Χωρισμοί, απωθημένα, κλάματα, μεθύσια, λουλούδια και ροζ συννεφάκια. Διαβάζοντας αυτές τις λέξεις έχεις ήδη φέρει στο μυαλό σου συγκεκριμένα πρόσωπα η εμπειρίες που συνδέονται με κάποιον έρωτα -γιατί στον έρωτα πήγε το μυαλό σου. Πήγε σ’ εκείνο το love story που ζεις ή δεν μπόρεσες να ζήσεις, στα «γιατί» που σε βασανίζουν ή στα όνειρα που έχεις κάνει με έναν άνθρωπο. Χωρίς καμία αμφιβολία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ο έρωτας. Πόσες φορές έχεις βρει τον εαυτό σου να απελπίζεται και να μην μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο πέρα από την ερωτική σου ζωή και το πόσο αυτή σε ταλαιπωρεί; Και όταν είχες στη ζωή σου τον άνθρωπο που τόσο ήθελες, τι έγινε; Μπορούσες να ονειρεύεσαι για σένα ή τα αντικατέστησε όλα το «εμείς»;

Καλός ο έρωτας, οι σχέσεις, οι εμπειρίες κι ό,τι άλλο αποκομίζεις απ’ αυτές όμως δεν είναι μόνο αυτά η ζωή. Πολλές είναι οι φορές που βλέπεις το δένδρο και χάνεις το δάσος -κι εσύ κι όλοι μας. Κι αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο όταν σε βασανίζει κάτι και εμπλέκεται το συναίσθημα σ’ αυτό, να χρησιμοποιήσεις τη λογική σου και να πεις «εντάξει έχω και άλλα πράγματα να κάνω δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια μ’ αυτό». Το ξέρω, τα ‘χουμε πει, όταν μιλάει το συναίσθημα δε χωράει λογική. Μα εδώ μιλάμε για ολόκληρη την κοσμοθεωρία σου, το τι χρειάζεσαι και το τι θέλεις για να είσαι καλά, ψυχικά και σωματικά, δε γίνεται να τα αφήσεις όλα στο στναίσθημα. Δίνεις τόσο μεγάλη αξία ορισμένες φορές στον έρωτα που νομίζεις πως χωρίς αυτόν δεν έχει τίποτα άλλο νόημα. Με μια απόρριψη ή έναν χωρισμό, χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου και νομίζεις πως τελείωσε ο κόσμος. Και αυτό γιατί αφοσιώνεσαι τόσο πολύ στο «εμείς» μαζί με το άλλο άτομο που ξεχνάς το «εγώ» σου και το τι χρειάζεσαι. Για αυτό πρέπει να μπει κι η λογική στο παιχνίδι.

Θυμήσου όταν ήσουν παιδί. Ανυπομονούσες να πάρεις το επόμενο cd του αγαπημένου σου καλλιτέχνη, ήθελες να γίνεις 18 να βγεις με τους φίλους σου να πιεις, να πας πρώτη φορά  διακοπές, να πας στο ματς να δεις τον αγαπημένο σου αθλητή. Και κάπου ενδιάμεσα σ’ όλα αυτά, όταν έβλεπες τον Γιωργάκη ή τη Μαρία στο σχολείο, έσκαγες ένα χαμόγελο και χαιρόσουν παραπάνω. Αλλά ήταν το συμπληρωματικό κομματάκι στο παζλ σου, όχι ολόκληρο το παζλ. Γιατί λοιπόν όταν μεγάλωσες αμέσως άφησες τα πάντα στη ζωή σου να αρχίσουν να περιστρέφονται γύρω από τον έρωτα; Δε λέω, να το ζήσεις, να ρισκάρεις, αλλά αν δε βγει, να πας παρακάτω. Πάρε τηλέφωνο το κολλητάρι σου και βγείτε για ποτά, κανόνισε μια εκδρομή μαζί του, πήγαινε στη συναυλία που πάντα ήθελες να πας, ζήσε. Δε γίνεται να εξαρτάται η ευτυχία σου από έναν άνθρωπο, είτε αυτός είναι μαζί σου είτε όχι.Θα μου πεις, καλά τα λες εσύ αλλά μάλλον δεν την έχεις πατήσει. Και θα σου πω εγώ πως όλοι την έχουμε πατήσει αλλά το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα.

Δε χρειάζεται να πιάσεις πάτο και να βιώσεις έντονη ερωτική απογοήτευση ή χωρισμό για να συνειδητοποιήσεις πως δεν είναι μόνο αυτά η ζωή. Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχουμε το άτομο που αγαπάμε δίπλα μας και να τα πηγαίνουμε και καλά, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτός ο αυτοσκοπός μας. Μια ζωή την έχουμε -κι ας είναι τόσο τετριμμένη σαν φράση η συγκεκριμένη. Μάθε να βάζεις στόχους και να κάνεις όνειρα που γεμίζουν εσένα χαρά και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Να πολεμάς στη ζωή και να αγωνίζεσαι για πράγματα που δεν εξαρτώνται από την αποδοχή ή την απόρριψη κανενός.

Να αφήνεις τη φαντασία και την αθωότητα που είχες σαν παιδί, να σε οδηγεί και να σε ενθουσιάζει και στην ενήλικη ζωή σου. Να χαίρεσαι με τους ωραίους ανθρώπους γύρω σου και να εκτιμάς τα γέλια και τις όμορφες στιγμές που περνάς μαζί τους. Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου στην επίτευξη κάθε στόχου σου και κάθε τόσο να τους ανανεώνεις -για να ανανεώνεσαι και εσύ. Κι όσο για το αμόρε που τόσο πολύ έχεις βάλει σε προτεραιότητα, θα έρθει κι αυτό στην ώρα του. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι βρίσκεις τον έρωτα και μαζί και το νόημα της ζωής, αυτά τα σενάρια άσε τα καλύτερα για το netflix και στο μεταξύ ζήσε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις, και αν έρθει και ένας έρωτας… καλοδεχούμενος!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σίσσυ Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου