Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfighter Αμάντα Δουλγεράκη στο πρώτο της άρθρο: Δες το εδώ!

pillow15112345

Τι είναι το αυθόρμητο και ποιος το ορίζει; Σίγουρα η έννοια του αυθορμητισμού δεν είναι κοινή για όλους, αφού δεν είμαστε το ίδιο εκδηλωτικοί. Όταν μάλιστα μπαίνει το ερωτικό στοιχείο στη μέση, κάνουμε ένα βήμα πίσω, μην και υπερεκτεθούμε και μας παρεξηγήσουν.  Μπορεί να θέλουμε να κατεβάσουμε τον ουρανό με τ’ άστρα και μετά να βάζουμε τη λογική μπροστά σκεπτόμενοι πως δε χρειάζονται υπερβολικές εκδηλώσεις λατρείας αν δεν είναι αμοιβαίες. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που προσπαθείς να καταλάβεις αν το ταίρι ζορίζεται και προσποιείται ή αν είναι πραγματικά ο εαυτός του. Για να βγάλεις συμπέρασμα αν κάποιος λειτουργεί αυθόρμητα θέλει τέχνη και πρέπει να παρατηρήσεις μικρά στοιχεία στη συμπεριφορά του που όμως είναι ενδεικτικά του πώς νιώθει και τι σκέφτεται.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει πως οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία απ’ τα λόγια. Αυτό καλύτερα στη σχέση να το ξεχάσεις και να σταματήσεις να το χτυπάς στο ταίρι καθημερινά, γιατί επηρεάζει κατά πολύ τον αυθορμητισμό στις κινήσεις του. Δεν αφυπνίζεις τον/τη σύντροφό σου μ’ αυτόν τον τρόπο να γίνει περισσότερο εκδηλωτικός. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί το ταίρι για να σου απευθυνθεί, η αντίδρασή σου αν θέσεις μια δύσκολη ερώτηση και το πιάσεις απροετοίμαστο, η στάση του όταν για κάποιο λόγο το φέρεις άθελά σου στα όριά του δείχνουν και κατά πόσο η όλη συμπεριφορά του απέναντί σου είναι μεθοδευμένη. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορούμε να κρυφτούμε και τότε η επικοινωνία με το ταίρι είναι σήμα κατατεθέν για το αν κάνει κάτι μηχανικά.

Προσοχή όμως στο γεγονός ότι όποτε το ταίρι σού μιλάει άνετα δε σημαίνει απαραίτητα πως λειτουργεί και αυθόρμητα. Ίσα- ίσα, οι λέξεις που βγαίνουν αβίαστα και χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε μέρα για να σε πλησιάσει, είναι συνηθισμένες και ξεστομίζονται μπαμ και κάτω. Δώσε βάση στα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, στα κομπλιμέντα που σου κάνει, στις φράσεις με τις οποίες προσπαθεί να σε γοητεύσει. Δε λέω πως τα έχει όλα μελετημένα, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να βάζει σε λειτουργία ένα σύστημα που έχει δοκιμάσει ούτε μία ούτε δύο, αλλά άπειρες φορές με άλλα γκομενάκια. Κρίνε απ’ το αν χρησιμοποιεί all time classic ατάκες, απ’ τον τρόπο που θα σου μιλήσει, απ’ το ύφος του και το περιεχόμενο του λόγου του. Μην παραλείψεις να εξετάσεις ακόμα και τον τόνο της φωνής του. Βγάζοντας ένα αρχικό πόρισμα από τη μεταξύ σας επικοινωνία, μπορεί να φτάσεις σε σημείο να αξιολογείς και τις πράξεις.

Φωτεινή επιγραφή για το αν το ταίρι πράττει με αυθορμητισμό είναι η μεταξύ σας επαφή σε πιο προσωπικές στιγμές. Τι πιο άμεσο, έντονο και αυθεντικό; Άγγιγμα από άγγιγμα έχει τεράστια διαφορά. Το κριτήριο που πρέπει να έχεις κατά νου για να εξετάσεις το ερώτημα περί αυθορμητισμού είναι το feeling. Αν κάθε φορά που γίνεστε ένα είσαι απλώς εντάξει και δε φτάνεις εγκεφαλικά σε έκσταση έστω για ένα δευτερόλεπτο, υπάρχει θέμα που χαρακτηρίζεται από το αυτοματοποιημένο, το προβλέψιμο, το μη αυθόρμητο. Τσέκαρε αν το πρόσωπο είναι μαγκωμένο, αν είναι εκεί μόνο σωματικά και πνευματικά δε δίνει βάση. Μην ξεχνάς πως άλλο το άνετο κι άλλο το αυθόρμητο. Μπορεί το πρόσωπο να είναι cool και έτοιμο για όλα χωρίς να αφήνεται σε σένα. Τώρα αν τον νοιάζει ή όχι να αφεθεί είναι κάτι που θα καταλάβεις σε βάθος χρόνου.

Πηγαίνοντας από το γενικό στο ειδικό μην μπερδευτείς. Αν το ταίρι στη ζωή του γενικά πράττει αυθόρμητα, δε σκέφτεται και πολύ πριν από κάθε του πράξη και είναι δεκτικό στο να κάνει πράγματα από την καρδιά του, αυτό δεν αφορά και τη μεταξύ σας σχέση. Σίγουρα ένα μέρος από τη στάση ζωής του βγαίνει και στον ερωτικό τομέα, αλλά μαζί σου θα είναι αλλιώς, γιατί είστε δύο. Δύο άνθρωποι συνδεδεμένοι. Σύνδεση και αυθορμητισμός συνήθως πάνε πακέτο. Αφού ο τελευταίος είναι το επιθυμητό, μην τον κάνεις κι εσύ στην άκρη. Οι δικές σου αυθόρμητες πράξεις αποτελούν μαγνήτη για τις αντίστοιχες του ανθρώπου σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Ρουμελιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.