Όλοι γνωρίζουμε πια τους Maneskin. Mετά την εντυπωσιακή επιτυχία τους στη Eurovision το 2021 που τους χάρισε την πρωτιά με το ανατρεπτικό “Zitti e buoni”, η Ευρώπη υποκλίθηκε στα πόδια τους. Λίγο το γεμάτο πάθος στιλ μουσικής που εκπροσωπούν, λίγο ο αντισυμβατικός χαρακτήρας των μελών του συγκροτήματος, τα παιδιά αυτά αγγίζουν τα όρια του αντικομφορμισμού. Φυσικά τα βλέμματα τράβηξε ο frontman του συγκροτήματος, Damiano David, ενσαρκώνοντας το αντικείμενο του πόθου μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού. Γκρέμισε όμως τα όνειρά τους εν μία νυκτί όταν έσπευσε ο ίδιος να δηλώσει τρελά ερωτευμένος με την επι σειρά ετών και επίσης κούκλα σύντροφό του, Giorgia Soleri.

H Giorgia Soleri είναι μια πανέμορφη Ιταλίδα που κόντρα στο γλυκό παρουσιαστικό της διαθέτει έναν απίστευτα δυναμικό χαρακτήρα. Έχει μιλήσει ανοιχτά για την ιδιαίτερη ασθένεια από την οποία πάσχει, η οποία είναι γυναικολογικής φύσεως, με σκοπό -όπως η ίδια δηλώνει- να κάνει περισσότερες γυναίκες να μη νιώθουν μόνες και να αποδεχτούν τη μοναδικότητά τους. Δηλώνει μοντέλο και influencer και δε χάνει ευκαιρία να εκφράζει την άποψή της με μια αυθεντικότητα αξιοθαύμαστη. Αντικείμενο μίσους ή θαυμασμού, οι αντιδράσεις προς το πρόσωπό της ποικίλουν, με εκείνη να κρατάει πάντα μια διακριτική στάση χωρίς να χάνει τον εαυτό της.

Πρόσφατα, λοιπόν, ανακοινώθηκε ο χωρισμός της από τον Damiano μετά από 6 χρόνια σχέσης, με αρκετά επειδοσιακό τρόπο, καθώς ο Damiano εθεάθη σε ερωτικές περιπτύξεις με ξανθιά καλλονή, αγνώστου ταυτότητας, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του κόσμου και να ακούγεται παντού πως ο υπέροχος Damiano δεν έχει πια μάτια μόνο για την Georgia. Βούηξαν τα site και όλοι έσπευσαν -ως συνήθως- να βγάλουν το συμπέρασμά τους.

Είμαστε ανθρωποφαγικά όντα, ας μην το αρνηθούμε. Την απατάει, τη βαρέθηκε, σιγά μην καθόταν αυτός με αυτή και ό,τι λογής απρεπή και αγενή σχόλια μπορείς να φανταστείς. Κι εκεί που περιμένουν όλοι το ξέσπασμα της απατημένης συντρόφου, έρχεται η ανακοίνωση της Georgia να βάλει τα πράγματα σε τάξη και τα γυαλιά σε όλους διδάσκοντας αξιοπρέπεια.

Η ίδια εξήγησε ότι ουδέποτε η σχέση της με τον τραγουδιστή ήταν μονογαμική «με αμοιβαία συμφωνία και εντελώς συναινετικά», καθώς η αποκλειστικότητα δεν αποτελεί για εκείνη αξία. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη σ3ξουαλικότητά του όπως επιθυμεί. Πέρα από το κομμάτι του ερωτικού, άξιος θαυμασμού είναι και ο τρόπος που τοποθετείται για τις σχέσεις των ανθρώπων. Δε βρίσκω καλύτερο τρόπο να το μεταφέρω από τις λέξεις που χρησιμοποίησε εκείνη. «Είμαστε άνθρωποι, εύθραυστοι, ευάλωτοι. Κάνουμε λάθη, σκοντάφτουμε, πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε. Οι σχέσεις μας είναι άπειρα και πολύπλοκα σύμπαντα και είναι αδύνατο να τις κρίνουμε απ’ έξω. Με πονάει να βλέπω πως για τόσους πολλούς είναι απίστευτα γρήγορο και εύκολο, ενώ το βιώνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται από κάτω. Δεν είμαστε από χαρτί, αλλά σάρκα και αίμα, συναισθήματα και φόβοι. Υποφέρουμε και γελάμε όσο ο καθένας».

Αν δεν είναι αυτή η αντίδραση ο ορισμός του «τιμάω τη σχέση που είχα με έναν άνθρωπο», δεν ξέρω τι είναι. Θέλει πολλή δύναμη να ξεπεράσεις την πίκρα του χωρισμού, του αποχαιρετισμού και να εστιάσεις στην αγάπη. Να δεις πέρα από τον εαυτό σου και τον πόνο που σε θολώνει τον πρώην άνθρωπό σου. Εκείνον που ερωτεύτηκες με πάθος και δήλωσες κάποια στιγμή ότι αγαπάς, με γεμάτη την καρδιά σου και φαινομενική επίγνωση των λέξεων που ξεστομίζεις.

Φαινομενική για τους περισσότερους, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος των σχέσεών μας. Ξεχνάμε να αντιμετωπίσουμε τον σύντροφό μας σαν ολότητα, τυφλωνόμαστε από τα λαμπερά στοιχεία που ταιριάζουν στο παζλ μας και βάζουμε τα υπόλοιπα στο σκοτάδι. Ο άνθρωπος αυτός είναι ατελής, όπως όλοι μας, και εμείς τον κοιτάμε σαν τη μικρή μας τελειότητα. Και ξαφνικά κάποια στιγμή γκρεμίζεται το υπέροχο δημιούργημα που μόνοι μας, με το μυαλό και τις πράξεις μας, χτίσαμε.

Με το πρώτο-δεύτερο μεγάλο λάθος του άλλου, άπαξ και ξεθολώσουν τα μάτια μας από τον πρώτο πόθο, είμαστε έτοιμοι να τον στείλουμε για σταύρωση. Εμείς οι ίδιοι είχαμε αποφασίσει όμως να παραβλέψουμε κάποια κομμάτια για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας. Ποιός είναι τελικά πιο ατελής; Εκείνοι με τα λάθη τους ή εμείς με τον εγωκεντρισμό μας;

Η κυρία Soleri που από εδώ και στο εξής αποτελεί το δικό μου αντικείμενο θαυμασμού κατάφερε με τρεις φράσεις να τονίσει αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους και κατά συνέπεια τις σχέσεις που δημιουργουν. Την ευαλωτότητα και τη μοναδικότητά τους. Είμαστε όλοι ευάλωτοι, πόσο μάλλον σε έναν χωρισμό, και καλά θα ήταν να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με την προσοχή και την κατανόηση που τους αναλογεί. Είμαστε επίσης τόσο μοναδικοί, ο καθένας με τον τρόπο του, που κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να βγάλει συμπεράσματα για εμάς -ούτε εμείς οι ίδιοι κάποιες φορές.

Πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι η Soleri κατάφερε να δηλώσει με τον τρόπο της αυτό που κανείς δε λέει να βάλει στο κεφάλι του. Με αγάπη, παιδιά, πρέπει όλα να αντιμετωπίζονται. Με αγάπη όλα λύνονται. Mε αγάπη κατανοούνται. Με αγάπη ξεπερνιούνται. Με αγάπη, όλα γίνονται. Νιώσε τη δυναμική που έχει το να βάζεις την αγάπη μπροστά σε καθετί ως ύψιστη προτεραιότητα και θα δεις.

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Έλενα Φούντα
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου