Μπορεί να τελειώνει κάποια στιγμή, κυριολεκτικά μέχρι να το ανανεώσεις, αλλά η ιδιότητά του είναι ανεξίτηλη. Το καθένα είναι συνδυασμένο με εικόνες, με στιγμές, με ανθρώπους, με αναμνήσεις, με συναισθήματα. Μπορεί να έχεις για χρόνια ένα σταθερό άρωμα, μπορεί να το αλλάζεις συχνά. Άλλο το καλοκαίρι, άλλο τον χειμώνα, άλλο στην καθημερινότητά σου με τη ρουτίνα να τρέχει και άλλο για τα special events. Το κοινό σε όλες τις περιπτώσεις είναι πως η επιλογή κάθε αρώματος, κάθε μυρωδιάς που σε συνοδεύει, μαρτυρά πολλά για την ταυτότητά σου ολοκληρώνοντας την αύρα σου και μεταδίδοντάς τη.

Αυτό που ίσως δεν έχεις σκεφτεί, είναι πως ένα άρωμα εκτός από το ότι ανεβάζει τη διάθεσή σου και είναι αδιαμφισβήτητα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης περιποίησής σου, μπορεί να παίξει ρόλο και αλλού. Κι όχι γενικά, αλλά κάπου συγκεκριμένα, βάζοντας τόσο εσένα όσο και το ταίρι σου σε μονοπάτια ενός παιχνιδιού με το ερωτικό περιεχόμενο να αναβοσβήνει σαν κόκκινη φωτεινή επιγραφή.

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου πως το πρόσωπο σε έχει συνδυάσει με ένα συγκεκριμένο άρωμα και είναι και αυτό ένα από τα στοιχεία που σου προσδίδουν μοναδικότητα. Σε καταλαβαίνει από μακριά, κάθε φορά που μπαίνεις στο αμάξι ή που περνάς από την πόρτα του σπιτιού, το άρωμά σου ξεκάθαρα ποτίζει όλους τους χώρους, γίνεται μέρος της ταυτότητάς σου. Και όταν φεύγεις η απουσία του είναι αισθητή. Κατανοητά όλα αυτά, αλλά τι θα έλεγες για ένα διάλειμμα; Ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο all the way, ίδιο άρωμα που φοράς κι ας σε χαρακτηρίζει.

Είναι πολύ σημαντικό να τα κατηγοριοποιήσεις ως πρώτο βήμα και στη συνέχεια να ταξινομήσεις τα είδη των αρωμάτων. Τα συστατικά τους και τη διάθεση που σου ξυπνούν. Οι επιλογές στις νότες άπειρες. Από φρούτα και εσπεριδοειδή, μέχρι πούδρα και μπαχάρια, ή ρητίνες και βάλσαμα, όλα εκεί διαθέσιμα για ένα παιχνίδι αέναης εναλλαγής. Σε καμία περίπτωση δε θα αλλάξεις και δε θα αλλάζεις ταυτότητες. It’s just a game! Ευτυχώς που στα αρώματα υπάρχει ποικιλία.

Αν ξυπνάς και θες κάπως να αποπλανήσεις το έτερον ήμισυ μπορείς να κινηθείς στα πιο ανατολίτικα. Παίξε με βαριά λουλούδια, με βανίλια και πιπέρια ή σανταλόξυλο και ξύλο κέδρου. Κάνε ένα ταξίδι αισθήσεων σε αρχαίους δρόμους με παλάτια κι αγορές μπαχαρικών. Αν το mood είναι ρομαντικό και η μέρα έχει στο πρόγραμμα ραντεβουδάκι πας σε κάτι ποιο πουδρένιο ή σε κάτι από ανάλαφρο λουλούδι. Κι αν απλά θες να επιβάλεις τον δυναμισμό σου, τον ρόλο σου σε αυτήν τη σχέση επέλεξε εκείνο που θα αναδείξει καλύτερα την αυτοπεποίθησή σου, εκείνο με την έντονη μυρωδιά που ξυπνάει και τις δικές σου αισθήσεις εκτός από του συντρόφου σου, ή και κάποιο πιο απαλό, που αγγίζει όμως το οσφρητικό σου νεύρο με τρόπο ιδιαίτερο.

Αλλά μη μπερδεύεσαι. Δε βρίσκεται στα συστατικά η ουσία, αυτή είναι μεν στο χέρι σου για να επιλέξεις ανάλογα με κάθε σου διάθεση και περίσταση, αλλά όλο το νόημα είναι στο να αντιληφθείς πως με τη συχνή εναλλαγή των αρωμάτων μπορείς να εξιτάρεις το έτερον ήμισυ σε επίπεδο βαθύτερο της όρασης. Ένα παιχνίδι αισθήσεων είναι άλλωστε ο έρωτας, γιατί λοιπόν να μην παίζεις με κάθε δυνατό σου πιόνι;

Κάθε άρωμα και ένας ρόλος. Όχι απαραίτητα ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αν και θα μπορούσε. Μια αλλαγή που βάζει και τους δύο σε άλλα μονοπάτια. Μέσα σε όλο αυτό το παιχνιδάκι μην παραβλέπεις έναν από τους πιο σημαντικούς σου σύμμαχους. Τα ίδια τα συστατικά έχουν τους τρόπους τους να παίζουν με τον εγκέφαλό μας, να τον κάνουν έρμαιό τους. Κάθε φορά λοιπόν που είστε έτοιμοι να έρθετε σε απόσταση αναπνοής, μια διαφορετική αλληλουχία θα ακολουθήσει στο κεφάλι. Καινούρια και μεθυστική, κι όχι κατ’ ανάγκη επειδή έχουν κάτι από αλκοόλ οι νότες του μπουκαλιού. Αυτό σημαίνει αυτόματα ανανέωση.

Γίνεται εύκολα δεδομένο το άρωμα, όταν το μάθεις σχεδόν παύεις να το μυρίζεις, το αναγνωρίζει το μυαλό σαν κάτι δικό του, καθημερινό. Τη στιγμή όμως που θα πάει να γίνει πράξη η εντολή που δίνει το μυαλό για επαφή, θα έρθει κι ένα γλυκό κομπλάρισμα. Σαν να πας με λαχτάρα να βάλεις στο στόμα σου σοκολάτα και να ανακαλύψουν οι γευστικοί σου κάλυκες κάτι από ρούμι. Τι ευχάριστη έκπληξη. Ένα άρωμα που δεν αποτελεί μια δεδομένη ατμόσφαιρα, είναι ένα άρωμα που μένει. Και η ατμόσφαιρα είναι σαν τους προβολείς σε ένα γήπεδο. Δεν θα υπήρχε καν ποδόσφαιρο στο σκοτάδι. Επιλέγοντας λοιπόν εσύ να μυρίζεις διαφορετικά, κάνοντας το ταίρι να νιώθει πως κοιμάται και ξυπνά με έναν άλλο άνθρωπο κάθε φορά, διατηρείς το ενδιαφέρον, το μυστήριο και τον παράγοντα της έκπληξης ψηλά.

Και ίσως, στη συνέχεια, μπορείς να δώσεις και την επιλογή στον άλλον. Να ρωτήσεις ποιο απ’ όσα έχει μυρίσει, αισθανθεί και αγγίξει θα ήθελε να αισθανθεί ξανά. Δώσε μια γκάμα συναισθημάτων μέσω της αίσθησης αυτής και η ανταπόδοση πιθανόν να έρθει σύντομα στο διπλάσιο.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Ρουμελιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη