάθουμε να δεχόμαστε τις καταστάσεις, όπως μας έρχονται και να εστιάζουμε στη θετική πλευρά, αν αφαιρέσουμε απ’ τη ζωή μας όλα εκείνα τα περιττά που μας κουράζουν και μας βαραίνουν, τότε θα φέρουμε οι ίδιοι στη ζωή μας το «καλύτερο» που τόσο πολύ επιθυμούμε.

Το μυστικό είναι απλό. Μάθε να χτίζεις γέφυρες σε δρόμους που φαίνονται μακρινοί και δυσπρόσιτοι. Μάθε να ζητάς και θα σου δοθεί. Μάθε να κάνεις υπομονή κι αργά ή γρήγορα θ’ ανταμειφθείς. Το καλύτερο σε περιμένει, ήρθε η ώρα να το φέρεις στη ζωή σου!

 

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Γεώργα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη