Τσακωμός και χωρισμός. Τα έχουμε μπερδέψει νομίζω στις μέρες μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με έναν απλό τσακωμό έρχεται το τέλος και πνίγονται μέσα σε μία κουταλιά με νερό. Όχι, το τέλος δεν έρχεται με έναν τσακωμό καταλάβετέ το. Απλά το τέλος ήταν πολύ καιρό εκεί και δε θέλατε να το δείτε είτε γιατί πιστεύατε σε κάποια αλλαγή είτε γιατί απλά φοβόσασταν το τέλος. Το τέλος όμως πως το χειριζόμαστε; Δεν πιστεύω να το διαχειριζόμαστε όλοι το ίδιο γιατί δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι χαρακτήρες. Το καλό όμως σε μερικούς από εσάς, και εδώ σας βγάζω το καπέλο, είναι που μπορείτε και χωρίζετε τόσο πολιτισμένα. Εντάξει, δε χωρίζουν όλοι οι άνθρωποι πολιτισμένα αλλά εσάς που το κάνετε σας ζηλεύω λίγο.

Όπως είπα και πριν δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων σε αυτό το θέμα. Εντάξει, μπορεί να υπάρχουν και περισσότερες αλλά αυτές οι τρεις είναι που ξεχωρίζουν περισσότερο.

Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που όντως χωρίζουν τόσο πολιτισμένα και όμορφα λες και μετά από την αποτυχημένη σχέση τους θα μείνουν φίλοι, θα πηγαίνουν για καφέ ακόμα θα λένε τα προσωπικά τους και όλα αυτά που κάνουν οι φίλοι. Λες και δεν είχαν σχέση και ήταν απλά από πάντα φιλαράκια. Ναι, ξέρω ότι είπα ότι σας ζηλεύω αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Μην το παίζετε πολύ Σουηδία, ρε παιδί μου. Ότι και καλά είστε πολύ openmind άνθρωποι και ότι δεν ενοχλείστε αν το προηγούμενο πάθος σας βρήκε κάτι καινούργιο και σας αντικατέστησε σε χρόνο ντε-τε. Ε όχι, δε γίνεται αυτό και η πιο ανούσια σχέση σου να ήταν και να μη σ’ ένοιαζε τόσο, πάλι θα σε ενοχλούσε ένα τέτοιο γεγονός.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που αν δε ρίξουν και το βρισίδι τους δεν το ευχαριστιούνται, βρε παιδί μου. Που και άδικο να έχουν, το βρισίδι τους θα το πούνε. Τους αρέσει ρε παιδί μου, το γουστάρουν εκείνη την ώρα να έχουν ένταση, θυμό και νεύρα γιατί έτσι τους αρέσει να ζουν τους χωρισμούς τους. Drama queens με λίγα λόγια. Τους αρέσει οι υπερβολή και αυτό το κάτι παραπάνω που δεν το έχουν οι υπόλοιποι. Τρελαίνονται όταν ακούνε το σπασμένο ήχο από την φωνή του άλλου, εκστασιάζονται όταν πλέον πονάει ο λαιμός τους από τις φωνές. Γιατί έτσι είναι σαν χαρακτήρες, τους αρέσει να κάνουν θεαματικές εισόδους και κυρίως εξόδους.    

Η τρίτη μας κατηγορία είναι αυτοί που έχουν και τα δύο. Δύο σ’ ένα όπως λέμε. Είναι αυτοί που κάθε, μα κάθε φορά που το θέμα φτάνει σε χωρισμό φτιάχνουν το σενάριο τόσο πολιτισμένο μέσα στο μυαλό τους. Που όλα θα τελειώσουν τόσο καλά χωρίς φωνές, εντάσεις και τσακωμούς. Αρχικά το σενάριό τους όντως λειτουργεί. Με λίγα λόγια εξηγούνται στο ταίρι τους ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να σταματήσει η σχέση τους. Δίνουν ακόμα μερικές εξηγήσεις και περιμένουν κάποια αντίδρασή από το άτομο απέναντί τους. Και κάπου εδώ είναι που τα κάνουν ένα μπάχαλο. Οτιδήποτε και να σας πει το άτομο απέναντί σας, εσείς θα τα πάρετε όλα ανάποδα ή έστω θα πιαστείτε από ανούσιες και ασήμαντες λέξεις.

Εκεί λες αντίο στον πολιτισμένο σου εαυτό και καλώς όρισες στον κακό σου. Είμαι ένας από τους ανθρώπους της τρίτης κατηγορίας. Θα προσπαθήσω να κάνω σωστό και πολιτισμένο διάλογο, αλλά ρίχνω και το βρισίδι μου όταν με φτάσουν στα άκρα. Σε τελική ανάλυση μου αρέσει που είμαι έτσι γιατί χωρισμός χωρίς λίγα παραπάνω ντεσιμπέλ δε γίνεται!

 

Επιμέλεια Κειμένου Λουκίας Χριστοδούλου: Ιωάννα Κακούρη     

Συντάκτης: Λουκία Χριστοδούλου