Αύγουστος πια κι ένα πλοίο -δεν μπορεί- κάπου θα σε έχει πάει ή ετοιμάζεσαι να σε πάει. Ε, σε αυτό το πλοίο πάνω, θα δεις διάφορες προσωπικότητες που θα σου κρατήσουν παρέα τις τουλάχιστον εφτά ώρες του ταξιδιού σου. 5 από αυτές όμως, θα σου μείνουν αξέχαστες.

5 τύποι ταξιδιωτών λοιπόν, που θα βρεις σε κάθε φέρι που φεύγει από Πειραιά, Βόλο, Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη (και τελειωμό δεν έχουν τα λιμάνια):

 

Ο γύπας

Είναι ο τύπος που είναι προετοιμασμένος να ασκήσει τις γνώσεις που έχει λάβει στην ανώτατη γυπαετική σχολή. Μην πάει και χαμένο τόσο ταλέντο. Ακόμη κι αριθμημένες θέσεις να έχετε θα ψάξει να βρει το κατάλληλο μέρος που θα τον αφήσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο που έχει μαζί με όλο το παρεάκι. Γιατί εννοείται πως δεν είναι παρτάκιας, θα φροντίσει κι όλους τους υπόλοιπους μπροκολόκο. Ψάχνει με αγωνία το ιδανικό μέρος όπου θα μπορεί να έχει την καλύτερη οπτική επαφή με τον στόχο. Μετρημένες και μεθοδικές κινήσεις- μη γίνουν και ρεζίλι, κρίμα είναι. Τις περισσότερες φορές είναι κι ο αρχηγός της παρέας, εκείνος που τα κανονίζει όλα και φροντίζει και τους υπόλοιπους. Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές θα ξεχωρίσει γιατί έχει και όλο το “πακέτο” να πούμε.

 

Ο «είμαι με τη σχέση μου»

Η αγαπημένη κατηγορία όλων. Βέβαια εδώ έχουμε κι υποκατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι εκείνη όπου θα δεις να είναι άνετοι και κουλ, θα μιλάνε σα να είναι φιλαράκια, θα γελάνε και πραγματικά θα χαίρεσαι να τους βλέπεις.  Θα παίζουν επιτραπέζια για να περάσει η ώρα τους, θα λένε για το πρόγραμμα που θα βγάλουν από κοινού στις διακοπές τους -χωρίς καβγάδες και φωνές- πολύ ομαλά κι ήσυχα. Υπάρχει πιθανότατα να τους ακούσεις να πειράζονται μεταξύ τους αλλά χωρίς να ενοχλείσαι και να θες ν’ αλλάξεις θέση. Από την άλλη, όμως, υπάρχει κι η δεύτερη κατηγορία, εκείνη όπου αν μπορούσες να φωνάξεις get a room guys θα το φώναζες, θα σήκωνες πανό και γενικά θα το έδειχνες πως δεν είναι πάρα πολύ αποδεκτό να κοντεύετε να διαιωνίσετε το είδος σε κοινή θέα. Είναι ασυγκράτητοι κι είναι εντάξει να γουστάρει ο ένας τον άλλο τόσο πολύ, αλλά ξεκολλάτε ρε παιδιά και κουνάει κιόλας!

 

Ο οικογενειάρχης

Ο ταλαιπωρημένος που κι ένα παιδί να έχει -πόσο μάλλον μικρό- φαίνεται η εξάντληση και η αϋπνία στο μάτι του. Την προηγούμενη του ταξιδιού υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μην κοιμήθηκε καν από το άγχος για το πώς θα πάει το ταξίδι μέχρι αν εν τέλει θα προλάβουν να είναι συνεπείς με το να προλάβουν το πλοίο. Είναι οργανωμένος, όμως, θα έχει προμηθευτεί τα πάντα για την απασχόληση του παιδιού ώστε να του αυξήσει τη δημιουργικότητα αλλά και να μπορέσει να το κρατήσει ήρεμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ταξιδεύει κι υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει όλο το σπίτι μαζί του, μην τυχόν και χρειαστεί οτιδήποτε. Ένα χειροκρότημα κι ένα μπράβο, μόνο και μόνο για την οργάνωση.

 

Ο «δε σηκώνω πολλά πολλά»

Ο μόνιμα εκνευρισμένος τύπος που όλα τον ενοχλούν, όλα τον πειράζουν, από το πώς θα αναπνέει ο διπλανός του μέχρι και γιατί είναι στραβή η κουρτίνα στο παράθυρο. Ευτυχώς οι προθέσεις του φαίνονται εξ αρχής και δε θα του δώσεις περισσότερη σημασία. Θα δείξει ότι τον ενοχλείς ακόμη κι αν δεν του έχεις μιλήσει ή ακόμη κι αν απλώς έτυχε οι θέσεις σας να είναι δίπλα-δίπλα. Είναι λίγο περίεργο ενώ φεύγεις για διακοπές να έχεις αυτή τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι εννοείται πως είναι απαραίτητο να προσαρμοζόμαστε στο χαρακτήρα του καθενός.

 

Ο υπέρμετρα ενθουσιασμένος

Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη κατηγορία. Είναι ο τύπος που από τη χαρά του που φεύγει διακοπές με την παρέα του δεν έχει κοιμηθεί από την προηγούμενη μέρα, πήγε από τους πρώτους στο λιμάνι να βρει τις θέσεις και να δημιουργήσει όσο το δυνατόν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους υπόλοιπους. Η χαρά του είναι εμφανής, λάμπουν τα μάτια του κι είναι ο μοναδικός από την παρέα που δε θα σταματήσει να μιλάει, να χαμογελάει και γενικά κάνει μπαμ σε σημείο να πιστεύουν οι απ΄έξω πως δεν έχει ξαναπάει διακοπές με φίλους ή πως κάτι παιρνει το παιδί.

Συντάκτης: Στέλλα Δελή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου